yardım lütfen evimdeki pardus açılmıyo

shs

New member
Reaction score
0
evimdeki pardus işletim sistemi kurulu olan bilgisayarım açılmıyor.bilgisayarda en son reset atmıştım ve tekrar açıldığında ise oturum açma sayfası geldi normal olarak şifre girdim ve aç dedim ama bilgisayar bi türlü açılmadı
F1 tuşuna basıp kullanıı hesabımı su komutuyla açıyorum ama diğeri açılmıyo tahmin edersem konkuer çöktü ve bilgisayara format atamam önemli bilgiler var açmak için bi komut olmalı

cd yi takarak grub kurunuz diğer mesajlarda nasıl grub kurulacağını anlatmıştım. veya X11 klasoru içine bakın, xorg. conf dosyası yedeğini cp /etc/X11/xorg.conf.backup /etc/X11/xorg.conf
ile kopyalarsanız sorun cozulur sanırım.

cd yi takarak grub kurunuz diğer mesajlarda nasıl grub kurulacağını anlatmıştım. veya X11 klasoru içine bakın, xorg. conf dosyası yedeğini cp /etc/X11/xorg.conf.backup /etc/X11/xorg.conf
ile kopyalarsanız sorun cozulur sanırım.

bencede sorununuz x11 ile alakalı.grub görünüşe göre sorunsuz şekilde çalışıyor ve yapması gereken görevi yaparak sizi oturum açma kısmına getiriyor.oturumunuz açılmıyorsa x11 de probleminiz var.

Crtl + Alt + F1 tuş üçlemesini kullanarak konsol ekranına geçiniz, root olarak oturum açınız.
Eğerki çalışır bir X11 yedeğiniz önceden var ise, /etc/X11/ altındaki xorg.conf (grafik ekran ayar dosyasıdır) yedek ile değiştiriniz. Bu değişimi yapmak için;
Kod:
rm xorg.conf
komutunu veriniz size dosyayı sileyim mi diye soracaktır.
"e" yada "y" tuşlayarak onaylayınız.
Ardından
Kod:
cp xorg.conf~ xorg.conf
yada yedek dosyanızın adı her ne ise xorg.conf~ yerine onu yazın
Yedek dosyanız yok ise buda problem değil,
Kod:
rm xorg.conf
diyerek sadece dosyayı silmeniz ve sistemi baştan başlatmanız yeterli, yeni bir xorg.conf oluşacak grafik ekran başlayacaktır.
Kod:
shutdown -r now
komutuyla sistemi yeniden başlatabilirsiniz.
Kolay Gelsin...

Geri