Yeni köye eski âdet

αqqα уєкяυ

New member
Reaction score
0
1919’da Damat Ferit hükümetinin “heyet-i nasiha”sı vardı. Bu hükümetin “heyet-i akil”i var.

O heyetin amacı, vilayet vilayet dolaşıp, işgale direnmemeleri, büyüklerimiz ne diyorsa onu yapmaları konusunda “ahaliye nasihat” etmekti. Bu heyetin amacı da, vilayet vilayet dolaşıp, direnmemeleri, büyüklerimiz ne diyorsa onu yapmaları konusunda “ahaliye nasihat” etmek.
O heyetin mensupları 7’şerliydi.
Bu heyetin bölgeleri 7’şerli.
O heyet nisanda kurulmuştu.
Bu heyet de nisanda kuruldu.
O heyet padişah efendimizi “Dolmabahçe”de ziyaret ettikten sonra görevine başlamıştı. Bu heyet de başbakanımızı aynı mekânda, “Dolmabahçe”de ziyaret ettikten sonra görevine başlıyor.
O heyet maneviydi.
Bu heyetin de hiçbir yetkisi yok.
O heyette müftü vardı.
Bunda imam var.
O heyette Ohannes Efendi vardı.
Bunda muadili var.
O heyette liboş vardı.
E kambersiz düğün olmaz.
Bunda da var.
O dönemin basını “muhabbettin temin edileceğini, nifakın yok edileceğini” anlatıyordu. Bu dönemin basını da fotokopi gibi “barışın sağlanacağını, hayırlara vesile olacağını” anlatıyor.
O dönem, biri şöyle yazmıştı...
“Millicilik bağnazlıktır.
Milliyetçilik dedikleri, medeniyet için afettir.”
Bu dönem, hangi birini yazayım!
O heyetin başkanları, her gittikleri vilayetten sadrazama telgraf çekiyor, gözlemlerini aktarıyor, memleketin sevinçlere gark olduğunu, tebaanın bila istisna sadakat gösterdiğini bildiriyordu. Bu heyetin başkanları da, Başbakan’a rapor hazırlayacak.

*

O heyet işe yaramamıştı.
Bu heyeti henüz bilmiyoruz.

*

Ama kesinlikle bildiğimiz şu...
O heyeti tarih unutmadı.
Bakın bugün bile konuşuyoruz.
Bu heyet de asla unutulmayacak.

*

Çünkü, şöyle demiş milli şair...
Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar.
İbret alınsaydı, tekerrür mü ederdi.

YILMAZ ÖZDİL / HÜRRİYET

Bu hükümetin “heyet-i akil”i var diyen cahil, bir kere onun adı “heyet-i akil” değil “heyet-i akile”

sen git önce kelimeleri ve onların yazılışlarını öğren de sonra başkalarına akıl ver

Bu hükümetin “heyet-i akil”i var diyen cahil, bir kere onun adı “heyet-i akil” değil “heyet-i akile”

sen git önce kelimeleri ve onların yazılışlarını öğren de sonra başkalarına akıl ver

Sen ne boş bi adamsın ya. gündemde "akil" saçmalığınız olduğu için öyle yazmış olabilir mi

yada cahilliğinden ve bilgisizliğinden yazmş olmasın sakın " akil" kelimesi tamlama ile kullanılırken "akile" diye yazılır ve akil ile aynı anlama gelir

ayrıca her yazdığım yoruma kışkırtıcı hitaplarla cevap verme seni muhatap almıyorum

"Forumda eskiyim hakaret etsem de göstermelik 1 - 2 günlük cezalarla geçiştiriyorum düşüncesi ile karşıt görüşteki üyeleri kışkırtıp sonrada onları şikayet ederek banlatırım " düşüncesi ile hareket ettiğini biliyorum

geçenler de başbakana ağza alınmayacak hakaretler edip yapılan şikayet üzerine 1 günlük ceza aldığını biliyorum

Senin akil insanlara küfretmene karşılık aktivist in senden alıntı yapmayıp ismini kullanmadan dallama demesine ise verilen cezayı ve arkasından banlanmasını da biliyorum

