Yattara Transferi [TEK BAŞLIK]

UmitcanKHO

New member
Reaction score
0
Ne Manita Ne ARaba , Saçı Sarı Kendi Kara Trabzon'
Trabzonspor'un yıldızı Yattara'ya Katar'dan gelen müthiş teklif gündeme bomba gibi düştü !.. Lig TV'nin duyurduğu müthiş teklif sonrası hem Başkan Sadri Şener hem de Yattara neler söyledi? İşte teklifin ayrıntıları ve iki tarafın açıklamaları.

Lig TV Trabzonspor Muhabiri Can Karyağdı'nın haberine göre Trabzonspor Yöneticisi Caner Çuvalcuoğlu, Al Sadd kulübü menajerleriyle tesislerde bir araya geldi. Katar kulübü menajerleri Trabzonspor'a bonservis bedeli olarak 10 milyon Euro teklif etti ve paranın hemen Trabzonspor'un hesabına yatırılacağını belirtti. Katar kulübünün Yattara'ya ise yılda 2 milyon Euro'dan 4 yıllık sözleşme teklif ettiği öğrenildi.

Katar'da transferin pazartesi gecesi sona erdiği ancak El Sadr kulübü yetkililerin Yattara transferi için özel izin alarak salıyı çarşambaya bağlayan gece yarısına kadar izin aldığı da ortaya çıktı.

YATTARA KALMAK İSTİYOR AMA...
Yattara, Katar'ın Al Sadd kulübünden gelen teklifin çok cazip olduğunu ve transferin gerçekleşmesi durumunda hem kendisinin hem de Trabzonspor'un bundan çok karlı çıkacağını söyledi. Lig TV'nin gece bültenine telefonla bağlanan ve önemli açıklamalar yapan Yattara, Trabzonspor'u çok sevdigini ama teklifin iki taraf için de çok cazip olduğunu söyledi. Trabzonspor'dan ayrılmak istemediğini de ifade eden Gineli yıldızın "Teklif hem benim hem de Trabzonspor'un açısından çok iyi. Gidersem ikimiz de çok iyi para kazanacağız." sözünü birkaç kez söylemesi ise Trabzonspor'un istemesi durumunda gitmeye sıcak bakabileceği şeklinde yorumlandı.

BAŞKAN KESİN KARARLI: "YATTARA GİDEMEZ"
Lig TV Trabzonspor Muhabiri Car Karyağdı'ya konuşan Başkan Sadri Şener ise Yattara'yı kesinlikle bırakmayacaklarını açıkladı. 10 Milyon euro'luk teklif için "20 milyon Euro da verseler bırakmak istermiyoruz" diyerek tavrını net biçimde ortaya koyan Şener, bu sene iyi bir takım oluşturduklarını ve Yattara'nın mutlaka kadroda kalması gerektiğini ifade etti.

(Ligtv.com.tr)​

Satılıp o paraya yerine 2 tane kalite oyuncu alınır ama ben kalmasından yanayım kalırsa efsane olur.

baskana helal olsun satılmasın tabıkı yattara ıyı ve kalıtelı bır oyuncu

ve bız bunu yattara ve trabzonspor olayı olarak bakmamalıyız turk futbolu olarak genellemelıyız bence lıgımıze yattara gıbı yıldızlar lazım hangı takımda olduguda onemlı degıl

kalıtelı futbol kalıtelı bır lıg (turkcell super lig ) dunya ile bırlıkte ıngılızlerı degıl turklerı ızleyelım

Flaş! Flaş! Flaş!

57174_13_080923204358.jpg

Son günlerde Trabzonspor cephesinden gelen ‘Yattara’nın Katar’a transfer olacağı’ söylentilerine başkan Sadri Şener’den bomba gibi bir yanıt geldi.

Daha önce Yattaray’yı satmayacaklarını açıklayan Şener, Yattara’nın verdiği demeçleri duyduktan sonra gönlü razı olmasa bile bir oyuncuyu takımda zorla tutmayacağını söyledi.

