Microsoft, Windows 8in merakla beklenen RTM (Release to Manufacturing) sürümünün çıktığını ve Windows 8 işletim sisteminin son aşamasının tamamladığını duyurdu. Bu dönüm noktasıyla birlikte donanım üreticileri, ürünlerini 26 Ekim 2012deki Windows 8 lansmanı için hazır duruma getirmeye başlayacaklar. Windows 8in RTM sürümünde yeni TL simgesi de yer alıyor. Windows 8in gelişiyle birlikte, Türkçe klavyelerde artık Türk Lirasının yeni sembolü de kullanılabiliyor olacak.
Windows 8in RTM sürümünün tamamlanmış olması, hızlı, akıcı ve yeniden tasarlanmış bir deneyim sunan Windows 8in kod geliştirme sürecinin, müşteri ve yazılım geliştiricilerin önizleme sürümleri için ilettikleri geribildirimler doğrultusunda tamamlandığı anlamına geliyor.
Yazılım geliştiriciler, BT uzmanları ve iş ortakları kapsamındaki bazı özel kullanıcılar, RTM kodlarına erken erişim hakkında sahip olacaklar. Bu çerçevede bazı önemli tarihler ise şunlar:
15 Ağustos: Windows 8 için uygulama geliştirenler MSDN abonelikleri üzerinden Windows 8in son sürümünü indirebilecek ve Windows Dev Center üzerinden Visual Studio 2012nin son sürümüne erişim sağlayabilecekler.
15 Ağustos: Kurumlarında Windows 8i test eden IT uzmanları Windows 8in son sürümüne TechNet abonelikleri aracılığıyla ulaşabilecekler.
16 Ağustos: Yazılım Güvencesi bulunan müşterilerimiz Windows 8 Enterprise sürümünü Hacim Lisanslama Hizmet Merkezi (Volume License Service Center - VLSC) üzerinden indirebilecek ve Windows 8 Enterpriseı kurumlarında deneyimleyip yaygınlaştırabilecekler.
16 Ağustos: Microsoft Partner Network üyeleri Windows 8e erişebilecekler.
20 Ağustos: Microsoft Action Pack Providers (MAPS) için Windows 8e erişim sağlanacak.
1 Eylül: Yazılım Güvencesi bulunmayan fakat Hacim Lisansı sahibi müşterilerimiz Microsoft Hacim Lisanslama İş Ortakları üzerinden Windows 8 satın alabilecekler.
Yazılım geliştiriciler Windows Dev Centerı ziyaret ederek uygulamalarını tasarlamak, geliştirmek ve satmak için ihtiyaçları olan bütün araç ve kaynaklarına erişim sağlayabilirler. Ek olarak, RTM sürümü ile uygulamalarını ücretlendirip Windows Mağazasından satmak isteyen geliştiriciler de gerekli tüm bilgilere yine Dev Centerdan ulaşabilirler. Windows Mağazasının açılması ile birlikte Türk yazılım geliştiriciler milyonlarca kullanıcıya ve kuruma uygulamalarını ulaştırma imkanına kavuşuyor olacaklar. Sadece Türkiye değil, aynı zamanda geliştirdikleri uygulamaları yepyeni kanallar ile tüm dünyaya da sunabilecek ve yazılım ihracatımıza katkıda bulunuyor olacaklar. Bu fırsatın, özellikle Türkiye nin yazılım geliştirme ekonomisine büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz.
Windows 8, tüketicilerle 26 Ekimde buluşacak. 2 Haziran 2012 öncesinde Windowslu bir PC almış olan mevcut Windows kullanıcıları 26 Ekim itibariyle işletim sistemlerini 79TLye Windows 8e yükseltebilecekler, ya da 2 Haziran 2012 sonrasında Windows 7li bir PC alan kullanıcılar (Windows 7 Starter hariç) 29 TLye Windows 8e geçebilecekler.
YENİ TL SİMGESİ KULLANILABİLECEK
Windows 8in gelişiyle birlikte, Türkçe klavyelerde artık Türk Lirasının yeni sembolü de kullanılabiliyor olacak.
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının yeni sembolü duyurmasının ardından Microsoft Türkiyenin Merkez Bankası ile başlattığı ortak çalışma sonucu öncelikle Unicode organizasyonuna gerekli başvurular yapılarak yeni sembol Unicode karakter kümesine dâhil edildi. Ardından Windows mühendisleri yeni karakteri Windows 8in içine eklemek için gerekli çalışmalarını tamamladılar. Yeni TL sembolüne Türkçe Q ve Türkçe F klavyelerde AltGr+T tuş kombinasyonu ile ulaşılıyor. Bunun yanı sıra yeni sembol sanal klavyede de yer alıyor.