Bu forumda verilen cezaların ağırlığı , hakaretin biçimine göre değilde hakaret edenin kim olduğuna bakılarak verildiğini anladım

dolayısı ile benden uzak dur ve tahrikkar ifadeler kullanma

yada cahilliğinden ve bilgisizliğinden yazmş olmasın sakın " akil" kelimesi tamlama ile kullanılırken "akile" diye yazılır ve akil ile aynı anlama gelir

ayrıca her yazdığım yoruma kışkırtıcı hitaplarla cevap verme seni muhatap almıyorum

"Forumda eskiyim hakaret etsem de göstermelik 1 - 2 günlük cezalarla geçiştiriyorum düşüncesi ile karşıt görüşteki üyeleri kışkırtıp sonrada onları şikayet ederek banlatırım " düşüncesi ile hareket ettiğini biliyorum

geçenler de başbakana ağza alınmayacak hakaretler edip yapılan şikayet üzerine 1 günlük ceza aldığını biliyorum

Senin akil insanlara küfretmene karşılık aktivist in senden alıntı yapmayıp ismini kullanmadan dallama demesine ise verilen cezayı ve arkasından banlanmasını da biliyorum

Bu forumda verilen cezaların ağırlığı , hakaretin biçimine göre değilde hakaret edenin kim olduğuna bakılarak verildiğini anladım

tatlım benim bunlar meşhur Fatih projesinin sona erdiğinin kızgınlığımı,relax biraz,sakin ol,şimdi arkana yasla ve sadece hayal et

klasik ergen sanal akpci tavri

konu su ki senin butun yorumlarin tahrik icerikli buda klasik akp tavridir sobra ezildim seneryosu oynarlar

akil insalari meselesine gelince soylermisin o listeden sadece birinin ismini bana :confused1::confused1:

Orhan abi mi ? hulya kocyigit mi ???:wink:

bildiklerin bunlardir eminim

listedeki isimler ozellikle secilmis psikolojik etki icin sunulmustur hatta bazilari var ki zaten yillar once bunun icin bir aciklama yapmisti mesala baskin oran ( uyuma )

peki bunlar neyin akil adami ne biliyorlar da halka ne anlatacaklar

belki akpyi desteleyeblirisniz belki lider olarak sayin basbakani ornek alablirisniz ama uyumayin at gozlugunuzu cikarin artik

insan kor olsa bu durumun kokusundan suphelenir insaf edin muhalif olabalirsiniz ama kuru gurultu yaparak degil

By_S€KOPY;1970109866' Alıntı:

konu su ki senin butun yorumlarin tahrik icerikli buda klasik akp tavridir sobra ezildim seneryosu oynarlar

akil insalari meselesine gelince soylermisin o listeden sadece birinin ismini bana :confused1::confused1:

Orhan abi mi ? hulya kocyigit mi ???:wink:

bildiklerin bunlardir eminim

listedeki isimler ozellikle secilmis psikolojik etki icin sunulmustur hatta bazilari var ki zaten yillar once bunun icin bir aciklama yapmisti mesala baskin oran ( uyuma )

peki bunlar neyin akil adami ne biliyorlar da halka ne anlatacaklar

belki akpyi desteleyeblirisniz belki lider olarak sayin basbakani ornek alablirisniz ama uyumayin at gozlugunuzu cikarin artik

insan kor olsa bu durumun kokusundan suphelenir insaf edin muhalif olabalirsiniz ama kuru gurultu yaparak degil

Yapacakları birşeyde yok zaten. Akpnin ellerine verdikleri yazıyı çıkıp okuyacaklar. Yani akp yine masumu oynayacak. Bakın biz yapmadık akil insanlar böyle düşünüyor diye senaryo zaten hazır.