Lig TV mikrofonlarına konuşan Şener şunları söyledi:

“SÖZLERİ DOĞRUYSA ONU ZORLA TUTAMAM”
“Yattara’ya 1 tane değil 4–5 tane daha teklif var. Ben Yattara’yı transfer etmeme mücadelemin sonunda bile satmayı gönlüm hiç kabul etmedi. Taraftarın sevgilisi olmuş bir futbolcuyu satmayı hiç düşünmedim. “20 milyon Euro da verseler satmam” demiştim. “Ben Trabzon’da oynamam, Trabzon’da kalmam” gibi sözler var “Beni Trabzon’a kilitlediler anahtarı denize attılar” gibi sözleri var. Eğer bunlar doğruysa ben bir futbolcuyu zorla Trabzon’da tutmam.”

“DÜNYADA AĞRI ÖLÇEN BİR ALET YOK”
“Biz çok onurlu bir camiayız. Bunca zamanlık tarihimizde hiçbir futbolcuyu zorla oynatmadık. Hepsi seve seve oynadılar. Bugüne kadar Yatara bizden 1 istedi biz 2 verdik. Yatara kaç haftadır sakatım diyor. Evet başta sakattı doktorumuz da doğruladı bunu ama sonra ağrı var dedi. Kaç maçtır oynamıyor Ağrıyı ölçen bir alet de yok dünyada.”

“TRABZON HALKI ONURLU BİR HALK”
“Bizden 1 milyon 300 bin Euro alıyor Yattara. Trabzon’daki 1.300 Euro başka yerde aldığın 2 milyondan daha önemli. Hiç olmazsa biriktirirsin. Satılmasına hiçbir şekilde sıcak bakmam ama bu sözleri sindiremiyorum. Trabzon halkı onurlu bir halk bunları sindirebilir mi?”

Öte yandan alınan bilgilere göre Yatara, Trabzon’daki evinde Katar takımı Al-Sadd’ın adına gelen menajerlerle ve avukatıyla beraber bir toplantı yaptı.

Yattara’nın yarın (Çarşamba) sabah saat 10.00’da Trabzon Gazetecileri Cemiyeti’nde bir basın açıklaması yapması da bekleniyor. Eğer Yatara bu basın toplantısını düzenlerse büyük ihtimalle Trabzonspor’dan ayrılmak istediğini ve kendisine anlayış gösterilmesini beklediğini açıklayacak.

MARATON

VaaY BaŞLığa Bak Be ALLahh ALLahh GeLiyorLaR :) Zuahahahaah :D

5 DakikaLık RekLam Arası Bizden AyrıLmaYıN :)

Satılıp o paraya yerine 2 tane kalite oyuncu alınır ama ben kalmasından yanayım kalırsa efsane olur.

Fatih Tekke'de 10 miLyon euro'ya gitti ne oLdu ? Gökdeniz gitti Stepanov gitti ne oLdu ? Trabzonspor aLbayrak dönemindeki amatör transfer poLitikasından nasibini aLmı$tır bence Sadri $ener yönetimi aynı hataLarı i$Lemez x)

eğer doruysa haber
yattara gibi istikrarsız bi adam için ii para hüç düşünmee gereq yoq

((((((((Beşiktaş sınavına saatler kala, “Ağrım var” dedi, kritik maçın kadrosundan çıkarıldı, kafalar karıştı. Uzun süredir Gineli ile ilgilenen Katar temsilcisi Al Saad, yeni teklifle geldi, Yattara´nın aklını çeldi. Yönetim “Gidemez” diyor. Ama Yattara, bugün basın toplantısı yapmak üzere medyaya randevu verdi.
Parçalar birleşiyor mu?
Trabzonspor'da krizin adı yine İbrahima Yattara... Beşiktaş ile ligin üçüncü haftasında oynanan kritik karşılaşma öncesinde, “Ağrılarım arttı, oynayamam” dediği için müsabakaya saatler kala 18 kişilik maç kadrosundan çıkarılan Gineli, geçtiğimiz hafta Denizlispor önünde de forma giymemiş, ama akıllardaki soru işaretleri tam manasıyla giderilememişti. Dün yaşananlar ise Karadeniz temsilcisinde kelimenin tam anlamıyla bomba etkisi yarattı.

