yeni OKS sistemi daha mı iyi olucak?

umgangsta

New member
Reaction score
0
2009'da yeni bi ortaöğretim öğrenci seçme sınavı sistemine geçilecek.
Bu sistemde öğreciler 6. 7. 8. sınıfların sonlarında sınavlara girecekler ve liselere yerleşirken bu üç sınavın ortalamaları alınacak. sizce bu sistem, tek sınavlı sistemden daha mı iyi ve adil olucak?

Yorumları yazın arkadaşlar...

bana gore bu sistem oldukca mantıklı.bu sayede cocuklar oss deki gibi sadece bir yıl oturup calısmak yerine her yıl adam gibi ders calısacaklar.liseye basladıkları zaman da temel derslerde daha basarılı olucaklar.

güzel gibi görünüyor ama ölçmede sadece sınavlar etkili olmayacak ilköğretim başarı puanı uygulamasıda geliyorki kafaları karıştıran da bu.yani her okulun kendi seviyesine uygun öğrencileri var ve öğretmenler tarafından yapılan yazılılar bu seviyeye uygun ancak bazı okullarda durum farklı yani her öğretmeni soru soruş stili farklı değerlendire ölçekleri farklı biraz problem buradan doğacak gibi.sevindirici olan çocuklar inşallah biraz daha derslere asılırlar.tek temennimiz bu.hayırlısı olur inşallah
Dersanelere de ilaç gibi geldiini unutmamak lazım

Ben bu sene oks'ye girdim ve çok şükür yeni sisteme dahil değildim...
Ve bence yeni sistem çok kötü, berbat, iğrenç oldu. Çünkü sınav stresini yalnızca bir yıl yaşayan öğrencilerin şimdiyse gerçekten iyi bir liseye girmek için her sene deli gibi çalışmaları gerekecek ve bu da hayattan kopmuş, asosyal, manyak bir sürü çocuğun etrafımızı saracağı anlamına geliyor. Çocuk sosyal olmayabilir, arkadaşlarıyla gezebilir, tozabilir, eğlenebilir ama ben kendimden biliyorum hem dersi hem eğlenceyi bir arada yürütmek zor, biz bu zorluğa bir sene katlanmışken(aslında katlanmadık eğlence kısmından ödün verdik) yeni nesil 3 sene buna katlanmak zorunda kalıcak, bir de üstüne ilköğretim başarı puanını yüzde bilmem kaçlarla çarpıp ekleyen yeni sistem, zaten subjektif öğretmenlerin bulunduğu sistemle iyice yerin dibine batıcak...
Allah yeni sisteme dahil olan öğrencilierin yardımcısı olsun...

dezzy' Alıntı:
Ben bu sene oks'ye girdim ve çok şükür yeni sisteme dahil değildim...
Ve bence yeni sistem çok kötü, berbat, iğrenç oldu. Çünkü sınav stresini yalnızca bir yıl yaşayan öğrencilerin şimdiyse gerçekten iyi bir liseye girmek için her sene deli gibi çalışmaları gerekecek ve bu da hayattan kopmuş, asosyal, manyak bir sürü çocuğun etrafımızı saracağı anlamına geliyor. Çocuk sosyal olmayabilir, arkadaşlarıyla gezebilir, tozabilir, eğlenebilir ama ben kendimden biliyorum hem dersi hem eğlenceyi bir arada yürütmek zor, biz bu zorluğa bir sene katlanmışken(aslında katlanmadık eğlence kısmından ödün verdik) yeni nesil 3 sene buna katlanmak zorunda kalıcak, bir de üstüne ilköğretim başarı puanını yüzde bilmem kaçlarla çarpıp ekleyen yeni sistem, zaten subjektif öğretmenlerin bulunduğu sistemle iyice yerin dibine batıcak...
Allah yeni sisteme dahil olan öğrencilierin yardımcısı olsun...

şimdi dediğin doğru bir şey ama bazı öğrenciler çok iyi yerlere gelmek için 6.sınıftan çalışmaya başlıyor..dershanelerde bir çok 6.sınıf oks sınıfı vardır.çocuklar belki bütün yıl çok ders çalışacak ama bence işledikleri konuları bi değeri olacak çünkü oks hep 8.sınf konuları ağırlıklı oluyordu yani 6-7 yi okuma 8 i oku oks ye gir fazla bir şey değişmez.

erdemm' Alıntı:
şimdi dediğin doğru bir şey ama bazı öğrenciler çok iyi yerlere gelmek için 6.sınıftan çalışmaya başlıyor..dershanelerde bir çok 6.sınıf oks sınıfı vardır.çocuklar belki bütün yıl çok ders çalışacak ama bence işledikleri konuları bi değeri olacak çünkü oks hep 8.sınf konuları ağırlıklı oluyordu yani 6-7 yi okuma 8 i oku oks ye gir fazla bir şey değişmez.
yanlış düşünüyorsun bu seneki oks fen bilgisi sorularına bakarsan 3 yada 4 tane 8. sınıf konusu vardı.geri kalan sorular 5-6-7. sınıflardan karışık geldi.diğer derslerdeki soruları bilmiyorum

yaw bes yıl once ne guzeldi ama dimi kışın ortasında 5 anadolu lısesi , 7 fen lısesımı ne yazma kontenjanımız wardı sıralamıstık ne guzel yukarıdan asaıya hepsını .. yazınkı sınaw ıcınde hedefımızı yuksek tutup calısmıstık ne guzel ... sonucta da ne guzel yerleri kazanmıstık :)

ben 2004'te girdim iyiydi ama bu da iyi gibi..
sonuçta 1 günLük sinir stres 3e böLünür (ya da bazıLarında 3e katLanır:durdurun )

daha iyi olacakmış öyle iyorlar we iyide olur bence bu yıl bende oks girdim :) keşke sınıfta kalıp bidaha ki yıl girebilseydim o sınawa:D

Geri