Yardım, Ekran Kartı ve Ram yükselttim,pc kendi kendine restart atıyor?

aaakkInn

New member
Reaction score
0
bu konuda bana yardımcı olabilecek tek yer burası sanırım.

ben bundan bi ay önce 128mb olan ekran kartımı 256ya yukselttim.
256mb olan rami üzerinde bırakmak kaydı ile 1gb ram koydurttum ve 1.250'lık bir ram'im oldu.

şimdi soruna gelince , bu yükseltme işlemlerinden sonra bilgisayarcıma format atmasını söyledim.herşey olmuş ekran kartı ve ram takılmış.ondan sonraki problem süreci şu ;

öğlen gittiğimde bilgisayarcım bana ekran kartının uyuşmadıgını ve yeni bi tane sipariş ettiğini fakat format ve ram tamam oldugunu söyledi.ertesi gün akşama gittiğimde pc kasamı teslim aldım ekran kartınınn doğru olanı takılmış şekilde.

fakat eve gittiğimde windows açılacakken(şu windows görüntüsü ve load işlemi) tam ana ekrana geldiğinde pc kendi kendine tekrar başlatıordu.neyseki bi arkadaşım sayesinde biosdan güvenli başlat seçeneği ile pcyi normal olarak başlattık ve ekranının çözünürlük boyutunu ona göre ayarladı.

işte ne varsa bundan sonra başladı.pc belli aralıklarla nette video izlemeye başladıkdan bir süre sonra yada oyun oynarken belli bi süre sonra pc kendi kendine restart atmıyor ve pc açılıp ana ekrana geldiğinde "pc ciddi bi hatadan kurtarıldı" hatası çıkıveriyor karşıma.

şimdi acemi olduğum için ilk önce foruma girip araştırdım bu sorun nedir diye.ve bütün problemlerimi ve yaşadıkalrımı oldugu gibi yazdım ve anlattım burada.bu konuda anlaşıldığı üzre sanrm benimde sorunum RAM üzerine

bunun çaresi nedir abilerim ya? ben düzeltebilirmiyim yada bilgisayarcıya gidip yine para ödeyip bi parça mı değiştiricem bilemiyorum.

arkadasim ilk once sunu vurgulayim sana,

Ram, eskisi ile uyusmaya bilir o yuzden eski ram-i cikart yerinden o sekilde calistirmayi dene eger yine ayni sorunu veriyorsa 256 rami takmadan once ekran kartini eskisi ile degistir (tabi eskisi calisiyorsa) tekrar calistirmayi dene. Sorun ikisinde de degilse (muhtemelen ikisinden birindedir sorun) tek bir sey kaliyor windows dogru yuklenmemis ve tekrar yuklemen lazim. Genelde ram uyumsuzluk yapabilir, ilk basta calistirabilir en kotusu yeni aldigin ram bozuk bile olabilir bunlara dikkat etmen lazim arkadasim.

Ilk yapacagin seyler maximum 30 dk alir. Sende sorunu cozebilirsin :durdurun

parçalar birbirine uyumsuz olabilir

kardeş,cvp için saol..

ama bilgisayarcı dediki ilk gittiğimde pc kasasını teslim almaya.parçalar uyuşmuyor yeni bi tane sipariş ettim.yarın gel al dedi.aldım baktım çalışıor ve yazıda yazdıgım problem(ler) oluşmaya başladı :(

arkadasim ilk once sunu vurgulayim sana,

Ram, eskisi ile uyusmaya bilir o yuzden eski ram-i cikart yerinden o sekilde calistirmayi dene eger yine ayni sorunu veriyorsa 256 rami takmadan once ekran kartini eskisi ile degistir (tabi eskisi calisiyorsa) tekrar calistirmayi dene. Sorun ikisinde de degilse (muhtemelen ikisinden birindedir sorun) tek bir sey kaliyor windows dogru yuklenmemis ve tekrar yuklemen lazim. Genelde ram uyumsuzluk yapabilir, ilk basta calistirabilir en kotusu yeni aldigin ram bozuk bile olabilir bunlara dikkat etmen lazim arkadasim.

Ilk yapacagin seyler maximum 30 dk alir. Sende sorunu cozebilirsin :durdurun

kardş, bu cvp için çok saolasın..zaman ayırıp yazmışsın..
şimdi kasa içi problemlerde kendime bir parçayı çıkartıp akma gibi konualrda kendime güvenemediğim için bu problemi buraya yazıp sizinle paylaşayım ve sorunu öğreneyim ona görede hareket ederim diye düşündüm.verdiğin cevap bi ölçüde beni aydınlattı çok ama çok teşekkür ederim..

büyük ihtimalle parçalarda uyumsuzluk var.. çünkü benim web-camdada aynı sorun var yıllardır.. web cam i açtıgımda sık sık makine kendini resetliyor ve sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı diyor.. bunun pek bi çözümü yok gibi.. en fazla driverleri güncellersin ama onunda pek bir işe yarayacagnı zannetmiyorum..

Geri