yardımmmm pls:)

zgr_9596

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaslar. hp dv4000 serisi laptop kullanıcısıyım.Bu serinin genel problemi olan ısınma belasından başı yananlardanım.Bilgisayarım normal olarak sorunsuz bir şekilde açıldıktan kısa bir süre sonra direk kendini kapatıyor.Bu olayı yaşadıktan sonra hemen tabiki ısınma geldi aklıma .Laptopumun garantisi bittiği için dayanamayaraktan açtım içini .Büyük bir özenle fanını temizledikten sonra topladım yine aynı özenle topladım.Fan ilk günkü gibi çalışmasına rağmen bilgisayarım açtıktan kısa bir süre sonra tekrardan kapandı.Everest i kurup sıcaklığı gözlemlediğimde sıcaklığın fanı temizledikten sonra maksimum 40 oldu.Buna rağmen bilgisayarım kapanmaya devam ediyor.En son çare olarak biosunu yeniledim.Hp nin kendi sitesinden indirdiğim en güncel biosu kurdum makinama fakat bu da sorunu çözmeye yetmedi.Ben sorunun hardware dan kaynaklandığını sanmıyorum.Bana bu problemi aşmada yardımcı olursanız minnettar kalırım yorumlarınızı bekliorum.Herkeze saygılar sevgiler

Bende Hp pavilion dv 5196 ea serisi notebook var alalı 1.5 yıl kadar oldu ben en ufak bir ısınma
problemi ile karşılaşmadım hiç kendi kendine kapanmadı gayet memnunum.
Senin problemine gelince mutlaka donanımsal bir sorun var güç kaynağı batarya ile ilgili olabilir harddisk
ile de ilgili olabilir cihazı şarj dan çıkar batarya ile çalışsın bir dene yine aynı sorunu yapıyormu ?
Hard diskinde bad sectörler var mı ? yada usb den kaynaklanan çakışmalar var mı ? bunuda bir kontrol et eğerki
dediğin kibi hardware ile ilgili değilse yüklediğin bir programdan kaynaklandığını düşünüyorsan temiz bir format at umarım sorun düzelecektir.

kardesim öncelikle ilgin için teşekkür ederim.Senin bahsettiğin hardware problemlerini yaşamadım.Temiz bir format demişsin benim de aklıma geldi ama büyük bir olasılıkla format atarkende kapanacak uzerine sistem kuramıcam.Daha deişik olasılıklar aklına gelirse lütfen yaz.Önerilerinizi bekliyorum.Tekrardan tesekkur ederım.

Bu durumda teknik servise götürmenden başka pek bir alternatifin yok gibi kolay gelsin.

çok ilkel bi yöntem sölicem sana ben bilgisayarcııda çalışıyorum bizde de asus marka laptop var ve sabahın 7 sinden akşamın 11-12 sine kadar açık kalıyor dolayısıyla ısınıyor ısınma problemin varsa altına sogutucu al biz öyle yaptık laptop sogutucusu....

büyük bir ihtimal işlemcinde sorun olabilir daha önce böyle bir sorunla karşılaşmadığım için fazla bir bilgim yok seninde dediğin gibi hardwareden de olabilir

işlemci ile fan arasındaki macun kurumş olabilr ona biş göz atmanı tavsiye ederim

sistemin yedegi warsa bide format:)

IBM ThinkPad kullanıyorum, aşırı ısınmadan yavaşlıyordu, 24/7 açıktı laptop, servise götürdüm fanını temizlediler sitemime format attıktan sonra da yavaşlama sorunu tamamen çözüldü.

Geri