Yeni İnternet Hastalığı: Discomgoogolation

Newwave

Altın Üye
Katılım
17 Kas 2007
Mesajlar
12,976
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
World Of Hackhell
28896b.jpg


Yeni internet hastalığı: Discomgoogolation

Yeni hastalık: İnternete bağlanamama sendromu
Uzmanlar, psikoljik bir rahatsızlık olarak değerlendirilen internet bağımlılığının adını koydu!

Bu sendromdan korunmak için öneriler
Sendromun çok görüldüğü İngiltere'de yapılan bir araştırma, İngilizlerin yüzde 70'inin internete her gün bağlanmadığında mutsuz olduğunu gösterdi.

YouGov firmasının son araştırması, İngiliz kullanıcıların yüzde 44'ünün hayal kırıklığı hissederken, yüzde 27'sinin online olamadığı zaman daha çok stresli olduğunu ortaya koydu.

İngilizlerin yüzde 26'sı interneti yaşamlarını organize etmek için "son derece hayati" olarak nitelerken, bilgisayar kullanıcılarının yüzde 19'u ailesinden, yüzde 20'si ise sevgilisi ya da eşine ayırdığından fazla zamanı internet başında harcıyor.

Saplantılı internet kullanımı
İnternet ortamında "Onlinekolizm" olarak da nitelendirilen "Discomgoogolation" sendromu, yetişkinlerin yanı sıra çocuklar arasında da hızla yayılıyor. Ebeveynler, çocukları için yeni eğitim fırsatı sunduğunu düşündükleri için evlerinde internet bağlantısı olmasına sıcak bakıyorlar. Ancak çocukların, interneti sadece ev ödevleri veya araştırma için kullanmadığı, arkadaşlarıyla anlık ileti kurdukları, çevrim içi oyunlar oynayarak veya sohbet odalarında yabancılarla konuşarak saatler geçirdikleri tespit edildi.

Kaynak
 
Günümüzde hızla yayılan bir hastalık olduğunu söyleyebiliriz bilgisayar dünyası ve internet bağımlılığı bizi sanal olarak sosyalleştiriyor mu ? yoksa daha da yalnızlaştırıyor mu ?tartışılması gereken bir konu diye düşünüyorum.
 
"Discomgoogolation" uzmanların hastalığa verdikleri ada dikkatli bakacak
olursanız sanki dünyanın en büyük arama motoru olan google dan izler taşıdığını
ve ilham aldıklarını görüyorsunuz ilginç geldi doğrusu en sonunda tıp litaratürüne de girdi galiba google : ))
 
uzun zamandir bu türden arastirmalar yapiliyor ve hepsinde aşşaği yukari ayni sonuçlar var...verdiğin bilgiler için teşekkürler...
 
Geri
Üst