Yeni Dinci Sermaye Sınıfı...

atn42

New member
Reaction score
0
Dinciler köşeyi döndüler...

Vallahi billahi ben söylemiyorum, Amerika’nın dünyaca meşhur gazetesi New York Times yazıyor...

Bizim dincilerin, daha başka deyişle AKP patronlarının lüks, zenginlik, tüketim düşkünlükleri dışarda da dillere destan oldu...

Neymiş?..

*

Evde musluklar kristalle kaplıymış; odadaki kanepe, koltuk, vb. hareketliymiş...

Nasıl?..

Uzaktan kumandanın düğmesine basıyorsun, kanepe toz oluyor, yerine namaz seccadesi geliyormuş...

Yatak odasında yine düğmeye basıyorsun, yüzme havuzu elinin ayağının altında...

Öyle bir zenginlik ve lüks saltanatı ki demeyin gitsin...

Türbanlı lüks ve gösterişli giysilerin moda defileleri de can sağlığı...

*

Peki, anlamı ne bunun?..

Dinci-İslamcı iktidar sınıfına yamanıp da kendine göre sebeplenen Marksist dönekler için ‘sınıfsal’ bir açıklamaya gerek var...

Hırslı, gözü kara, Amerika’ya bağlı, rantçılıkla faiz ve borçlanma üzerine iş tutan dinci yeni sermaye sınıfı AKP iktidarının sebeb-i hikmetidir...

*

Dinci sermaye sınıfı olağanüstü siyasal hırsıyla iktidarı ele geçirdi...

Şimdi devleti ele geçiriyor...

Hesabı ne?..

Az buçuk direnen askeri de tasfiye etti mi laik Türkiye Cumhuriyeti’nin çanına ot tıkayacak...

*

Karl Marx’ın toprağı bol olsun...

Hazret sağ olsa 21’inci yüzyıla giren dünyadaki İslamcı sermaye üzerine kimbilir neler döktürürdü?..

Türkiye’deki yeni dinci sermaye sınıfının tüketime yönelmesi rastlantı mı?..

Yok canım...

Yolsuzluk..

Yağma..

Gösteriş..

Lüks..

Hepsi kol kola...

*

1917 yıkıldıktan sonra bütün dünyada sermaye egemenleri devletleri yönetmekte rahat bir soluk aldılar...

Türkiye’de ise işin özel bir rengi var...

Laik sermayeyi dışlayan dinci sermaye, Amerika desteğiyle devleti ele geçirdi, geçiriyor...

Laik sermayenin de yakında ruhuna Fatiha okundu okunacak..

KAYNAK

doğrudur..inanırım...güzel paylışım dostum ..ellerine sağlık..devamı gelsin..

izmir-alsancakta mini cooper la gezenleride unutmayalım..türbanlı yüzünde 1kilo makyaj altında son model araba..bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..taş yagacak başımıza taş:durdurun:durdurun

çlerinden bazılarını görünce

şeriat gelsin diyeceğim geliyor

çlerinden bazılarını görünce

şeriat gelsin diyeceğim geliyor

Onların tuzu kuru,merak etme şeriat gelsede onlara birşey
olmaz olan garibana olur.Ayrıca onların iman sahibi olduğunu
düşünmüyorum (haramzadeleri kastediyorum)

izmir-alsancakta mini cooper la gezenleride unutmayalım..türbanlı yüzünde 1kilo makyaj altında son model araba..bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..taş yagacak başımıza taş:durdurun:durdurun

Boya işine bir şey demiyorum
Ama bu dünyada müslümanlar lüks araba ile gezdiğinde , lüks evlerde yaşadığında " aman olmaz müslümanlar bu şekilde yaşayamaz deniyor"
Genelde bu şeklide parası olanları ise garanti AKP nin bir kıyağı vardır, bir yerden soymuştur deniliyor.
Ama doğru ya bu ülkede ve dünyada para ile yaşamak, lüks arabalarda gezmek milletin gözünde yahudiye, devleti 50 milyar dolar soyup ondan sonrada kaçıp gidenlere , üstelikte hem soyup ardındada parti kurup milleti kurtaracağım mazot bir ytl, diyenlerde ki bide bu adama oy verenlerde,
Biz nasıl bir milletiz ki bize yapılan kazıkları çabucak unutuveriyoruz.
dün Süleyman demirel bizi şapkasını sallayarak 8 kere gidip 9 kere ülkenin başına geldi bizler onu başa getirdik
Dün Ecevit başındaki ANASOL M hükümeti bir gecede ülkeden 50 milyar dolar direk olarak dolaylı olarak 200 milyar dolar soyulup götürüldüğüde ses çıkmadı. ve hala bu adamlara oy veriliyor bi düşünmek lazım
biz şu anda hala bu 200 milyar doların ceremesini çekiyoruz ama hiç kimse demiyor bunların hepsi ANASOL M hükümetinden kalan artıklar diye . O zamanlar demedilermi bu paranın acısı 10 yıl sonra çıkar diye

