"Yeniden İzmir'deyiz, Sadece Akdeniz'in değil, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın inc

SEYDİALİ

seyri alem
Moderatör
Reaction score
0

Kılıçdaroğlu; "Yeniden İzmir'deyiz, Sadece Akdeniz'in değil, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın incisi İzmir'deyiz" diyerek gaflarına bir yenisi daha ekledi.

MERSİN İÇİN DE GÜNDEYDOĞU DEMİŞTİ
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği Tarsus ilçesinde bir gaf yaparak, "Bakın Mersin Güneydoğu'nun incisi haline geldi. Gidin sahilde gezin bakalım, Güneydoğu'da böyle temiz sahili nerede bulacaksınız? Bulamazsanız." demişti.

Kurtuluş Savaşı sırasında Mustafa Kemal Atatürk Dumlupınar'da düşman ordularını bozguna uğrattıktan sonra, "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri" emrini vererek İzmir'den düşmanı denize dökmüştü.

O dönemde İzmir'inde içinde olduğu bölge Akdeniz olarak adlandırılıyordu. Ancak 1941 yılında gerçekleştirilen 1. Coğrafya Kongresi'nde Türkiye 7 bölgeye ayrılırken İzmir ve çevresi Ege Bölgesi'ne dahil edildi.

en son haber

Ekli dosyalar

• esh90_2.jpg
    esh90_2.jpg
    42.8 KB · Görüntüleme: 357
Aslında bakarsanız ilkokuldayken hocamızn bize öğrettiği bir şey vardı hiç unutmuyorum : 'Atatürk neden İzmir'deyken : İlk hedefiniz Akdenizdir , ileri ' diyerek emir vermiştir . Olaya böyle bakarsak eskiden Ege Denizi , Akdeniz olarak anılıyormuş ve belki de o da bunu bildiği için söylemiştir :)

Aslında bakarsanız ilkokuldayken hocamızn bize öğrettiği bir şey vardı hiç unutmuyorum : 'Atatürk neden İzmir'deyken : İlk hedefiniz Akdenizdir , ileri ' diyerek emir vermiştir . Olaya böyle bakarsak eskiden Ege Denizi , Akdeniz olarak anılıyormuş ve belki de o da bunu bildiği için söylemiştir :)

Bu lafı söyLerken o kadaR ince düşündüğünü sanmıyorum :)

Geri