yardııımmm vistadan xp'ye geçiş

ciwans

New member
Reaction score
0
arkadaşlar pc'ye vista yükledim çok kasılıyo tekrar xp'ye geçmek istiyorum nasıl yapabilirim mümkünse resimli anlatım. yoksa ayrıntılı öbür türlüde olur:melek şimdiden teşekkür.

arkadaşım vistaya nasıl geçtiysen xp yede öyle geçiş yap tak format cd sini aynen devam ;)

Aynen hiçbir problem olmaz vistayı kurduğun sürücüye xpyi kurduktan sonra...

arkadaşlar çok sağolunda olmadı xp cdsini takıyom. normal format atıyom cd.den ön yükleme yapıyo xp kur bölümüne gelince hata verio. daha düşük versiyon kuramazsınız hesaabı.. ööle bişiler dio

arkadaşlar çok sağolunda olmadı xp cdsini takıyom. normal format atıyom cd.den ön yükleme yapıyo xp kur bölümüne gelince hata verio. daha düşük versiyon kuramazsınız hesaabı.. ööle bişiler dio

Şimdi, öncelikle bilgisayarını yeniden başlat ve del'e basılı tut. sonra gelen ekrandan Boot yazan yere gir (direk boot yazmayabilir tabii, biraz ararsan bulursun) First boot device yazan yeri bul ve oradan XP cd'sini takacağın sürücüyü seç. sonra değişiklikleri kaydet ve kapat orayı.
XP CD'sini tak ve bir daha yeniden başlat bilgisayarı. Bu sefer doğru yapabildiysen "CD'den yüklemeye başlamak için bir tuşa basın" yazan bir ekran çıkacak. Bir tuşa bas ve devam et, Kur dosyaları yükleniyor diyecek, sonra entera bas ve F 8' bas. Biraz bekledikten sonra bilgisayarındaki sürücülerin listesi gelecek. (C, D, E...) buradan XP'yi nereye yüklemek istiyosan orayı seç ve "seçili bölümü kaldır"(D'ye basılıyo). Sonra "Böülümlenmemiş alanda bölüm oluştur" de. (Bu da C'ye basarak oluyo) ve tamamına enter'a bas ve formatla orayı(nasıl deme, zaten XP'nin kurulum ekranı kullanıcı dostu olduğu için anlarsın nasıl yapacağını). Sonra kuruluma başla. (unutmaman gereken, bunu yaparken sürücündeki tüm dosyalar silinecek, yani önemli dosyalarını yedekle.)
KOLAY GELSIN ...

Geri