Katarlılar çok kararlılar
Daha önce sezon başında da Yattara için Trabzonspor’un kapısını çalan Katar takımı Al Saad, bu kez işi bitirmek için kolları sıvadı. Bordo-Mavili oyuncunun bonservisi için sezon başında 10 milyon Euro’yu gözden çıkaran ve bu kez fiyatı artırmayı da düşünen Al Saad’ın yöneticilerinin ise Trabzon’da yıllık maksimum 1 milyon Euro alması beklenen Gineli yıldıza yıllık en az 2 milyon Euro önerdiği öğrenildi. Asıl bomba ise bundan sonra patladı.

Kazandırmak istiyor
Kamuoyu baskısından ve göreve gelirken verilen sözlerden çekinen yönetim, “Bir yere yollamıyoruz” açıklamasını yapsa da Yattara ipleri attı... Bu sabah Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı yapmak için randevu alan yıldızın, “Ben de daha önceki arkadaşlarım gibi para kazandıracağım. O halde gitmeme izin verilsin” düşüncesinden hareketle yönetim kuruluna isteklerini ileteceği öğrenildi. Başkan ve kurmayları ise Yattara’nın açıklamalarına kilitlendi.
haber kaynagı : MSN SPOR SAYFASI)))))

Maratonda Okudum..

Yattara Onu İsteyen Takım Yöneticileriyle Kendi Evinde Menejeriyle ßirlikte Toplantı Yapacakmış Gitmek İstiyomuş..

Ne Kadar Doğru ßilemem

sadri şener para harcamayı biLiyor..
bence bu paraya ii transferLer yapabiLirLer..
yattara beLki Ligin en ii adamı ve en renkLi adamı ama istikrarsız..
gidebiLir..

edit: konuLar birLeştiriLdi..

Ve Yattara Trabzon'da kaldı!

Önce gitmek istiyor dendi, sonra bu isteğini kendisi açıkladı, taraftardan izin istedi! Sonra gitti haberleri çıktı ama işte son gelişme; Yattara "en azından şimdilik" Trabzonspor'da kaldı! Gineli oyuncunun Katar ekibi Al Sadd'a transferi, çıkan pürüzden ötürü ertelendi, hatta belki de olmadı!

Ve Yattara Trabzon'da kaldı!

Trabzonspor'un Gineli oyuncusu İbrahima Yattara'nın, Katar'ın Al Sadd Kulübü'ne transferinde pürüz çıktığı bildirildi.

Kulüp genel saymanı Mahmut Aksu yaptığı açıklamada, Yattara'nın transferinde kulübün istediği koşulların gerçekleşmediğini söyledi.

Katar kulübünün, transfer dönemi bittiği halde saat 24.00'e dek izin aldığını ifade eden Aksu, ''Bu süre sonunda transfer gerçekleşmedi. Yarın yine ek süre alırlar ve görüşme talep ederlerse onu bilemeyiz. Ama herhangi bir anlaşma olmadı. Yattara, bugün takımın 11.00'deki antrenmanına katılacak'' diye konuştu.

kaynak

Trabzonspor'dan Yattara'ya Rest!!!

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Katar'ın El Sadd takımına gitmek isteyen İbrahima Yattara'ya sert çıktı. Şener, Gineli yıldızın kalması halinde bile bundan böyle takıma yararlı olamayacağını söyledi.

35585.jpg

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Gineli oyuncu Yattara'nın, Katar'ın Al Sadd Kulübü'ne transferi konusunda, ''Trabzonspor, büyük bir kulüptür. Yattaralar gider, yeni Yattaralar gelir'' dedi.

