katakulli
New member
- Reaction score
- 0
Cmk
Arkadaşlar medyada sürekli CMK tan bahsediliyor.Saolsun berk de bu konu da bir soru sordu ve ben CMK hakkında bir konu açmanın faydalı olacağını düşündüm.
Tasarıyla getirilen bazı değişiklikler şöyle:
* Dava açılması ertelenebilecek. Sanık erteleme süresi içinde suç işlemezse, dava açılmayacak.
* Dava tek veya birbirini izleyen oturumlarda sonuçlandırılacak.
* Telefon dinleme sıkı denetime bağlanacak.
* Toplu suçlar için gözaltı süresi 7 günden 4 güne indirilecek.
* Avukatlar, ifade alma ve sorgu süresince şüpheli ve sanığın yanında bulunabilecek.
* Adliye binası içine ve duruşma salonlarına teyp ve kamera alınmayacak
*Ve gece baskın yapılamaması, polise ve medyaya getirilebilecek bazı kısıtlamalar gibi bazı konular çok tartışıldı.
Genel kapsamda değerlendirecek olursam, kanımca hem iyi hem kötü değişiklikler var
İnsan hakları yönünden ele alacak olursak, keyfiliğe kısıtlama gelecek ve insanlar kolayca gözaltına alınamayacak,tutuklanamayacak vs. vs.
Ancak bazı durumlarda kolluk kuvvetleri eli kolu bağlı kalabilecek, zanlılar nefes alacaklar.
Ayrıca basına gelen kısıtlamada tartışma konusudur.
Konu hakkında tüm fikir ve sorularınızı buradan paylaşabilirsiniz.
İstekler olursa eski ve yeni cmuk metinlerini yine buradan yayınlarım
Arkadaşlar medyada sürekli CMK tan bahsediliyor.Saolsun berk de bu konu da bir soru sordu ve ben CMK hakkında bir konu açmanın faydalı olacağını düşündüm.
Tasarıyla getirilen bazı değişiklikler şöyle:
* Dava açılması ertelenebilecek. Sanık erteleme süresi içinde suç işlemezse, dava açılmayacak.
* Dava tek veya birbirini izleyen oturumlarda sonuçlandırılacak.
* Telefon dinleme sıkı denetime bağlanacak.
* Toplu suçlar için gözaltı süresi 7 günden 4 güne indirilecek.
* Avukatlar, ifade alma ve sorgu süresince şüpheli ve sanığın yanında bulunabilecek.
* Adliye binası içine ve duruşma salonlarına teyp ve kamera alınmayacak
*Ve gece baskın yapılamaması, polise ve medyaya getirilebilecek bazı kısıtlamalar gibi bazı konular çok tartışıldı.
Genel kapsamda değerlendirecek olursam, kanımca hem iyi hem kötü değişiklikler var
İnsan hakları yönünden ele alacak olursak, keyfiliğe kısıtlama gelecek ve insanlar kolayca gözaltına alınamayacak,tutuklanamayacak vs. vs.
Ancak bazı durumlarda kolluk kuvvetleri eli kolu bağlı kalabilecek, zanlılar nefes alacaklar.
Ayrıca basına gelen kısıtlamada tartışma konusudur.
Konu hakkında tüm fikir ve sorularınızı buradan paylaşabilirsiniz.
İstekler olursa eski ve yeni cmuk metinlerini yine buradan yayınlarım