Yargıtay'dan Çakıcı'ya, 'Keşke Öcalan'la evlenseydim' indirimi

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Yargıtay'dan Çakıcı'ya, 'Keşke Öcalan'la evlenseydim' indirimi

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 1995'te Uludağ'da işlenen Uğur Kılıç cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanan Alaattin Çakıcı hakkında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği 19 yıl iki ay hapis cezasını oyçokluğu ile onadı.

cakici.jpg

Uğur Kılıç'ın, öldürülmeden önce kamuoyuna yansıyan, "Onunla evlenmem bir hataydı. Keşke Abdullah Öcalan ile evlenseydim. Şimdi benim gözümde Abdullah Öcalan bile ondan daha onurlu bir erkek." sözleri Alaattin Çakıcı'nın daha az ceza almasına sebep oldu. Mahkeme, Uğur Kılıç'ın bu sözlerinden dolayı Çakıyı'ya 'tahrik' indirimi uyguladı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 'bozma' talepli tebliğnamesinde, Alaattin Çakıcı'ya tahrik indirimi uygulanmasına karşı çıktı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, başsavcılığın tebliğnamesinde belirtilen itirazları yerinde görmeyerek mahkemenin kararını oyçokluğuyla onadı. Karara muhalif kalan bir Yargıtay üyesi karşı oy yazısında, "Boşandıktan sonraki davranış tahrik oluşturmaz." dedi. Yargıtay üyesi karşı oy yazısında, mahkemece tahrik uygulamasına esas alınan, dosyaya konulmuş gazete, dergi ve kitapçıkların olayın oluş sırasına göre dikkatle incelenmesi halinde tahrik uygulaması bakımından değerlendirme yanlışı yapıldığını belirterek şöyle dedi: "Öldürülen sanığın yönlendirmesiyle kamuoyunca yakından bilinen ünlü bir yolsuzluk olayına karışmış, sanığın tercihleri dışında davranması ve istenmemesine karşın bu davada tanıklık yapması kızgınlık yaratmış, olaylar bu şekilde başlamıştır."

Bence de Ölen Eşinin Bu Sözleri Tahrik...

Geri