Yarın Çok Geç Olacak...

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0
Prof. Dr. Şerif Mardin 'le iyi ki konuştu Ayşe Arman. Mardin, "AKP'yle ilgili korkularımız yersiz olmayabilir. Bilemeyiz, bekleyip görmek gerekir" deyince medyamız kendine gelip sormaya başladı:

"Türkiye, Endonezya mı olacak yoksa Malezya mı?"

Ergin Yıldızoğlu 'nun, Cumhuriyet 'teki köşesinde Prof. Mardin'in sözlerini değerlendirirken yaptığı saptamaya aynen katılıyorum...

Mardin'in Ayşe Arman'a verdiği yanıtlar, örümceklerin avlarının bedenine enjekte ettikleri uyuşturucu ve protein eritici sıvıyı anımsatıyor...

Demokrasiyi yaşam biçimi olarak göremeyen dinci-tarikatçı yapılanma, Nakşilerin örgütlenmesiyle başladı ve aynı kaynaktan beslenen Nurcularla birlikte ticaret-siyaset alanında kendisini gösterdi.

22 Temmuz seçimleri AKP'nin değil Nakşilerin ve Nurcuların Fethullah kolunun zaferidir...

Nakşi Şeyhi Prof. Dr. Esat Coşan, 1998 yılında Fethullah Gülen 'le birlikte Türkiye'den kaçtı.

Gülen ABD'ye, Coşan ise Avustralya'ya yerleşti...

Coşan, damadıyla birlikte Kanada 'da bir TIR'ın altında kaldı. Aracı parçalandı. Coşan ve damadı olay yerinde öldü. Bugüne dek konuyla ilgili pek çok söylenti çıktı ama doğrulanmadı.

Coşan ve Gülen birbirlerini sever miydi?

Asla!..

Coşan bir bilim insanıydı, Gülen ise ilkokul mezunu, vaiz...

Şerif Mardin, Coşan ve Gülen'i çok sever...

Dincilere ve tarikatlara toz kondurmaz!..

Mardin, tarikatları "cemaat" olarak görür ve "demokrasinin bir parçası" diye adlandırır. Mardin, tarikatların "demokratik kitle örgütü" olduğunu savunur.

Mardin, Ayşe Arman'la yaptığı söyleşide "tavşana kaç, tazıya tut" diyor. Bir başka deyişle "bekle gör politikasını" demokrasinin gereği gibi ortaya koyuyor.

AKP'nin medyadaki hizmetkârları, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu'ndaki dinci-tarikatçı yapılanmayı örtmek için, "darbecilerin feryadı, kavga çıkarmak isteyen laikçilerin hezeyanı" yorumları yapıyorlar. Bir süre sonra duvara toslayacaklarını görmezden geliyorlar.

İran'da sosyalistler, solcular, aydınlar, yazarlar bu gerçeği gördüklerinde ya darağacına çıkarılmışlardı ya da zindanlarda çürümüşlerdi.

Kaçıp kurtulanlar bugün Avrupa 'da ve ABD 'de yaşıyorlar, gidip konuşabilirler...

2007 yılındaki Türkiye fotoğrafı bana İran'ı anımsatıyor, Pakistan 'ı, Endonezya 'yı, Malezya 'yı değil...

Güneydoğu 'da tarikatların kuşatmaları altında gelişip serpilen, Kuzey Irak 'ta demokratik bir seçim yapılsa yüzde 65 oyla Barzani' yi devireceği hesaplanan Mısır kökenli "Müslüman Kardeşler" nasıl oldu da Türkiye'de taban bulabildi?

Bizim aymaz ikinci cumhuriyetçi tosuncuklar, "Sivil anayasayı istemeyenler darbeci ve faşistler" derken Fethullah Gülen'in Londra'da işi ne?

Olay şu:

ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkeler Türkiye'de "İslami Hareket", "Hizbullah" ve "Müslüman Kardeşler" gibi köktendinci örgütlerin güçlenmelerine karşı Fethullah Gülen'i kullanıp "Ilımlı İslam Modeli" ni yaşam biçimi yapacak.

30 Ekim'de Londra 'da 45 bilim insanı, toplanıp Fethullah Gülen'in "İslami Yorumu" nu dinleyecek.

Peki, bu toplantının arkasında kimler var?

CIA , MOSSAD ve bazı Avrupa ülkelerinin istihbarat örgütleri...

Kimileri Londra'daki toplantıya Fethullah Gülen'in katılmayacağını söylüyor, kendine yakın çevreler ise şöyle diyor:

"Fethullah Hoca Londra'ya gidecek. Oradan da Türkiye'ye gelecek ama henüz kesin bir tarih saptanmadı."

Şerif Mardin'in Ayşe Arman'la yaptığı söyleşiden yola çıkıp nereye geldim...

Yaklaşık 33 yıldır Fethullah Gülen hareketini izliyorum. Işık Evleri 'nden okullarına, yurtlarından dershanelerine dek uzayan çizgide neler olup bittiğini anlatıyorum...

Fethullahçılar polis örgütünde, milli eğitimde, yargıda ve sağlıkta örgütlenmelerini bitirdiler...

Medyada güçlerine güç kattılar, bazı ünlü futbolcuları, şarkıcıları, türkücüleri, gazetecileri, işadamlarını , sanayicileri yanlarına çektiler...

