Yatalak hasta oy kullanmak için ambulans kiraladı: Yurtdışından gelenleri görünce ben de sandığa gittim
24. Dönem Parlamentosu'nun belirlendiği genel seçimlerde oy vermek için sandık başına koşanlardan geriye ilginç görüntüler kaldı.
Eskişehir'de inşaattan düşmesi sonucu belden aşağısı tutmayan bir işçi, vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandığa sedye ile gitti. Özel bir hastaneden ambulans kiralayan işçi, "İnsanlar yurtdışından akın akın gelip oyunu kullanıyor. Ben de bunları görünce 'neden ben de bu halimle gidip oy kullanmayayım' dedim." diye konuştu. 33 yaşındaki Hüseyin Şahin, 1,5 ay önce çalıştığı inşaatın 4. katından düşerek ağır yaralandı. Bir ay boyunca hastanede tedavi altında tutulan ve geçtiğimiz günlerde taburcu edilen Şahin, evinde tedavi edilmeye başlandı. Vücudunun belden aşağısı tutmayan Şahin "bir oy bir oydur" diyerek, vatandaşlık görevini yerine getirmek için herkese örnek olabilecek bir davranış sergiledi. Şahin, Özel Sakarya Hastanesi'nden kiraladığı ambulansla oyunu kullanacağı okula gitti. Sağlık görevlilerince sedye ile ambulanstan alınan Şahin, oyunu kullanacağı okulun ikinci katındaki 2.212 No'lu sandığın bulunduğu alana çıkarıldı. Oy kabinine götürülen Şahin, görevli nezaretinde oy pusulasına mührünü bastı. Sandık yanına getirilen Şahin, burada vatandaşlık görevini yerine getirerek oyunu sedye üzerinde sandığa attı.
zaman