Bordo-mavili takımın antrenmanı izleyen başkan Şener, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Şener, Kardemir Karabükspor ile yaptıkları maçın çıkışında söylediği gibi Yattara konusunda birinci maddenin bu futbolcunun gitmek istediği şeklinde olduğunu belirterek, ''Trabzonspor'da futbol oynamak istemediğini söylüyordu. Çıkış noktamız bu. Yattara'yı satma veya para kazandırma gibi bir düşüncem, niyetim yoktu. Zaten Telekom ile bir anlaşma yapmıştım. Ekonomik bir derdimiz yok'' dedi.

Yattara'nın kendisini 2 kez telefonla aradığını ifade eden Şener, ''Benim, futbolcularla telefonda görüşmek pek tarzım değildi. Trabzonspor, çok büyük bir camia ve takımdır. Trabzonspor'dan 41 yıl içinde bir sürü meşhur futbolcu geldi, gitti. Trabzonspor, hep yerinde durdu ve büyüyerek devam etti yaşantısına. Yattara da bunlardan bir tanesi'' diye konuştu.

Şener, Trabzonspor'u iyi noktalara getirdiklerini ifade ederek, ''Yattara, çok önemli, klas yetenekli bir oyuncu, ama top oynamak istemedikten sonra bize bir şey kalmıyor. Kulübün menfaatlerini düşünmek lazım. Bahsedilen para bana göre Türkiye'de satılan oyuncular içerisinde bonservisi en yüksek olanlardan biri. Önemli bir rakam Trabzonspor için. İkincisi, biz şu anda liderin averajla gerisindeyiz. Bu noktaya Yattara'sız geldik. Şu anda oturmuş bir takım var. Önümüzde Antalya maçı var. Bu olay çıkmadan. Yattara, kupa maçında oynamayacağını, Antalya maçında oynayabileceğini söylemişti. Aklıma şu soru geliyor, Antalyay'ı, Konya'yı geçersek, kimin yerine oynardı. Kazanan takımı hoca, nasıl bozacaktı. O zaman Yattara, bizim için pahalı bir oyuncu olacaktı. Trabzonspor, büyük bir kulüptür. Yattaralar gider, yeni Yattaralar gelir'' dedi.

GÖRÜŞMELER TEKRAR BAŞLADI

Başkan Şener, kulüp menajeri Caner Çuvalcıoğlu'nun, Katar kulübü yöneticileriyle görüşme halinde olduğunu belirterek, ''Henüz daha imzaladığımız bir şey yok. Gitme yolunda görüşmeler sürüyor. Bundan sonra kalsa bile Yattara'dan fayda alınmaz. Yattara'nın gitme nedeni malidir. Başka nedeni olmaz. Bugün gelişme olur. Caner bey görüşüyor. Bugün bitirirler'' diye konuştu.

Bu arada, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne gelen Yattara, bordo-mavili takımın antrenmanında yer almadı.

NTVSPOR ve Ajanslar
25 Eylül 2008 Perşembe

Yattara İÇİn Katar KulÜbÜ İle AnlaŞildi!..

Az önce Lig Tv'deki "Futbol Gündemi" isimli programa telefon ile bağlanan Trabzonspor Muhabiri Can Karyağdı transferle alakalı açıklamalarda bulundu.

Karyağdı yaptığı açıklamada "Trabzonspor kulübü oyuncuya sezon başında 500 bin euro tutarında bir ödeme yapmıştı. Biraz fazlaydı bu ödeme. Şimdi transferle alakalı böyle bir durum oluncada Trabzonspor bu 500 bin euro’yu geri tahsil etmek istiyor. Katar kulübü ve Yattara bu ödemeyi yapmaya yanaşmadılar hiç. Bu yüzden dün gece saatlerinde transfer tıkandı.

Fakat Katar kulübü daha sonra bu ücreti ödemeyi kabul etti ve 10.7 milyon avroda anlaşıldı. Bu paranın içinde bu 500 bin euro’da var.

Transferin bu akşam saatlerinde gerçekleşmesi bekleniyor, 2 tarafta yumuşadı çünkü" dedi.

