Yeni komşumuz kürdistan

MARCUSX

New member
Reaction score
0
Yeni komşumuz Kürdistan

Yeniçağ Gazetesi Erbil'de konsolosluk açılacak olmasını Türkiye'nin Kürdistan'ı tanıması olarak yorumladı.

15yaja9.jpg

Yeniçağ gazetesi bu haritayı bugün sürmanşetten verdi. Gazetenin "Türkiye, 86 yıldır kan dökerek oluşturduğu kırmızı çizgilerini, yine kendi eliyle siliyor. Son hamle, Çekiç Güç’le başlayan ve Irak’ın işgaliyle devam eden süreçle oluşturulan Kurdistan devletinin Türkiye tarafından resmen tanınması" diyerek verdiği haberde "İlk adım, Erbil’de konsolosluk açılarak atılıyor" denildi. Gazetenin haberinin devamı şöyle:

Kürt açılımı da masada

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugün Irak’a gidecek. İlk olarak Basra’yı ziyaret edecek olan Davutoğlu, buradaki Türk Başkonsolosluğu’nun resmi açılışını yapacak. Öğleden sonra Erbil’e gidecek olan Davutoğlu, kukla Kürt Yönetimi yetkilileri ile görüşecek. Davutoğlu, burada bölgenin başkenti ilan edilen Erbil’de, bir başkonsolosluk açılmasına ilişkin girişimlerde bulunacak. Bunun yanı sıra görüşmelerde terörle mücadele, “Kürt Açılımı” ve dağdan inen PKK’lılar gibi konuları ele alacak. Davutoğlu’na, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve çok sayıda Türk işadamlarının da yer alacağı bir heyette eşlik edecek. Davutoğlu yarın ise Musul’a geçerek kentteki Türk Başkonsolosluğunun resmi açılışını yapacak. Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve beraberindeki heyet, yarın öğleden sonra Türkiye’ye dönecek.

Uzmanlar uyarıyor

Uzmanlar, Erbil’e başkonsolosluk açılmasının Kürt yönetiminin fiili olarak tanınması olarak yorumluyor. Çünkü Erbil, Kuzey Irak’taki sözde özerk Kürt yönetiminin “başkenti” konumunda. Şimdi bu “başkentte” de resmen Türk bayrağının dalgalanması sözkonusu. Daha önce diğer ülkelerin, örneğin Fransa ve Hollanda’nın Erbil’de açtığı başkonsoloslukları Türk medyasına ve kamuoyuna “Avrupa Irak Kürdistan’ını bağımsız devlet olarak mı görüyor” şeklinde yansımıştı.

İşte yeni komşumuzun portresi!
- Kürdistan Devlet Başkanı Mesut Barzani
- Irak’ın kuzeyindeki korsan devletin CIA ve MOSSAD tarafından yetiştirilen 270 bin kişilik ordusu var
- Kukla Kürdistan Başbakanı Berhem Ahmet Salih

Yönetim bölgesinin adı: Hikûmetî Herêmî Kurdistan
Resmi diller: Kürtçe ve Arapça.
Başkenti: Erbil
Yüzölçümü: 80.000 kılometrekare
Nüfusu: 2005 verilerine göre 5 milyon 500 bir civarında. Para birimi, Irak dinarı Sözde Bağdat’a bağlı olan özerk bölgede nüfusları tartışılan ve bölge yönetimince azınlık statüsü verilmiş olan Kürtler, Türkmenler, Asuriler ve Süryaniler de yaşamaktadırlar. Özerk yönetimin kendi parlamentosu, ordusu, polis güçleri ve yönetim organları var.

Orduyu ajanlar eğitti

Kukla Kürdistan Devleti’nin 270 bin kişilik ordusu, ABD ve İsrail tarafından NATO standartlarına göre eğitildi. Silahlar ABD yapımı. Kürt özel kuvvetleri, Çekiç Güç döneminde Türkiye üzerinden ABD’ye götürülerek orada eğitildi. Bölge halkının çoğu Sunni’dir ve Şafi mezhebindendir. Bölgede Katolik, Ortodoks, Süryani, Ermeni ve Keldani kiliselerine bağlı Hristiyan azınlık ve sayıları on binlere ulaşan Yezidi dini mensupları mevcuttur. Bölgede Erbil ve Süleymaniye kentlerinde olmak üzere iki adet uluslararası havalimanı varır. Buradan Viyana, Frankfurt, Stockholm, Amsterdam, Dubai, Umman ve İstanbul’a haftada 80’den fazla doğrudan uçak seferleri düzenlenmektedir.

