yardım edebilir misiniiiz?

misslawyer

New member
Reaction score
0
merhaba bilgisayarımda uzun süreden beri kurtulamadığım bir virüs var. msnde ilk kez yazıştığım kişilere konuşma penceresi açtığımda bir link gönderiyor ve ardından konuşma penceresi kapanıyor ve açılmıyor.Bir de bilgisayarı kapatamıyorum başlattan kapanmıyor yardım ederseniz sevinirim.Bu arada kaspersky diye bir program yükledim ama çok fazla anladığımı söyleyemem başlatıyorun virüs taramayı ama kendiliğinden bitiyor ne oluyor bilmiyorum çğmkü sonunda bitti sil vs.. gibi bişey çıkmıyor yada ben sonuna kadar beceremedim.bu konudada yardım bekliyorum.teşekkürler...

arkadasim öncelikle pc nde kaspersky virüs görse ilk olarak sesli bir şekilde seni uyarır ve sonra sildiğine dair sana uyarı msj verir.. taramalarda aynı tam sistem tarama yaptirdiğinda bulduğu virüsleri trojenleri vs hepsinde sana uyarı vericektir.. eğer ki vermiyorsa pc ndeki virüsü görmüyor demektir.. eğer vaktin varsa pc ne komple format at yani hdd nin tümüne.. hdd parçalı ise yani bölünmüş ise virüs c den d ye geçme ihtimali var yani komple format ata biliyorsan at..formattan sonrada ilk iş pc ne göre bir virüs programı kur ondan sonra pc ni güncelle driverlerini kur.. saygılarımla

evet garip bi sesle uyarı vermişti bende delete ettim ama sonrasında yine sinyal verdi bi trojen var dedi ama delete seçeneği olmadığından onu silemedim.ve bu aradada sürekli pc ye yeniden başlat yaptı durdu bu normal mi ki?
yardım etmeye çalıştığın için teşekkür ederim ama ben senin kadar pc konusunda bilgili değilim sanırım.hiç format bile atmadım desem inanır mısın:(

en temızınden format at bence kafan rahat olur...

Geri