Maraton

"Yattara'lar gider, yenileri gelir"

Başkan Sadri Şener, Trabzonspor'dan Katar'ın Al Sadd Kulübü'ne transferi an meselesi olan Gineli futbolcu İbrahima Yattara hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bordo - mavili takımın sabah Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı idmanı izleyen Başkan Şener, Trabzonspor'dan zaman içerisinde bir çok yıldız futbolcunun gelip geçtiğini belirterek, "Yattara bize Trabzonspor'da futbol oynamak istemediğini söylüyor. Çıkış noktamız bu. Bizim Yattara'yı satarak para kazanma gibi bir düşüncemiz hiç olmadı. Zaten Telekom ile bir anlaşma yapmıştım. Ekonomik anlamda bir derdimiz yok" diye konuştu.

"İKİ KEZ BENİ CEPTEN ARADI"

Şener, Yattara'nın takımdan ayrılmak için kendisini iki kez telefonla aradığını da ifade ederek, "Benim futbolcularla telefonda görüşmek pek tarzım değil. Trabzonspor, çok büyük bir camia ve takımdır. Trabzonspor'dan 41 yıl içinde bir sürü meşhur futbolcu geldi, gitti. Ama Trabzonspor, hep yerinde durdu ve yoluna büyüyerek devam etti. Yattara da bunlardan biri" dedi.

"OYNAMAK İSTEMEYEN BİR FUTBOLCUYA BİRŞEY YAPAMAYIZ"

Şener, yerlerde sürünen bir Trabzonspor'u yeniden canlandırdıklarını da ifade ederek, "Bu yıl yapmak istediğim Trabzonspor'un ve basın mensuplarının gururunu ön planda tutmaktı. Bunlar benim için önemliydi. Yerlerde sürünen bir Trabzonspor'u aldık ve iyi noktalara getirdik. Yattara, çok önemli ve klas bir oyuncu. Ama top oynamak istemedikten sonra bize yapacak bir şey kalmıyor. Kulübün menfaatlerini düşünmemiz lazım. Bahsedilen para bana göre Türkiye'de satılan oyuncular içerisinde bonservisi en yüksek olanlardan biri. Trabzonspor için çok önemli bir rakam" şeklinde konuştu.

"YATTARA'SIZ BU DURUMA GELDİK"

Şu anda ligde averajla ikinci sırada bulunduklarını da hatırlatan Şener, "Bu noktaya Yattara'sız geldik. Şu anda oturmuş bir ekibiz. Önümüzde Antalya maçı var. Bu olay çıkmadan Yattara bize kupa maçında oynamayacağını, Antalya maçında oynayabileceğini söylemişti. Biz Antalya'yı ve Konya'yı geçersek Yattara acaba bu takımda kimin yerine oynardı? Kazanan takımı hoca nasıl bozacaktı? O zaman Yattara, bizim için pahalı bir oyuncu olacaktı. Trabzonspor, büyük bir kulüptür. Yattaralar gider, yeni Yattaralar gelir" diye konuştu.

"GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"

Şener, kulüp menajeri Caner Çuvalcıoğlu'nun Katar kulübü yöneticileriyle görüşmeleri yürüttüğünü de vurgu yaparak, "Henüz daha imzaladığımız bir şey yok. Yattara'nın gitmesi yolunda görüşmeler sürüyor. Bundan sonra kalsa bile Yattara'dan fayda alınmaz. Yattara'nın gitme nedeni tamamen mali çıkarlarıdır, başka nedeni olmaz. Bugün gelişme olur. Caner bey görüşüyor. Bugün bu transferi bitirirler" diye konuştu.

25.09.2008
Kaynak : DHA

iyi bi çizgi oyuncusu alsak bari sağlı sollu

Yattara giderse kötü olur ama.ADam artık isteksiz oynamaya başladı onun yerine sağlam bir adam alınır o parayla ( ama yattaranın yerini tutamaz )

Çok paraya sattık :) Güle Güüle Yattara...Ropartajını izledim zaten TrabzonSpor dan gitmek istediği belli gitsin artık işimize yaramaz..

ara transferde yerının doldurulacagına hıc bır suphem yok

Geri