TEPKİLER
Bir kırmızı çizgi daha gitti

AKP’nin Erbil’e konsolosluk açması tepkilere neden oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, AKP’nin Erbil’de konsolosluk açma girişiminin kafalarda soru işaretlerini daha da arttıran bir yaklaşım olduğunu söyledi. Irak’ın kuzeyinin durumunun çok farklı olduğunu belirten Öymen, “ Bir kırmızı çizgi daha silindi. Burada silahlı bir güç söz konusu. Bir eyalet söz konusu değil. Eyaletlere konsolosluk açabilirsiniz ama burada fiili bir devlet yapısı söz konusu. Bir ülkede konsolosluk açmak başkadır, devlet olmaya çalışan bir yapıda konsolosluk açmak başkadır. Oradaki vatandaşlarımızın sorununu mu çözeceksiniz, yoksa fiili yapıyı tanımaya mı gideceksiniz, çetrefilli bir durum. Hükümet bunların hesabını yapmıştır umarım” diye konuştu.

ABD planının parçası

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural’ın da, AKP’nin Erbil’de ki konsolosluk girişimine tepkisi sert oldu. AKP’nin bu girişimini ABD’nin planının bir parçası olarak değerlendiren Oktay Vural, “ Bu şu anlama geliyor: Her şeyden önce ABD’nin planını uygulamaya devam edeceğiz. ABD projesinin gereği yapılıyor şu anda. ABD Irak’tan çekildikten sonra Irak’ı değil, Kuzey Irak’ı muhatap alacağız. Kuzey Irak bağımsız bir devlet olacak biz de onu koruyacağız. Türkiye’nin kırmızı çizgilerinden bahsediliyordu. Bu iktidar kırmızı çizgileri tamamen sildi” şeklinde konuştu.

KAYNAK

hani su abdullah gulun kabul ettigi? arkasindanda hukumetin kanunlar cikararak terorist adlarinin illere caddelere verilmesi icin kanun cikarmisti ? ee bunlar normal zaten cumhur baskani olacak insan kurdistanin varligini kabul etti arkasindan da hukumet kanunlar cikardi... bu hukumet kurdistanin kurulmasi icin destek veriyor buna kesinlikle eminim!!

hani su abdullah gulun kabul ettigi? arkasindanda hukumetin kanunlar cikararak terorist adlarinin illere caddelere verilmesi icin kanun cikarmisti ? ee bunlar normal zaten cumhur baskani olacak insan kurdistanin varligini kabul etti arkasindan da hukumet kanunlar cikardi... bu hukumet kurdistanin kurulmasi icin destek veriyor buna kesinlikle eminim!!

kendinden eminsen bu konuyu biraz daha genişlet
belgelerle ve çıkartılan kanunları göstererek
açıklama yapta bizde senin mertliğinden emin olalım

.

kendinden eminsen bu konuyu biraz daha genişlet
belgelerle ve çıkartılan kanunları göstererek
açıklama yapta bizde senin mertliğinden emin olalım

.

Kürt medyası: Gül, ?Kürdistan? kelimesine vize verdi - Milliyet.com.tr

sanirim artik diger cikan kanunlari soylemeyeyim eminim biraz haber takip ediyorsundur... youtubeye yada baska bir video paylasim sitesine gir.. abdullah gulun agzindan duy kurdistan lafini...

guney dogu bolgelerinde illere kurtce isim veriliyor.. sehir merkezlerinde caddelere pkk adlari veriliyor niye ? acilm icin ilk adimlardan biri idi bu kanun... okadar cahil olmayin hazir beklemeyin haberleri takip edin.. arastirin

bunların olması kaçınılmazdı zaten.hiç şaşırmadım.

durmak yok yola devam =)

cumhurbaşkanı devlet adına orda bulunuyo,devlet adına konuşuyo.azğından çıkan kelimelere dikket etmesi gerek.

kürdistan derse zaten olay bitmiştir...

sanirim artik diger cikan kanunlari soylemeyeyim eminim biraz haber takip ediyorsundur... youtubeye yada baska bir video paylasim sitesine gir.. abdullah gulun agzindan duy kurdistan lafini...

