yeni akvaryum(yardım lutfen)

Nathanael

New member
Katılım
11 Tem 2007
Mesajlar
1,292
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
ankara
65x40x37.5
ebatlarında yani 97.5 litrelik bir akvaryum yaptım.

balık tecrubem yok, bu yüzden hangi balıkları beslemek daha kolaydır.

benim aklımdaki balıklar; lepistes,kılıc,moli,plati,velifera yani canlı doguranlar.

ama melek balıgı da cok hosuma gidiyor, onu da almak istiyorum.sorun cıkar mı akvaryumda?

copcu balıgı ya da baska bir tür balık almak zorunda mıyım?cunku bazıları copcuyu mecbur almalısın diyorlar

sizce boyutlarını verdigim akvaryumda hangi balıktan kac tane beslemeliyim?

erkek dişi oranları 1 e 4 mu olmalı?

akvaryum su anda bombos hangi bitkileri almalıyım, nasıl kum kullanmalıyım?sanırım akvaryumun ici hazırlandıktan sonra 3-4 gun beklemesi lazımmıs yararlı bakterilerin olusması ve akvaryumun oturması icin.

akvarist arkadaslardan yardım bekliyorum.

sadece bombos bir akvaryumum var su anda.

sizin yorumlarınıza ve bilgilerinize gore kurucam akvaryumumu.

ısıtıcı,filtre ve gerekli ne varsa o konularda da yardımlarınızı bekliyorum.

iyi forumlar
 
bir kere akvaryumunu tuzlu suda bir gün beklet, bakterilerin ölmesini sağla, sana tavsiyem ciklet beslemendir. ısıtıcı alacaksın 26 derece de sabitleyeceksin ve akvaryumdan ısıtcıyı çıkarmadan önce fişini çekip 5 dk bekle sıcakken çıkarma ısıtıcın patlar. hava motoruda ortaboy yeterli senin için. kolay gelsin
 
tesekkurler dostum.

diger yorumlarıda bekliyorum arkadaslar
 
yeni başlayacaksan dostum malavi bakabilirsin(sarı prenses, yunus, v.b.) diğer türlere göre daha sağlam türlerdir. şunuda unutmamak gerekir o ebatlardaki bir akvaryum malaviler için ileriki günlerde sorun yaratacaktır. o akvaryumda en fazla iki tür beslemeni öneririm tabi ki yavruyken büyüdüklerinde birbirlerine rahat vermeyeceklerdir sebebine gelince malaviler bölge koruyucu balıklardır.
ben canlı doğuran balık bakacağım diyorsan eğer yerli üretim balık olmasına özen göstermelisin. Lepistes, plati, moli, kılıç, neon bakabilirsin ama bunların yanına melek te koyacağım diyorsan canlı doğuranların yavruları yiyecektir. çöpçü olmazsa olmaz değildir. çöpçüler koloni balığıdır. en azından 6 adet bakmalısın. onun yerine iki adet vatoz koyabilirsin.

şimdi gelelim akvaryum hazırlamasına:
1. akvaryumda kaçak olup olmadığını kontrol et. bunun için içini tam olarak tuzlu su ile doldurun hem dezenfekte olsun hemde kaçak kontrolü yapmış olursunuz.
2. akvaryumu koyacağın yerin sağlamlığını kontrol et. akvaryumun zemin ile temasını önlemek için altına 2 mm.lik bir sert strafor koymalısın bu şekilde akvaryumu doldurduğunuzda zemine göre şekil alacaktır ve sağlam olacaktır.
3. akvaryumun içindeki tuzlu suyu boşaltıp iyice yıkayınız, yerine koyunuz. ve dinlenmiş su ile doldurunuz su en az iki gün dinlenmiş olsun.
4. akvaryumu doldurduktan sonra su hazırlayıcı olarak satılan ürünlerden kullanarak 1-2 gün filtre, ısıtıcı ve hava motoru ile birlikte akvaryumu çalıştırınız. akvaryumdaki sıcaklık 24-26 derece olmalıdır.
5. 1-2 gün geçtikten sonra akvaryum suyuz hazır hale gelecektir. balıkları direkt olarak akvaryuma bırakmayınız. poşetiyle birlikte akvaryuma koyunuz ki balıklarınız akvaryumdaki suyun sıcaklığına alışsınlar. sonra büyük bir kaba balıklarınızı ve poşetindeki suyu boşaltınız. akvaryumun suyundan azar azar bu kabın içine boşaltın ama hemen değil 30- 45 dak. arayla balıklarınız akvaryumun suyuna ve dengelerine alışmaları için bu gereklidir. aksi takdirde balıklarınız strese girebilir ve ölümler yaşayabilirsiniz.

not: akvaryumcudan aldığınız balıkların suyunu kesinlikle akvaryuma boşaltmayın.

sağlıklı balıklar dilerim.

umarım yardımcı olur.
 
ben yaklaşık 6 senedir besliyorum ilk balıklarım japon balıkları ama yenilerde canlı doğuranlara gittim akvaryumum 80x40x50 boylarında su anda yavru almaya başladım tavsiyem canlı balıklar sonra değiştirmem zor oluyor..
 
Geri
Üst