By_S€KOPY;1970109866' Alıntı:

Ezildiğini düşünenler gider şikayet eder son zamanlarda şikayet bölümüne bakarsan kimlerin şikayete koştuğunu görürsün. Ben bir defa şikayet ettim oda kendim için değil

Benim yorumlarım konuya yönelik kişiye değil. Birisinden alıntı yapıp ona direkt tahrik ifadeleri kullanmıyorum. Ben konuya yorumumu yaparım sen tahrik olursun olmazsın beni ilgilendirmez. Benim bahsettiğim husus bu

Ayrıca sanal alemde ezildin saçmalığı da ne oluyor Sen kimsin ki beni ezesin. Yada bir başkası. Ben şahit olduğum ve adil olmadığını düşündüğüm ceza veriliş olayını örnek göstererek anlattım

Ha birde ülkeye hizmet ettiği için AKP ye oy verdiğime , cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en iyi lideri olan Erdoğan'ı da desteklediğime asla pişman olmadım böyle giderse de olmayacağım gibi görünüyor. AKP li olduğumu da göğsümü gere gere her zaman söyledim

Bu forumda AKP ye oy verdiğimiz için laf söyleyenlere 10 kez çağrı yaptım dedim ki gelin siz de hangi partili olduğunuzu yada hangi partiye oy verdiğinizi söyleyin. Bu da olmadı AKP den daha iyi parti varsa adını söyledin de öğrenelim dedim ama kimse cesaret edip söyleyemedi.Oysa her AKP ye oy veren yada AKP li olan kimse bunu korkmadan utanmadan söyler

Bilmem anlayabildin mi?

Ezildiğini düşünenler gider şikayet eder son zamanlarda şikayet bölümüne bakarsan kimlerin şikayete koştuğunu görürsün. Ben bir defa şikayet ettim oda kendim için değil

Benim yorumlarım konuya yönelik kişiye değil. Birisinden alıntı yapıp ona direkt tahrik ifadeleri kullanmıyorum. Ben konuya yorumumu yaparım sen tahrik olursun olmazsın beni ilgilendirmez. Benim bahsettiğim husus bu

Ayrıca sanal alemde ezildin saçmalığı da ne oluyor Sen kimsin ki beni ezesin. Yada bir başkası. Ben şahit olduğum ve adil olmadığını düşündüğüm ceza veriliş olayını örnek göstererek anlattım

Ha birde ülkeye hizmet ettiği için AKP ye oy verdiğime , cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en iyi lideri olan Erdoğan'ı da desteklediğime asla pişman olmadım böyle giderse de olmayacağım gibi görünüyor. AKP li olduğumu da göğsümü gere gere her zaman söyledim

Bu forumda AKP ye oy verdiğimiz için laf söyleyenlere 10 kez çağrı yaptım dedim ki gelin siz de hangi partili olduğunuzu yada hangi partiye oy verdiğinizi söyleyin. Bu da olmadı AKP den daha iyi parti varsa adını söyledin de öğrenelim dedim ama kimse cesaret edip söyleyemedi.Oysa her AKP ye oy veren yada AKP li olan kimse bunu korkmadan utanmadan söyler

Bilmem anlayabildin mi?

Mesele particilik degil akp ye oy verebilir millet bir partinin yuksek oranda oy almasi yaptigi her icratin dogru tartisilmaz oldugu anlamina gelmez ama insan hayat boyu bir suzgecten gecer ozelestiriye acik olmalidir:wink:

bir zamanlar almayanyada hitlerin partisi % 99 oy almisti sonra ne oldu ikinci dunya savasi :crying:

bu gidisin particlikle ilgilisi yok hem iktidar hem muhalefet partileri gaflet icindeler mesele gercekleri gormektir samanin altindan su yurutmek :wink:

bunu yakinda anlayacak millet

ezilme konusuna gelince sana ezildin demedim genelde akpli genclik psikolojisi bu konuyu dallandrilir ana konudan uzaklasilir sonra darbe cunta meselesine doner anlatabildim mi ?

BEN HEPARLIYIM, TÜRK OĞLU TÜRKÜM

Akpye destek verenlerin neci olduklarını soruyorum bir tanesi ne olduğunu söylemedi. Çok iddalı sözler ediyorsun, lafının ardındaysan ırkını cibiliyetini memleketini korkmadan utanmadan söyle. Sen insanları partilerine göre yargılıyor olabilirsin bende ırklarına göre karar veriyorum hadi buyur hiç utanma hiç korkma kürtsen kürt, çerkezsen çerkez, arapsan arap, çingeneyse çingene aslın neyse söyle....

.

Geri