Yazmadan Önce Okuyun !!!

Dark_Angel

Webmaster
Yönetici
Administrator
Reaction score
0
Hackhell'i kurarken aslında dini ve siyasi konulardan uzak duracağımızı, çünkü bu tarz konuların çok büyük fikir çatışmalarına sebeb olduğu ve forum huzurunu istemesekte bozdugunu belirtmiştik. Ancak son zamanlarda üyelerimizin istekleri ve forumumuzun dahada geniş kitlelere ulaşmasından sebeb bu bölümün açılmasını yanlız aşağıda belirttiğim sebeblerin ihlali halinde bu zamana kadarki yaptırımın,uzaklastırılmanın devam edeceğini bildirmek isterim.

1. Bu bölüm tartışma platformu olarak açılmadı. Bu bölümde amaç birbirimizi aydınlatmak,dinimiz ile ilgili bilmediklerimizi sormak ve bildiklerimizi paylaşmak. İslamı tartışmak kesinlikle YASAKTIR.

2. Bölümde kavga-dövüş,haraket,küfür ve terbiyesizlik istemiyoruz. Yönetim olarak her konuda olduğu gibi bu konuda da kavgasız, gürültüsüz insanların bilgi alma özgürlüğünü kullandırmak amacındayız lütfen bu konuda gereken hassasiyeti gösterin.

Herkese iyi forumlar...

Bunu daha öncede yazdım dinle ilgili bir yazı yazılacaksa sahih kaynak belirtilmek zorunda eğer yoksa kesinlikle kapatırım silerim adamı da banlarım .. İnsanların inançlarını belirsizliklerle yönlendirmeye kimsenin hakkı yoktur...

İnsanların yazmış oldukları kitaplar yorumdur; din değil, bazıları o kitapların dahi sahih kabul edip söz söyletmezler ki saçmaladıkları birgün öğreneceklerdir. Mezheplerin oluşmasıda yorumdan gelmiştir ve insanların yaşayışını kolaylaştırmak amacıyladır sahih olmayıp insanın mantığına bırakılmıştır. Hanefi aynen kitabının başında bunu demektedir.

Son olarak ayet yayınlayacaksanız ayet numarası, hadis yayınlayacaksanız kimler tarafından rivayet edildiğini yayınlayın bilgi verici olsun, rüyalar, rivayetler, birilerinin şahsi görüşünü içeren ve insanları bilmem şöyle olursunuz böyle olursunuz diğerek Allah ın sözlerini alıp şirke adım atanların sözlerini yayınlamayın kesinlikle o zaman bocalarsınız...

Ne güzel birileri almış dini biryerlere kendi kurallarını koydukları inanç sistemine sürüklüyor sorgulamak düşünmek yasak burda bunu yaptırmayız

Birde unutmayınız ki Sizden daha bilgili olan her zaman için olacaktır... X in dediklerine katılıyorum... Bu konuda dikkatli olalım

Birde özelllikle Her Telde daha önce açılan konuları gözden geçirip buraya taşısak çok güzel olur... Ne dersiniz....

yeni açılan bir bölüme umarım
diyerek yazmak çok üzücü.
umarım forum içerisinde fazla
çatışma olmaz. hassas konularda
konuşmak ve onlar hakkında yorum
yapmak için kesinlikle zekaya ve mantığa
sahip olmak gerekir. yoksa işi elinize
gözünüze bulaştırabilirsiniz.

bölüm açıldığına göre hayırlı olsun...!

hayırlı olsun
artık her telden bölümünde yazmak yerine burdan yazar isteyen arkadaşlar
bölümün açılmasını isteyen çoktu bu açıdan iyi oldu
hayırlı olsun herkese iyi paylaşımlar :goz:

bence iyi oldu ama buraya konuyla bilgili bir mod.arkadaşta lazım

Hayırlı Olsun

Gerçekten böyle bir bölümün eksikliğini hissediyordum. düşünenden de hazırlayandan da Allah Razı Olsun.

gerçekten iyi oldu ALLAH RAZI OLSUN...

Korkularla bir işe başlanırsa, o işten hayır gelmez! Eminim herkes sağduyulu davranıp, bu bölüm altında güzel paylaşımlar yapacağından eminim. Yeni bölümümüz hayırlı olsun. İyi forumlar...

