yazıcı paylaşım sorunu vista 64 bit xp

taumatin

New member
Reaction score
0
işyerinde kullandığımız bilgisayarlardan 2 sine 64 bit vista kurduk. diğer bilgisayarlarda şu anda xp kurulu durumda.

sorun şu ki; aynı işletim sistemine sahip bilgisayarlar arasında yazıcı paylaşımı yapılabilirken farklı işletim sistemli bilgisayarlar arasında yazıcı paylaşımı yapılamıyor ve şöyle bir hata veriyor: "yazıcının bağlı olduğu sunucuda yüklenmiş doğru bir yazıcı sürücü yok. doğru sürücüyü aramak istiyorsanız tamam'ı tıklatın. yoksa...."

iki yazıcımız var. vista yüklü bilgisayara bağlı yazıcı hp laserjet 1200 series, xp yüklü bilgisayara bağlı olan hp laserjet m1319f mfp.

acaba sorunu nasıl çözebiliriz. yardımcı olursanız sevinirim.

genelde yazici cdlerinin agdan kurulum destegi olmasi gerekiyor o cdleri kendi pcnizde agdan kurulacak sekilde yukleyebilirsiniz. tum pclerde dosya ve yazici paylasiminin acik olduguna da emin olmalisiniz.

cevabın için teşekkürler Lamagro,
yazıcı cdlerini bulabilirsem söylediklerini deneyeceğim.
cevap yazarım tekrar.

Yazıcıların cdlerini bulamadım malesef. açıkçası tam olarak ne yapmam gerektiğini de bilemiyorum.
sanırım 32 bitle 64 bit arasında bir uyum sorunu var.
[32 bitlik xp yüklü bilgisayardan, 64 bit vista yüklü ve yazıcı sürücüsü de 64 bite uygun olarak yüklenmiş bir bilgisayardaki yazıcıyı ağ yazıcısı olarak atayamıyorum. bunun tam tersinde de (yani 64 bit vista yüklü bilgisayardan 32 bit xp ve buna uygun yazıcı sürücüsü yüklü bilsayara) yine aynısı oluyor.]
Henüz denemedim ama, 32 bitlik bilgisayara bağlı yazıcıyı, 64 bitlik bilgisayardan kullanabilmem için -sistemim 64 bit olmasına rağmen- yazıcının 32 bitlik sürücüsünü mü yüklemem gerekecek?
bu işe yarar mı acaba?

evet sorun sanirim x64 ve x86 isletim sistemi uyumsuzlugundan.

Sorunun kaynağı 64 bit 32 bit çakışması. ağdaki diğer bilgisayardaki yazıcıyı denetim masası>yazıcılar>sunucu özellikleri adımından local port olarak //"ip numarası"/"yazıcı paylaşım adı" şeklinde tanıtıyorsunuz. ardından standart yazıcı ekle işlemleri ile işletim sistemi için indirdiğiniz uygun sürücüyü gösterip yuklemeyi tamamlıyorsunuz.

bu notu buldum nette bir dene bakalim ne sonuc verecek

lamagro çok teşekkür ederim, çözümün işe yaradı.
(bu arada izinde olduğum için ancak yeni bakabildim.)

Geri