"yargısız infaz"

icemen

New member
Reaction score
0
2 Ağustos Pazar günü Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan ve Siyah Beyazlı takımın 2-0 kaybettiği Süper Kupa maçı sonrası, Beşiktaş kalecisi Rüştü Recber'in karşılaşmanın hakemlerine soyunma odasına giderken hakaret ettiği belirtilmiş ve bu sebepten ötürü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)'ya tedbirli olarak sevk edilmişti. PFDK, bugün yaptığı toplantıda tecrübeli file bekçisine 3 resmi müsabakadan men cezası verdi.

Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya Türkiye Futbol Federasyonu'ndan kendisine gönderilen rapor ile gelen Rüştü Recber, maç sonrası düzenlenen madalya töreninin ardından soyunma odasına giderken küfür etmiş olabileğini ama bu söylemlerinin tamamen maçın analizi dahilinde olduğunu ve hakemlere karşı bir itham içinde olmayacağını söyledi. Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun kulübe gönderdiği yazının içeriği bilinmeden haberlerin yapıldığını da belirten Recber, "Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun bana gönderdiği yazıda, ne hakemlerin şahsına, ne de kurumlara küfrettiğim yazmıyor" dedi. Raporun içeriği bilinmeden yapılan haberlerin kendisini üzdüğünü ifade eden tecrübeli kaleci, "Kurulun bana gönderdiği yazıda hakemlerin yanından geçerken bazı konuşmalar yaptığım belirtilmiş. Burada ne hakemlerin şahsına, ne de kurumlara küfrettiğim yazılmıştır. İş böyleyken dünkü haberlerde benim küfrettiğim şeklinde bazı haberler yapıldı. Bunları büyük bir üzüntüyle kınıyorum" diye konuştu.

18 yıllık profesyonel futbol hayatında gerek milli takımda, gerek kulüp takımında ulusal ve uluslararası maçlarda şimdiye kadar hakemlerle herhangi bir hareketinin olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu süre zarfında disiplin bozucu bir cezayla karşı karşıya kalmadım. Bunca yıl oluşturmaya çalıştığım Türk futbolunda efendi, centilmen ve kendini sevdiren profilim için çok uğraştım. Böyle bir olayla karşı karşıya kaldığım için ve kamuoyunun yanlış anlamasından dolayı üzüntü duyuyorum. Bu haberlerin çıkmasından dolayı da herkese benim gibi bir insanın bu hareketleri yapmayacağını belirtmek ve paylaşmak istedim".

Siyah-beyazlı oyuncu, "Maç bittikten sonra her maçın sonunda yaptığım gibi orta sahada hakemlere teşekkür tokalaşmasını yaptım. Hakemler de teşekkürlerini belirttiler. Daha sonra ödül töreninde madalya aldıktan sonra içeri girerken kaybetmenin üzüntüsüyle bir sitemin içinde bulunmak normaldir. Sonuçta bir derbi ve kupa kaybediyorsunuz. Bunları takım arkadaşlarımla paylaşıyorum. Arada küfürlü kelimeler olmuştur" dedi.

"FUTBOL FEDERASYONU PROFESYONEL FUTBOL DİSİPLİN KURULU'NUN BANA GÖNDERDİĞİ YAZIDA, NE HAKEMLERİN ŞAHSINA, NE DE KURUMLARA KÜFRETTİĞİM YAZMIYOR"
Küfürlü sözlerin ne hakemlere, ne kurumlara yönelik olduğunu kaydeden Rüştü, şöyle konuştu:

"Sadece maçı kaybetmeden dolayı üzüntüden oradaki arkadaşlara ve kendime yaptığım sitemdir. Bu sitemin hakem raporunda gösterilmesi ilginç bir nokta. Burada art niyet aramıyorum. Kazansam da kaybetsem de maç bitiminde soyunma odasına girene kadar 3-4 dakikalık süre içinde maçın kritiğini yaparım. Bunu sesli yaparım. Benim olayım da budur. Yanlış anlaşıldığımı ve bana gelen cezanın yanlış anlaşılma neticesinde olduğunu düşünüyorum. Bu yakıştırmaların yapılması beni derinden sarsmıştır. Kamuoyunun böyle bilmesini isterim. Bunca yıl boyunca her zaman ağabey olmaya, ortamı kollamaya çalıştım. Bunca yıllık kariyerimde 2 kırmızı kart gördüm. Biri iptal oldu. Diğerini de zamanlama hatası yüzünden gördüm. Görmüş olduğum sarı kartların çoğu da hakemlere olan itirazım, saygısızlığım veya futbolculara yönelik hareketlerimden değil. Bir olay olur yatıştırmaya giderim. Yeni kurallar da ceza sahasını terk ettikten sonra ne olursa olsun sarı kartı gerektiriyor. Bazen gösterilmez. Hakemlere bir şey izah etmeye çalışırım. Ondan görürüm" şeklinde konuştu.

Hakem Yunus Yıldırım'ın performansı konusunda ise Rüştü, "O konu bizi aşar. Her hakem hata yapabilir. Art niyetli davranmadığımı düşünüyorum" dedi.

