yardım ağ paylaşımı açamıyorum

veliky

New member
Reaction score
0
bilgisayarları birbirlerini görmesi için ne yapmam gerekiyor

paylaşımları açtım ama bir türlü birbirlerini göremiyorlar ne yapmalıyım...

bunun için IP leri otamatik algılama yerine sabitlesem sorun çözülebilirmi yoksa saçmamı olur.

eger bi yardımda bulunabirseniz iiyi olur be arkadaşlar...

YARDIMLARINIZ BEKLİYORUM....

kardeşim sen normal kablo yaptırdıysan ag kablosunu baglanmaz 2 pc birbirine baglaman için baglma şekli farklı oluyo eger yok kablo alamam kablocu cok uzakta dersen swic. al 8$ pc. söyle abi seri baglantı olucak 2 pc. birbirine baglıcam onagöre yap de hallolur

kardeş zaten herşeyi bağlamışım siwiçten alıp vermisim pc ler aynı network agından internete giriyor ama paylaşımda yani ağ bağlantılarında birbrlerini görmüyorlar...

arkadaşım iki pc de de ağ kurulum sihirbazından ağ kur ancak ikisinde de aynı ağ adı nı al(EV-AĞI)GİBİ

AYRICA İP LERİ OTO AL SABİTLERSEN BU SEFER NET EGİREMEZsin çünkü dns adresini telekom veriyo son olarakda paylaşımı aç:)

dostum sen MaVeRcİk in dediğini yap

Bu arada beyler iki bilgisayarın birbirini görmesi için farklı bir bağlantı gerekmiyor. kabloyu ethernetlere normal bağlayarak da ağ kurabilirsiniz. daha önce bu şekilde iki bilgisayar arasında çok bağlantı kurdum.

saolasınız kardeşler ilgilendiğiniz için çok teşekkur ederim hepinize kolay gelsin sizin dediğinizi denicem yine bugun görüşmek üzere.....

beyler ya.....ben ewe 3.bilgisayarımı aldım...internet cafe gbi bişe oldu...ii güzel...adsl 4x ztn 3bilgisyarda interneti kullanabilio ama oyun oynarken networkten birbirmizi göremiyorz....sadece 1we2.makineler görüyo...ki onların bağlantısını da bilgisayarcı yapmştı ama bu sefer o yok...siz warsınız...paylaşımı da açtğm halde tanımıyo bilgisayarlar birbirini....isimlendirme de mi bitiyo olay....2sinde de aynı anda ilerliyorum ama yapmıyo!!!!!!!! lütfen yardım edin yaaa

makinaların birbirlerini görmeme sorunları

1 işletim sistemi farklılığı XP PRO = WIN98
XP PRO = XP HOME ( Şaibeli )

2 IP farklılığı A MAKİNASI 10.0.0.2
B MAKINASI 192.168.3.10

3 GROUP FARKLILIGI WORKGROUP = EVAĞI

4 KABLO FARKLILIGI 8 LI HUB = CROSS BAĞLANTI

bilinen en basitleridir her makina birbiriyle aynı olmak zorundadır

+ ağ komsuları yerel ag baglantısı ozellıkler gelısmıs BU BILGISAYARI VE AGIMI KORU butonu tıklı olması home larda ve bazı farklı sürüm xp pro larda erişim sorunu yaratmak tadır bunu kaldırmanız yardımcı olucaktır

PC adlarıyla pc tanımlarının faklı olmasına da dikkat et
Ve yukarda yazılarnları uyguladıın halde sıkıntı warsa hiç kasmadan önce gidip kablonun bağlantısını bi kontrol ettir. Ben bi salak bilgisayarcının kabloyu yanlış bağlamsından dolayı 4 5 gün ağ kurcam diye uğraştım piskolojim bozuldu:)

bilgisayarları birbine bağlayamıyorum demişsin ama açıklayıcı hiç birşey yazmamışsın...

1-bilgisayarlar kaç tane?
2-işletim sistemleri ne?
3-bağlantı şekilleri nasıl (10/100/1000 mb. )

Borghese' Alıntı:
arkadaşım iki pc de de ağ kurulum sihirbazından ağ kur ancak ikisinde de aynı ağ adı nı al(EV-AĞI)GİBİ

AYRICA İP LERİ OTO AL SABİTLERSEN BU SEFER NET EGİREMEZsin çünkü dns adresini telekom veriyo son olarakda paylaşımı aç:)
slms! ipconfig /all yazarsa telekomun DNS ini gorur (sabitlerken bolece ttnin dns ini yazarsın no problem) we ip sabitlemek bazen cozumdur ama modemin hata werdii durumlarda orn: konfigrasyon hatali wea yapilmadi hatasi weryosa: :D:D :)-

A R E S' Alıntı:
makinaların birbirlerini görmeme sorunları

1 işletim sistemi farklılığı XP PRO = WIN98
XP PRO = XP HOME ( Şaibeli )

2 IP farklılığı A MAKİNASI 10.0.0.2
B MAKINASI 192.168.3.10

3 GROUP FARKLILIGI WORKGROUP = EVAĞI

4 KABLO FARKLILIGI 8 LI HUB = CROSS BAĞLANTI

bilinen en basitleridir her makina birbiriyle aynı olmak zorundadır

+ ağ komsuları yerel ag baglantısı ozellıkler gelısmıs BU BILGISAYARI VE AGIMI KORU butonu tıklı olması home larda ve bazı farklı sürüm xp pro larda erişim sorunu yaratmak tadır bunu kaldırmanız yardımcı olucaktır
slms baba! da bi makina A class alirken dieri nasil olup ta C class alcak zaten dsl device daıt mıyomu ip yi

Adam 25 Eylül 2005'te üye olmuş..!

5 Aralık 2005'tede bu soruyu sormuş..! Bidahada kaybolmuş..!

Hala bişiler yazılabiliyor..! :)

Geri