yardımmm çok önemli!!!

dreammaker

New member
Reaction score
0
slmmm arkadaşlar sizden çok önemli bir isteğim olucak;ben evde 4 portlu zoom marka modem kullanıyorum portun birtanesini yan komşuma yolladım ve sanırım oda benden habersiz switch takarak kabloyu bölüp başkasına yollamış sizden isteğim internet ağımı kaç kişinin kullandığını nasıl öğrenebilirim?yardım edecek olan arkasdaşlara şimdiden teşekkürler

vallahi bende merak ettim şimdi bunu....

beyler b zmet bilen varsa yardımcı olsun ya valla cok onemli pleaseeeee

ya tamam herkes bunu biliyodur herkes bana bi çözüm sunsun demiyorum ama en azından insan bir girip bakar ya acaba neymiş sorun yardım edelim diye 10 kişiyi geçmedi ya mesaja bakan +18 bölümüne saniyede 1000 kişi bakıyo ya bukadar mı duyarsız olunur yavv:(bi yardım istedik

gelmeyin kardesim bana bole sorunlarla :)

ag baglantılarına gir ve agında kaç tane bilgisayar oldugunu görürsün

ulan chacmool bilsen şaşardım zaten sen anca git adultta dolaş dur:)

Arkadasım Standart Olarak Anlatayım Zoom u İnternet Explorer e 10.0.0.2 Yaz Kullnaıcı Adı Admin Şifre zoomadsl Ordan Lan Adres gibi bir link vardı tam hatılamıyorum orda bağlı olan tum ıp ler yazıyor yada şöle yap Baslattan çalıstıra gir. Sonra command yaz ( Ms-Dos) ping 10.0.0.2 baktın ping var 10.0.0.3 oda buyukbir ihtimal sensın sonra 10.0.0.4 yaz oda arkadasın 10.0.0.5 de ping atarsa Ağda bir kişi daha var ... umarım yardımım olmustur

simdi bole mi olduk :)
msnden yalwarırken ii di ama :)
chac ne istersen yaparım diyen bendim sanki :)
tamam :D

katip aramızda sadece internet kablosu var ağ açık değil birbirimize nasıl olcak?

Bütüm bilgisayarlar aynı anda açık olmadaığı sürece zaten anlayamazsın..!

Ama belli bi sayıdan sonra kullananları sınırlamak istiyorsa yani kullandırmamak istiyorsan şöyle yapabilirsin;

ares'in dediği gibi..! explorer'da 10.0.0.2 adresine giriceksin

o modemin kullanıcı adını ve şifrreni yazıcaksın

Maksimum ip sayısını belirleyebilirsin..!

Yani eğer iki kişiden fazla insanların kullanmasını istemiyorsan;

maksimum ip sayısını 4 yapmalısın..!

bütün ip.ler o zaman sadece bunlar olur;

10.0.0.1
10.0.0.2
10.0.0.3
10.0.0.4

Sen kendine 10.0.0.3 ipsini al ve sabitle..!

Verdiğin kişiyede 10.0.0.4 ip'sini aldır..!

Diğerleri bağlanamazlar..!

beyler çok saolun elleriniz dert gormesin !!!!!!!!!!!

bence sen dağıttığın kabloları geri topla.....bahanende "çoka karmaşik oldu kardeşim bu iş" olsun
:D

Geri