Rüştü, yaptığı hareketin her futbolcunun tavrı olabileceğini ve bu şekilde raporların yazılması halinde her futbolcunun ceza alabileceğini dile getirdi. Kendisiyle ilgili durumu teknik direktörü Mustafa Denizli ile görüştüğünü anlatan tecrübeli eldiven, "Başka kimseyle görüşmedim. Her futbolcunun yaptığı değerlendirmeyi sesli bir şekilde yapmışım. Bu özeleştiridir. Bunun arkasında bir şeyler aramak doğru değildir. Bu durumda her futbolcu hareketlerinden dolayı ceza alır" diye konuştu.

Tecrübeli oyuncu, kendisini kimsenin yıpratamayacağını, yıpratılması için çok şeyler yapması gerektiğini söyledi. Spor ve ülke kamuoyunda bir itibarının olduğunu belirten Rüştü, "Maçımızı yöneten hakem Yunus Yıldırım ile farklı diyaloglar yaşamışızdır. Bunlar kamuoyunda gündeme getirilmez. Bu olayın da gündeme getirilmesi doğru değil. Kurul bana yazıyı gönderirken tedbirli olarak gönderiyor. Yargısız bir infaz. Beni bir dinlesinler, doneleri alsınlar. 48 saat konuşmadım. Savunmamızı yaptık. Şimdi rahat rahat konuşabilirim. Raporda söylendiği gibi maçtan sonra tünelde hakemlerin yanından geçmedim. Hakemler önümdeydi. Onların duyup duymadığını bilmiyorum. Koridordaki kişilerin söylediğini bilemem. Hakem de kendisine küfrettiğimi söylemiyor. Yanlış bir davranışta bulunsam kendisini ararım. Belki de ondan bekliyorum. Benimle ilgili düzenlenen raporun içeriğini kabul etmiyorum" şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda yeni sezonu değerlendiren Rüştü, "Bu sezon heyecanlı bir lig olacak. Rekabetin yaşanacağı ortada. Trabzonspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve biz şampiyon olmak için yola çıkıyoruz. İki unvanımız var. Bu unvanları korumak için mücadele edeceğiz. Tüm çalışmalarımız bu yönde. Sadece ve sadece kendi işimize bakmak istiyoruz. Kimseyi üzmeden, kimseye saygısızlık etmeden sporun ana amacı olan fair play doğrultusunda, Beşiktaş adına yakışan bir şekilde bunu yerine getireceğiz" dedi.

kaynak

Muhammed Kardeşim, İzninLe ;

Zorbaları Omuzlamak Zordur, Rüştü!

Beşiktaşın ve Milli Takımının tecrübeli kalecisi, Rüştü Reçber

Gururumuz… 155 kez Türkiye Milli Takımına çağırılmış, Fatih Terim’in, kalecilik başarısı kadar, takım içi uyumu, ağabeyliğine de güvendiği, bu güne kadar çalıştığı hiçbir hocayla problem yaşamamış, düzgün aile yaşantısı ve beyefendiliği ile her zaman, herkesin sevgi ve saygısını kazanmış 18 yıllık futbolculuk kariyeri olan Rüştü’yü isyan noktasına getirdiler…

Sevgili Rüştü; bazı hakemler, senin üzerinde Beşiktaş forması varken, ağzından çıkan sözleri kaçırmazlar, anında duyarlar. Sen onları kısık sesle, bırak arkadaşlarına söylemeyi, tuvalette, duvara yazsan yakalarlar. Affetmezler, o dakika tutarlar zaptı…

Beşiktaşlı futbolcuların özelliğidir bu, dikkat çekerler.

Birtakım insanlar için, Siyah-Beyaz, karşıt fikirleri içerir, kolay kolay başını eğmez, hak ve adalet peşindedir. Bu yüzden, hoyratça üzerine üzerine gelip yıkmaya çalışırlar…

Sevgili Rüştü; zordur zorbaları omuzlamak… Ama biz zor yollardan geçmeyi biliriz…

Dayanmak ta, direnmek te, bizim işimizdir…

Alex penaltı noktasına gelip topu diktiğinde, ben seni gördüm Rüştü… Yüzünü gördüm…

Kalecinin penaltı endişesi değildi “o” ifade…

Kalede; kalbinin orta yerinden çıkan ateşi gördüm…

İçinden tam ne geçirdiğini bilemiyorum, ama vücut dilin ve yakın plan yüzünde, kısa bir film seyrettim…

Senin isyanın o noktada başlamıştı zaten, maçın başından beri yapılan haksızlıklara isyan vardı, akıp giden kısa metraj filmde.

Kalabalıkta yapayalnızdın…

Dalga dalga, geçti pozisyonlar, yüzünden… Dua ettin içinden…

Aynı anda, hepimiz…

Tek yürek olmuştuk…

Olmadı… Top kaledeydi…

Çocuklar; Rüştü, son derece sabırla maçı tamamladı.

Maç sonu, belki biraz dişlerini sıkarak arkadaşlarına, sövgüyle karışık içsel bir sıralama yaptı.

