Yazıcıoğlu'ndan DTP'ye sert eleştiri

alperenccc

Banned
Reaction score
0
Yolundayız REİS.. Bırak eşkiya bellesinler.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ülkeyi germeye kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

Yazıcıoğlu, BBP kurucularından eski Kahramanmaraş Milletvekili Ökkeş Şendiller'in kızının düğün törenine katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş'ta basın toplantısı düzenledi.

Yazıcıoğlu, TBMM'nin özgür iradesiyle bir cumhurbaşkanı seçtiğini ve buna da katkı sağladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Cumhurbaşkanımız, milletimizin iradesi doğrultusunda, Anayasa ve Meclis iç tüzüğüne göre seçilmiş ve görevine başlamıştır. Bunun üzerinde sürekli spekülasyonlar oluşturarak, özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her hareketini yorumlamak suretiyle ondan yeni mesajlar çıkarma gayreti ile ülkeyi germeye kimsenin hakkı yoktur. Bunun kimseye de faydası yoktur.''

Yazıcıoğlu, Türkiye'nin, tüm demokratik ülkelerde olduğu gibi açık rejimle halkın iradesine saygı duyulan bir hukuk devleti olmak durumunda olduğunu, bu çerçevede Türkiye'nin sorunlarını çözmesine, her zaman katkı sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.

''Şimdi yeni hükümet kuruldu. Biz BBP olarak mecliste görüşlerimizi ifade ederek, doğru eyleme ve fikirlere destek olacak, yanlış eylemlerin karşısında bulunacağız'' diyen Yazıcıoğlu, Türkiye'nin bölgesel bir güç olması için AB birliğine endeksli bir siyaset yerine, daha bağımsız ve kendi coğrafyasındaki devletlerle ilişkilerini geliştiren ve Türk dünyasına açılan bir konumda olmasını önemsediklerini, bu noktada sorumlu muhalefet anlayışlarını sürdüreceklerini ifade etti.

CHP AK PARTİ'YE EN AZ YÜZDE 10-12 OY KAZANDIRDI

Genel seçimlerin Cumhurbaşkanlığı seçiminin gölgesinde kaldığını ve vatandaşın sorunlarının konuşulamadığını savunan Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

''Bu nedenle Türkiye genelindeki hava bir rüzgara dönüşmüştür. CHP, Meclisi tıkayarak, Cumhurbaşkanlığı seçimini engelleyerek kendi üslubuyla iktidar partisine asgari yüzde 10-12 civarında bir oy kazandırmıştır. Aslında bu, CHP'nin olumsuz ve antidemokratik tavırlarından kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla bu seçimde vatandaşlar teferruata bakmamıştır. CHP'nin ortaya koyduğu anlayışa tepki olarak oyunu kullanmıştır. Bu da iktidar partisinin daha güçlenerek yeniden TBMM'ye girmesini sağlamıştır.''

DTP GRUP BAŞKANI TÜRK'ÜN AÇIKLAMALARI

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yazıcıoğlu, bir gazetecinin DTP Grup Başkanı Ahmet Türk'ün son açıklamalarıyla ilgili sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

''PKK terör örgütüdür. PKK'ya terör örgütü diyemeyenlerin ve terör örgütü ve şiddeti kınayamayanların demokratik bir hareket olduğunu ifade etmesi koskoca bir kandırmacadır ve yalandır. Maalesef anayasal düzenden istifade ederek meclise girmişlerse de hala terör örgütü ile bağlantılarını kopardıklarına dair, bu örgüte sempati duymadıklarına ve şiddete karşı olduklarına dair inandırıcı bir davranış içerisinde bulunmamışlardır. Hatta devlete karşı silah kullanan 'eşkıyanın ateş kesebilmesi için, operasyonların durdurulması lazım' gibi söylem ve tavırlar, haddi aşan çağrılardır. Bunun kabul edilmesi mümkün değildir. Maalesef DTP'nin adı her ne kadar demokratik ise de söylem ve yaklaşımıyla PKK terör örgütüne olan sempatisiyle bu ismi de hak etmemektedir.''

Yazıcıoğlu'na göre CHP eşsiz

CHP'nin seçim öncesi ve sonrası politikasını 'Dünyanın hiçbir yerinde böyle parti yok' sözleri ile eleştiren BBP lideri Yazıcıoğlu, Türkiye'nin AB kapısında beklemesin bir anlamı olmadığını söyledi..

AB'ye alternatif önerisi var

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, ''Türkiye, Avrupa'nın eşiğinde beklemek yerine Türk dünyasıyla buluşup, bölgesinde bir güç olmalıdır'' dedi.

Yazıcıoğlu, Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Günyüzü Kavun Festivali ve Kültür Şenliklerinde yaptığı konuşmada, BBP'nin yapıcı ve yol gösterici bir muhalefet izlediğini belirterek, yeri geldiğinde doğru yapılan her işi alkışladıklarını kaydetti.

Doğrunun yanında, yanlışın karşısında bir muhalefet izlediklerini ifade eden Yazıcıoğlu, şöyle konuştu: ''Türk milletini gelişmiş medeniyetler seviyesine ulaştırma davasından vazgeçmeyeceğiz. O dava Türk milletinin Alevisi ile Sünnisi ile Çerkezi ile Kürdü ile bir olsun, yıkılmasın, bayrak inmesin davasıdır. Biz, Türkiye'nin demokratikleşmesinden yana olanların yanında olduk. Her zaman 'Hayır, demokrasiye dokunamazsınız' dedik. 12 Mart'ı, 28 Şubat'ı gördüm. Cezaevlerinde 7 yılımı geçirdim. İşkence gördüm. Devletimi dava etmedim. Neden? Türkiye daha demokratik bir ülke olsun diye.

Yazıcıoğlu, AK Parti'nin aldığı oya saygı duyulması gerektiğini belirterek, AK Parti'nin, Abdullah Gül'ü tekrar Cumhurbaşkanı adayı göstermesine ve seçilmesini sağlamasına saygı duyulması gerektiğini söyledi. CHP'nin yanlış bir politika izlediğini savunan Yazıcıoğlu, şöyle devam etti: ''Bir ana muhalefet partisi devletten 70 milyon YTL yardım alacak. Seçim istiyoruz diyecek, istediği olacak. Daha sonra bu seçimin sonuçlarına razı olması gerekir. CHP, AK Parti'ye yüzde 10 oy hediye etti. CHP, 'Ne Meclise ne de halka Cumhurbaşkanını seçtirmem' dedi. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Bu milletin eğilimi doğrultusunda oyumu Abdullah Gül'e verdim. Politikalarının hepsini savunmuyorum, ancak halkın sesine kulak verdim. Türkiye Avrupa'nın eşiğinde beklemek yerine Türk dünyasıyla buluşup, bölgesinde bir güç olmalıdır. Seçimler bitti. Artık ülke sorunlarına eğilmeliyiz.''

alperenccc' Alıntı:
Seçimler bitti. Artık ülke sorunlarına eğilmeliyiz.''

yazıcıoğlu na başarılar dilerim gercekten büyük insan

''doğru eyleme ve fikirlere destek olacak, yanlış eylemlerin karşısında bulunacağız''

bence tüm muhalefet partilerinin mecliste uygulaması gereken bir yaklaşım tarzı..

Geri