Ama bu dünyada müslümanlar lüks araba ile gezdiğinde , lüks evlerde yaşadığında " aman olmaz müslümanlar bu şekilde yaşayamaz deniyor"
Genelde bu şeklide parası olanları ise garanti AKP nin bir kıyağı vardır, bir yerden soymuştur deniliyor.
Ama doğru ya bu ülkede ve dünyada para ile yaşamak, lüks arabalarda gezmek milletin gözünde yahudiye, devleti 50 milyar dolar soyup ondan sonrada kaçıp gidenlere , üstelikte hem soyup ardındada parti kurup milleti kurtaracağım mazot bir ytl, diyenlerde ki bide bu adama oy verenlerde,
dün Süleyman demirel bizi şapkasını sallayarak 8 kere gidip 9 kere ülkenin başına geldi bizler onu başa getirdik
Dün Ecevit başındaki ANASOL M hükümeti bir gecede ülkeden 50 milyar dolar direk olarak dolaylı olarak 200 milyar dolar soyulup götürüldüğüde ses çıkmadı. ve hala bu adamlara oy veriliyor bi düşünmek lazım
biz şu anda hala bu 200 milyar doların ceremesini çekiyoruz ama hiç kimse demiyor bunların hepsi ANASOL M hükümetinden kalan artıklar diye . O zamanlar demedilermi bu paranın acısı 10 yıl sonra çıkar diye

dinini gerçekten yaşayanlara kimsenin dediği birşey yok olamazda
müslüman hristiyan vs...
ama allah kitap diyerek
olmadık yolsuzluk dolandırıcılık yapan
devleti soyan peşkeş çekenlere söylenecek çok şey var
ne ecevit ne demirel nede bir başkası
kimki yediyse yedirdiyse
hoş tayyip ve tayfası kadar aleni ve gemiler dolusu götüren olmadı ama
hesabı sorulsun diyorum
hatta sadece götürdüklerinden dolayı değil
direkt vatan hainliğinden yargılansınlar

Arkadaşım yazdıklarına katılıyorum.

Zaten o yüzden AKP iktidara gelmedi mi.

Hak dedi, Adalet dedi,Yetim hakkı yedirtmeyiz dedi,

Dokunulmazlıklar kaldırılacak dedi...

Elhamdürüllah dedi.

Dediklerinide yedi yaladı yuttu.

şimdi ne yapıyorlar halkı uyutmaya çalışıyorlar.

VS.VS.VS.

Bir de dostuma bak is ve isci bulma kurumunda geziyor. Sende onurunu ayaklar altina alip bir yerlere yamansaydin sirf böyle bir yasam icin seninde altinda o araba olurdu. Ama onurlu bir fakirlik onursuz kraliktan iyidir.

Bir de dostuma bak is ve isci bulma kurumunda geziyor. Sende onurunu ayaklar altina alip bir yerlere yamansaydin sirf böyle bir yasam icin seninde altinda o araba olurdu. Ama onurlu bir fakirlik onursuz kraliktan iyidir.

aynen dostum:clap:clap

daha önceki yorumlarımda da belirtmiştim..ben demiyorum ki demirel tansu çiller özal mesut yılmaz ülkeyi soymadı hepsi doldurdu cukkalarını..sadece 2 isim ecevit ve baykal ülkesi için bişeyler yapmaya çalıştı..kaç yıldır siyasetçiler sen bu iki isim le ilgili bi dolandırıcılık zimmet yada onun tarzı olaylara rastladın mı?sevmeyebilirsin ama burda delikanlı ol rastladın mı..?onların tek sorunu tek başına iktidar olamamaları idi..şimdi gelelim tayyibe bi insan bi insanı durduk yere sevmemezlik yapmaz..icraatlarını görür ondan sonra karar verir..allah aşkına bırak siyaseti tayyibi baykalı bi vatandaş gibi degerlendir sence ülkemizin içinde bulundugu durum dan hiç mi kaygılanmıyosun..tek bi örnek vericem(cok var ama en cok bu zoruma gidiyo)bir ülkenin telekomunu nasıl olurda tamamı yada büyük cogunlugunu yabancılara satarsın..her ay konuşmasanda gelen vergi neyin nesi???ha özelleştir ok eyvallah ona bi lafım yok ama aldıgın firma devletin ensesinde oldugunu hissetsin istedigi gibi at koşturmasın o ülkenin vatandaşını ezmesin..

Geri