Buna kulak misafirliği yapanlar, kendi üstlerine alınmışlarsa, demek ki yaptıkları şeyler var ortada…

Stresi yüksek bir karşılaşma oynuyorsunuz, artık maç bitmiş… Takımınıza bin türlü haksızlık yapılmış… Eh! Taş olsa çatlar adam. İnsan, doğal olarak konuşma ihtiyacı hisseder.

Ama öyle değilmiş. Bilmediğimiz bir şey varmış, yasakmış!

Maç biter bitmez, hiç ses çıkarmadan, paşa paşa eve gidilecekmiş!

Arkadaşlarınızla bile argoya izin yokmuş!

Bırakın Allah aşkına! Futbol bu yaa!

Hani, 11’den 22 erkek oynuyor… Hatırlatalım, maç yani…

Hiç kimse, futbolun zarafet içeren, bir oyun olduğunu söylemesin bana…

Sanırsınız Lortlar Kamarası… Prensler arasında, golf turnuvası yapılıyor…

Futbol maçı bu, futbol…

Dünyanın her yerinde, mücadele ve sertlik içersinde oynanır, icabında sövülür, sayılır…

Aman! yanlış anlamayın, burada Rüştü’nün, hakeme yaptığı, bir sövme, sayma hakaret filan yok. Yunus Yıldırım’ın, kendi kendine gelin güvey olup “Bana küfretti” beyanı var.

Daha önce, yalan söyleyen, yine yalan rapor yazacak gibi gözüküyor.

Rüştü PFDK’dan ceza alırsa, bu ilk günden başlayan zorbalıklara birilerinin dur demesi gerekir.

Rüştü Reçber Türkiye’nin en değerli futbolcularından biridir.

Mühim değil, raporu kimin tuttuğu, son sözü kimin söylediği… Aslolan doğru sözü kimin söylediğidir…

Direnmek te, dayanmak ta bizim işimiz…

Önemli değil ki, maç’ın sonunda yenilmek,

Esas olan, zorbanın önünde, yıkılmamaktır…

Itır Esen

Rüştü gibi bir isme bunların yapılması yanlış rüştü şuan fb de oynasa hiç bir şey denmezdi. kendi kendinede söylenmek suç olmuş hakemle ilgili bir şey denilmesede

bismillah daha lig başlamadan üstümüze oyunlar oynanmaya başlandı..allah sonumuzu hayır etsin bakalım..

Adamlar bu sene bizimle uğraşacak görürsünüz, ee, ne de olsa çifte kupayı aldık, baktılar kadro sağlam, oluşum güzel, arkadaşlık ortamı var, nasıl bozarımın hesabını yapıyolar.

Ya Beyler Ortada Demekki Birşey Warki Cezası Verilmiş...

Oldu Bitti Artıq

Federasyon Şimdiden Şerefsizce OyunLar Oynamaya ßaşLadı.. O Cezayı aLıcak En Son Kişi Rüştüydü.. Yeter Artık ße Yeter..!!

Adamlar bu sene bizimle uğraşacak görürsünüz, ee, ne de olsa çifte kupayı aldık, baktılar kadro sağlam, oluşum güzel, arkadaşlık ortamı var, nasıl bozarımın hesabını yapıyolar.

Her şampiyon olan takım bi sonraki senede bu paranoyayla lige başlarsa baştan kaybeder.

Rüştü'ye 3 maçlık ceza verilmiş,itiraz hakkı da var sanırım.Yargısız infaz bunun neresinde anlayamadım.

ѕσηυη¢υ;4531185' Alıntı:
Her şampiyon olan takım bi sonraki senede bu paranoyayla lige başlarsa baştan kaybeder.

Rüştü'ye 3 maçlık ceza verilmiş,itiraz hakkı da var sanırım.Yargısız infaz bunun neresinde anlayamadım.

İtiraz Etsek NoLucak ?? ßurnunun Dikine Giden Herşeyi Önceden pLanLamış oLan Federasyon Cezayımı KaLdıracak.. ßırakın Allah Aşkına..

İtiraz etsek bişey değişmez.
Lig başlamadan daha başladır.
Bakalım koca sezon nasıl dayanacağız bu Fedarasyona,MHK'ye

HaKeTti CeZaYı.Bi anda NeKadar Sevdnz Rustuyu

"Yargısız infaz bunun neresinde?" diyenler; yazının tamamını okumadan yorum yaptığınız belli. direk hakemin suratına karşı söyledi şeklinde haberler yapıp Rüştü' nün bunca yıllık efendi kişiliğine b.k attılar. işin aslını bildikleri halde haberlerini süsleyip bu şekilde verdiler. Bu bir insana iftira atmakla eşdeğerdir. bir insana iftira atmak da şerefsizliktir. Bu haberleri okuyup Rüştü' nün kişiliğine laf söyleyenler de buna ortaktır.

saygılar...

Rüştü Gibi Kaleciye Yanlış Yapıldı. Ama Rüştü Fenerde Olsaydı Bunların Hiç Biri Olmazdı

Geri