- Reaction score
- 0
Basına tanıtıLan Android işLetim sistemLi Legend ve Desire modeLLeri, 2010'da HTC'yi oLdukça mutLu edecek gibi görünüyor

Beş altı yıl öncesine kadar kimsenin bilmediği bir markaydı. Bugünse akıllı telefon pazarında ‘kalite’ imgesini en iyi şekilde yansıtan markalardan.
Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde 3 üst sınıf modelini art arda tanıtan Tayvanlı HTC, izleyen yıllarda büyük bir atılım içinde olacağının açık işaretlerini veriyor. Bu yolculukta en büyük desteği de açık kaynak kodlu Android işletim sisteminden alıyor.
Dün basına gösterilen Legend ve Desire, Google’ın Android sistemi üzerinde HTC’nin kendi Sense arayüzünü kullandıran iki çok şık, becerikli ve ‘akıllı’ telefon. Google’ın kendi Android telefonu Nexus One’ı da üreten HTC, gerek arayüzü gerekse üst düzey malzeme kalitesiyle işletim sisteminin en iyi vitrinlerinden biri.

Çok popüler Android’li Hero modelini geçmeye çalışacak olan Legend, ilk bakışta Hero’ya göre azıcık ufalmış boyutları ve muhteşem tasarımlı aluminyum kasasıyla göz okşuyor. Ekranı 3.2 inç ve çoklu dokunuşu destekliyor.
5 megapiksel flaşlı kamera, Wi-Fi, 3G ve Bluetooth kablosuz bağlantı, fena sayılmayacak 1300 mAh pil ve tüm bunları gayet hızlı çalıştırabilecek 600 MHz Qualcomm MSM7227 işlemci bulunuyor. Cihaz, özellikle tasarım açısından iPhone’a ciddi rakip olursa şaşırmayız.

HTC’nin tanıttığı bir diğer iddialı model olan Desire, Google için ürettiği Nexus One’a form itibarıyla çok benziyor. Birkaç ay içinde, Nexus One’dan ‘daha ucuza’ piyasaya sunulacağı söylenen Desire’da öncelikle 3.7 inç büyük ve canlı ekran dikkat çekiyor. Elbette çoklu dokunuş desteği olan kapasitif bir ekran bu.
Android tabanlı ve tüm bağlantı seçeneklerine sahip sistemin en büyük avantajıysa, tam 1 GHz hızındaki işlemcisi. Bu ekranda bu işlemciyle nette dolanmak veya video izlemek keyif olacaktır.