çok güzel oldu valla . hayırlı olsun bakalım . inşallah aklında sorusu olan arkadaşlara çare bulabilriz

Yeni bölüm hayırlı olsun. Umarım tartışmalardan uzak olur...

özellikle bölümün açılmasına yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.ben yararlı olacağına inanıyorum.nette gezinirken ufak yazılarla fazla bunaltmadan faydalı bilgiler öğreneceğimi düşünüyorum.herkese hayırlı olsun.

Ne zamanda beridir açlılsın açılmasın
yartışmaları olmuştu en sonunda açıldı.
Hayırlı uğurlu olsun şimdi tam oldu...

hay ağzınıza sağlık gerçekten çok iyi oldu, tebrik ederim...

X in dediğine katılıyorum burda tartışma yapmak yada bir şeyler yazmak çok hassastır lütfen araştırmadan okumadan lütfen konu açmayalım Kuranın bir harfini bile değiştirmek yada aksine bir yorum yapmak dinden çıkarır lütfen çok dikkat edelim ama lütfen

genel olarak dark ve x 'e katılmakla beraber bazı konularda tereddütlerim var.
evet açılsın,açılmasın konusu gerçekten önemliydi.arkasından neler gelebleceğini tahmine etmek zor değil.konu hassas olunca tepkilerde kaçınılmaz olabilir.bence tüm uyarılarınıza karşın tartışma illaki olacaktır.
izlediğim kadarıyla bazı mesajlar sırf yazılmak için yazılıyor.başka konuda bu önemli olmayabilir.bir arkadaşın dediği gibi bir harfi bile yanlış yazmak küfre neden olabilir.herkesin bu bilinçle yazması gerek.

burdaki tartışmaları asgariye indirmek için gerçekten bilgisi,duruşu,hoşgörüsü ve sabrıyla OTORİTE olacak mod ihtiyacını çözmeden bölümü açmamak gerektiğini düşünüyorum.

sanırım benim varlığımdan haberiniz yok ben burda bölüm açıldığındna beri modum takip ediyorum herşeyi meraklanmayın :D

MAJESTE' Alıntı:
sanırım benim varlığımdan haberiniz yok ben burda bölüm açıldığındna beri modum takip ediyorum herşeyi meraklanmayın :D
evet iyide modsun duruşun ve üslubun çok güzel Yunus Emre hoşgörüsündesin umarım onun kadar bilge olursun........

Böylesi büyük bir foruma böyle ulvi bir bölüm açtığınız ve de dini gerçekleri hassas bir dille savunarak safsatadan uzak mutlak kaynaklara sahip bilgilerin paylaşılmasına gösterdiğiniz İHTİMAM VE DİKKAT için öncelikle sonsuz teşekkürlerimi bildirir,sizlerle aynı forum platformunu paylaşıyor olmaktan duyduğum kıvancı paylaşmak isterim.İslam zaten kavga ve savaş dini değil paylaşım ve hoşgörü dinidir.Bir çeşit şekilcilik esiri insanların kendi şekil,düstur ve mantıklarına göre oluşturdukları şövanist bir DİN değildir,öyle indirilmemiştir ve hiç bir zamanda öyle olmayacaktır.İslam her yaratılmışın mantığına uymak onun düşüncelerine göre şekillenmek zorunda da değildir .İslamın uyulması gereken bir mantığı ve şekli zaten vardır ve bu yüce yaratıcı tarafından açık ve net bir mucizeyle zaten ortaya konmuştur(Hz.Kur'an)Allah (Azze ve Celle) Tekaddes Hazretleri İslamı insanlara bir nur olsun ve ebedi hayata yapılan hazırlıkta yol gösterici bir rehber olsun diye biz eşrefi mahlukata sonsuz rahmet ve merhametinden vermiştir.Bu rahmet ve merhamet deryasının tezahuru olan islam hiç bir zaman kavganın ve cehaletin dini olmamıştır olmazda çünki Allah (C.C.) bizatihi bunun koruyucusu ve sahibidir.Hassasiyetinizden dolayı tüm yönetimi kutluyor ve iyi forumlar diliyorum.{{İlim Çin'de bile olsa gidip alınız Hz.Muhammed S.A.V}}

Geri