guney dogu bolgelerinde illere kurtce isim veriliyor.. sehir merkezlerinde caddelere pkk adlari veriliyor niye ? acilm icin ilk adimlardan biri idi bu kanun... okadar cahil olmayin hazir beklemeyin haberleri takip edin.. arastirin

o kadar abartıyorsunki sanki bu bilimsel çok önemli yazınla prof. luk kazanacaksın

siz kürtleri kafanızda ayırmıssınız sınırları inkar ediyorsunuz çıkıp gitsinler istiyorsunuz
ama biz kardeş kabul ediyoruz açılım diyoruz insanca kardeşce yaşamak diyoruz

burada yerleşim yerleri zaten kürtce isimlerle anılıyor
aynen artvinde gürcü köylerinin isimleri olduğu için

istismar yokmu var ama sen ve senin gibi statüko tayfası 1 olanı abartarak 1000 gösteriyor

eger sen statüko zihniyetin yandaşı isen lafı her tarafa çekersin
sırf cumhurun başkanını ve hükümeti eleştirmek değilmi salla salla belki inanan olur
zaten sallamaktan başka bi işe yaradığınız yok
Türkiye için şu söyle olsun diyeniniz bile yok çamur atayımda izi kalsada olur
zihniyeti

GAZETECİLER.COM | Abdullah Gül 'Kürdistan' dedi mi?

haber editörüde destek vermiş sana...... kapağı iade ediyorum

boşuna demiyorum medyada şeref haysiyet aramıyacaksın diye

o kadar abartıyorsunki sanki bu bilimsel çok önemli yazınla prof. luk kazanacaksın

siz kürtleri kafanızda ayırmıssınız sınırları inkar ediyorsunuz çıkıp gitsinler istiyorsunuz
ama biz kardeş kabul ediyoruz açılım diyoruz insanca kardeşce yaşamak diyoruz

burada yerleşim yerleri zaten kürtce isimlerle anılıyor
aynen artvinde gürcü köylerinin isimleri olduğu için

istismar yokmu var ama sen ve senin gibi statüko tayfası 1 olanı abartarak 1000 gösteriyor

eger sen statüko zihniyetin yandaşı isen lafı her tarafa çekersin
sırf cumhurun başkanını ve hükümeti eleştirmek değilmi salla salla belki inanan olur
zaten sallamaktan başka bi işe yaradığınız yok
Türkiye için şu söyle olsun diyeniniz bile yok çamur atayımda izi kalsada olur
zihniyeti

GAZETECİLER.COM | Abdullah Gül 'Kürdistan' dedi mi?

haber editörüde destek vermiş sana...... kapağı iade ediyorum

boşuna demiyorum medyada şeref haysiyet aramıyacaksın diye

guzelim ben o sozu agzindan duydum... o aciklamayi yapti abdullah gul.. arkasindanda basin yayinladi goruntuleri.. sonrasinda apisti... ve dedigi tek cumle anayasalarinda vardi..... git biraz arastir sana ne dedim youtube ye gir baska video sitelerine gir
bulucaksin.. izlersin... bos beles arastirmadan savunma yapma

YouTube - Sonunda Türkiye Kürdistani kabul etti ! Cumhurbaskani Abdullah Gül Kürdistan dedi !

YouTube - Cumhurbaskani Abdullah Gül Ucakta Kürdistan dedi Ankarada Kürdistan demedi ! buda aciklamasi adamlarin anayasasinda var bu bir gercek diyor zaati muhterem

statüko yandaşı olunca lafı her tarafa çekerler demiştim .....

statüko yandaşı olunca lafı her tarafa çekerler demiştim .....

lafı oturtu demiyosunda,lafı her tarafa çekerler demiştim diyosun.

erdoğanda aynı sen gibi yaptıkları açılımın hatasını gördüler ama yiğitliğe b.k sürdürmemek için durmak yok yola devam dedi =)

battı balık yan gider...

tekrar dediğiim gibi statüko yandaşları b.k atmakta başı çekiyorsunuz

daha doğru dürüst ankaranın ötesine gidemiyorsunuz
ve şimdide açılımı tartısmaya kalkıyorsunuz
sizin neyinize açılım
zorunuza gidiyor akp nin demokratikleşme adımları
öyle ya statükonun ipi kesilecek Türkiyenin önü açılacak
zorunuza değil borunuzada gitse açılım ve demokratikleşme
olacak yavaşta olsa gerçekleştireceğiz

ve ozaman loğar kapağını statüko yandaşı muhalefet zihniyetllerin üstlerine kapatacağız

