Yeni Pc toplayacagım görüşleriniz? Cok önemlii

songisko

New member
Reaction score
0
Arkadaslar yeni pc toplamak istiyorum.Suan bilgisayarım var ve bun yeni alacaklarımı onlara adapte edecegim.

Gigabyte MA790XT-UD4P/DDR3 S+GL+1394+16*2 938pin : 250
Sapphire HD4830 1 GB 256Bit GDDR3 HDMI 16X : 190
AMD Phenom II 810 X4 (2.6 GHz) 6MB (AM3 938Pin :260
KINGSTON 2GB 1333MHz DDR3 Ram :90
XCLIO KASA COOLBOX 400W NEON ISIKLI OZEL SOGUTMALI :125
SAMSUNG 500GB 5400RPM 16MB SATA2 SABİT DİSK :100
CREATIVE SES KARTI SOUND BLASTER 5.1 CMSS EAX :40
samsung dvd yazıcı :50
=1050 TL

INTEL CORE 2 DUO E7500 2.93GHz 3MB CACHE 1066MHZ LGA775 İŞLEMCİ :220
SAMSUNG HDD 1 TB SATA 16MB 7200 RPM (HD102UJ) :156
XCLIO KASA COOLBOX 400W NEON ISIKLI OZEL SOGUTMALI: 125
A4TECH WEBCAM PK-5 USB 350K MIKROFONLU :40
KINGSTON 2 GB 667 MHZ DDR2 BELLEK:50
CREATIVE SES KARTI SOUND BLASTER 5.1 CMSS EAX:40
Cpu soğutucu:50
samsung dvd yazıcı:50

=800

Bu sistemlerden hangisini tavsiye edersiniz ve görüşleriniz nelerdir?
Kesin bi sistem alacagım cünkü.İyi birsey olsun istiyorum..

arkadaşım oyun filan oynıcaksan fena degil 2 sisteme aralarında fazla fark yok zaten ama AMD cok büyük bir ısınma problemi var ona göre karar verirsen daha iyi olur ama ben senin yerinde olsam yılbaşını beklerim çünkü yeni anakartlar işlemciler ekrankartlar filan cıkcak biraz daha dişini sık bu para bunda daha iyilerini kesin alırsın

1.si daha iyi. ama ekran kartını HD 4850 alsan daha iyi olur

bence işlemcinin ve harddiskin ön bellek hızı önemli onlara dikkat et anakartınıda çok dikkatli seçmen lazım vücuttaki iskelet gibi bişeydir :D

vede 1. si daha iyi gibi şu konumda

amd iyi birkaç deg,s,klik yapmanı tavsiye ederim ekran kartını 4850 veya üzeri bi model al ileride kafan agrımaz ayrıca amd nin hiç ısınma problemi yok 7- 8 sene önce vardı hd yi de wd caviar black 500 gb tavsiye ederim istersen incele ram leri ocz den şaşma derim kingstonda problemler cıkıyor

1.si hiçte fena degil ... Benim pc celeron 2000 358mb ram nese gerisini solemeyim :D:D

1.sistemden şaşma bilader :D

INTEL CORE 2 DUO E7500 2.93GHz 3MB CACHE 1066MHZ LGA775 İŞLEMCİ :220
SAMSUNG HDD 1 TB SATA 16MB 7200 RPM (HD102UJ) :156
XCLIO KASA COOLBOX 400W NEON ISIKLI OZEL SOGUTMALI: 125
A4TECH WEBCAM PK-5 USB 350K MIKROFONLU :40
KINGSTON 2 GB 667 MHZ DDR2 BELLEK:50
CREATIVE SES KARTI SOUND BLASTER 5.1 CMSS EAX:40
Cpu soğutucu:50
samsung dvd yazıcı:50

=800

Bu sistemi nasıl topladın bu kdar ucuza ??

arkadaşım oyun filan oynıcaksan fena degil 2 sisteme aralarında fazla fark yok zaten ama AMD cok büyük bir ısınma problemi var ona göre karar verirsen daha iyi olur ama ben senin yerinde olsam yılbaşını beklerim çünkü yeni anakartlar işlemciler ekrankartlar filan cıkcak biraz daha dişini sık bu para bunda daha iyilerini kesin alırsın

Yorumunu okuyunca acaba dedim bu konu 90 lı yılların konusumu diye sonra düşündüm forum zaten 2005 kuruldu yani kısaca arkadaşım sen hangi devirde kaldın ?
Amd nin ısınma sorunu dediğin yıllar hatta yıllar öncesiydi şu an amd de herhangi bir ısınma sorunu olmamaktadır hatta bu konuda intelden daha iyidir.

"İşte intel işlemcilerin AMD'ye göre daha pahalı olmasının sebebi de budur. Aradaki farkı kapatabilmek için Intel daha çok transistor kullanmak zorunda kalmaktadır. Fazla transistör fazla ısınma demektir ve bu da tasarımı iyice zorlaştırır."

Lütfen biliyorsak yazalım bilmiyorsak insanları yanlış yönlendirmeyelim

Yorumunu okuyunca acaba dedim bu konu 90 lı yılların konusumu diye sonra düşündüm forum zaten 2005 kuruldu yani kısaca arkadaşım sen hangi devirde kaldın ?
Amd nin ısınma sorunu dediğin yıllar hatta yıllar öncesiydi şu an amd de herhangi bir ısınma sorunu olmamaktadır hatta bu konuda intelden daha iyidir.

"İşte intel işlemcilerin AMD'ye göre daha pahalı olmasının sebebi de budur. Aradaki farkı kapatabilmek için Intel daha çok transistor kullanmak zorunda kalmaktadır. Fazla transistör fazla ısınma demektir ve bu da tasarımı iyice zorlaştırır."

Lütfen biliyorsak yazalım bilmiyorsak insanları yanlış yönlendirmeyelim

asker donmus geri : )
evet isinma sorunu kalkti ama performans ariyorsaniz intel ust seviyede suan
fiyat performansta amd secilebilir.

ben intel aldim amd fani olarak memnunum pahali evet ama hakkini veriyor.

Geri