Küfür etmek yetmiyor ben sabah başlıyorum yatakta son buluyor ama bu vatanı bölmelerini satmalarını engellemiyor

t
zorunuza gidiyor akp nin demokratikleşme adımları
öyle ya statükonun ipi kesilecek Türkiyenin önü açılacak
zorunuza değil borunuzada gitse açılım ve demokratikleşme
olacak yavaşta olsa gerçekleştireceğiz

senin aklının eremeyeceği yere bizim kolumuz yeter ,sen kafanı yorma o tayyip ağızlarına

öğretmişler okyanus ötesinden
1.ergenekon
2. demokratik açılım
başka bildiğiniz şey mi var

biz bunları 1993 de ırak savaşı öncesinde de duymuştuk.
ne oldu özgürlük mü geldi yoksa kitle imha silahı mı buldular ırakta

bunların hepsi fasa fiso ne kürtler abdnin umurunda ne de türkler
yapılmak istenen de açık , bakmasını bilene

cumhurbaşkanına kara çalmaya calıştıkları kesin , oysa halka şimdi sorsalar Gül cumhurbaşkanı kalsın mı diye kalsın der gene halk...
halk neyin ne olduğunu biliyor , siz burda yok anneannesi ermeniymiş , yok kürdistan demiş tartışıyorsunuz milliyet in kendi gazetecisi o kadar dedirtmeye çalıştık demedi diyor , siz konusun durun taaa...

cumhurbaşkanına kara çalmaya calıştıkları kesin , oysa halka şimdi sorsalar Gül cumhurbaşkanı kalsın mı diye kalsın der gene halk...
halk neyin ne olduğunu biliyor , siz burda yok anneannesi ermeniymiş , yok kürdistan demiş tartışıyorsunuz milliyet in kendi gazetecisi o kadar dedirtmeye çalıştık demedi diyor , siz konusun durun taaa...

videolari izle.. ozaman yorum yap.. ikincisi abdullah gulu halk secmedi.. akp secti... abdullah gul kendi sitesinde anket yapmisti... %87 hayir oyu verince o anketi bile sinirden kaldirtmisti bir hafta sonra... o donem icin halka sorulsaydi abdullah gul kesinlikle cumhur baskani olamazdi....videolarin birinde basinda cikan haberler var.. ikincisinde abdullah gulun kendi sozleri var... anaysalarinda var diye kendini savunusunu izleyebilirsiniz...

videoların 2 sini de izledim ve 2 sinde de senin kulaklarımla Gül ün ağzından duydum dediğin şeyi ben duymadım...
Kanal D gibi AKP düşmanı bi kanalında AKP kökenli bi cumhurbaşkanı için dürüst haber yapacağına açıkcası ben inanmam...
Videolarda da Kanal D nin 'dedi' demesinden başka bişe yok ...

Meclistekileri kim seçti , 367 den dolayı chp nin halktan yediği tokadı unuttun mu , seçimlerde hani onu kim attı...

videoların 2 sini de izledim ve 2 sinde de senin kulaklarımla Gül ün ağzından duydum dediğin şeyi ben duymadım...
Kanal D gibi AKP düşmanı bi kanalında AKP kökenli bi cumhurbaşkanı için dürüst haber yapacağına açıkcası ben inanmam...
Videolarda da Kanal D nin 'dedi' demesinden başka bişe yok ...

Meclistekileri kim seçti , 367 den dolayı chp nin halktan yediği tokadı unuttun mu , seçimlerde hani onu kim attı...

sen millet vekili secimleriyle cumhur baskanini niye karistiriyorsun simdi ? adamlar televizyonlarda canli canli gostermedilermi yanmis oy pusulalarini onlardami yalan ? dogru simdi o basin sahte goruntu koymustur ? secim zamani bos arsayi ev apartman diye gosterip secmen koyan hukumet ortaya cikmadimi bunlar canli ve kanli...

ya neyi tartışıyonuzki ermeni tasarısını geçiren geçirten bu hükümet bi de kayıkçı dögüşü yapıyolar tasarıyı kabul eden ülkelerle israilede van munute dedi heli kopder uçak ne varsa gene onlardan almadımı en kaliteli suyumuzu verdik içip içip kuduruyo adamlar
inanmayan kaynak isdeyen arkadaşım sen gazete haber dinlemiyonmu al sana kaynak

Geri