Fethullah Gülen 10 yıl önce ne diyordu:

"Müslümanlar erken vuruş yaparlarsa dünya başlarını ezer. Bütün anayasal müesseselerdeki güç ve kuvveti cephenize çekeceğiniz ana kadar her adım erken sayılır. O yüzden sezilmeden çoğalmanız gerekir."

Sezilmeden çoğaldılar!..

Fethullahçıların tek korktukları kurum Türk Silahlı Kuvvetleri...

Şimdi ABD , İngiltere, Almanya ve Fransa Fethullah Gülen'i bağrına basıyor. Türkiye'nin İran olmaması için neredeyse yalvarıp şöyle diyor:

"Türkiye'ye git, bizim için çalış..."

Acaba Şerif Mardin bu konuda ne düşünüyor?

HİKMET ÇETİNKAYA
Cumhuriyet

yapma yaaaaaaaaaaa.Yok ya siz akıllanmayacaksınız anlaşıldı.

bekir coşkunlar yerlerini hikmet abilere bırakmış gülüyorum ne olacaksak olacaz lemmm :)

Fettulah gülen tarikatının bu iktidar ile yükselen trendine sürekli dikkat çekme cabamız bu yüzden. Bu iktidarlar beraber devletin her kurumu ve o kurumların üst düzey yöneyimi tamamen bu hareketin bu tarikatın avcunun içine geçmiş durumda. Türkiyede ne kadar para musluğu var hepsi Gülen tarikatının havuzuna akmakta. Bu havuzuz suyu Türkiye'de kalmamak ta yurt dışına amansız ve dönüşü olmayan bir yola gidiyor. Şimdi devletin en üst makamında ki kişilerin hocası sayılan tarikat lideri mecburi olarak ve haklı olarak(oluşumundaki tehlike ciddi boyutlarda) sürgünde. ve bu sürgünün en az 1 yıl içinde son bulacağı aşikar. Peki bundan sonra ne olur diye sorduguğumda kendime pekte iç açıcı cevaplar veremiyorum.

Türkiye malezyamı olur fas mı olur endonezya mı olur yoksa Belçika mı olur orası karışık. Bir yandan ılımlı islam ayakları ile devletin içine sızan emir komuta zincirindeki anti laik irticaci faliyetlerde bulunan insanların oturması bir yandan ise tamamen bu konu ile kel alaka özelleştirilmelerin Ülkenin Ülkemizin vatanımızın yabancılara peşkeş çekilmesi. Avrupa ile teslimiyetci yalaka bir politika ile el ele kol kola dolaşılması Amerika ile milyonların ölümüne neden olan ve olmaya devam eden BOP un eş başkanlığı.....

Anlayamadığım yadırgadığım(onların penceresinden bakınca) Gülenin dediği gibi bir İslami devrim rejim değişkliği gercekleştiğinde M.Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyetimizin yerine plandaıkları sistemi yerleştirdiklerinde bu özelleştirme gavur icatlarını yabancıları bu ülkeden nasıl uzaklaştıracaklar. Bu adamlar onların sistemleri içerisinde hangi görevi üstlenecek bunu çözemedim. Vardır bir iş diyorum..... Öyle kalıyorum...

Ama biliyorum ki kendi düşen ağlamaz kardeşler. Gün geldiğinde dar boğaza Tarihteki Kurtuluş savaşımızdan önceki dönemlere girdiğimizde herkes fark edecekki Ülke vatan Cebindeki CÜZDANDAN evindeki İnce ekran televizyonlardan Cocuğunun GÜlenin özel okullarda okumasından önemli olduğunu. İşte ozaman kimse ağlayamıyacak. Herkes topu birbirine atacak. Ama herkes bilecek ki o gün topu taça atıp yabancıların gülen gibi insanların kalbini sömüren insanlardan kurtulacağımızı sanmasınlar.... Topu taca değil gol yapmak gerek. Tabi fark açılmadan.

Harika ve yüzde yüz gerçek bir yazı,tabi ki yehovan'ın uyarıları da çok önemli.Ah ah şu ideal ve hırs keşke emperyalizme hizmet veriyor olmasaydı.

Bakıyorumda islamiyeti bir tehlike olarak gösteren köşe yazarlarının satırlarında boğuluyorsunuz. Fethullah gelecek laiklik yıkılacak vay be başka. Türkiyeyi, malezyamı olur endonezyamı olur diye diye muz cumhuriyetine döndürdüler.
Ben köşe yazarlarına tama etmem, kendi aklımı yemedim henüz. :goz:

ortamı germekten uzak mesajlar atalım lütfen..!

ortamı germekten uzak mesajlar atalım lütfen..!

SEN KİMLE KİMİ BİR TUTUYORSUN.AÇILAN KONU İLE BAĞDAŞTIRDIĞIN CÜMLE ALAKALI KONULARI OLUŞTURMASADA ÇAMUR ATMAK GAYESİ İLE BİLE SÖYLEDİĞİN KELİME BENCE SUÇ TEŞKİL ETMEKTEDİR.
AKP SAVUNUCUSU DEĞİLİM AMA ONLARA OY VERMİŞ BİR VATANDAŞ OLARAK KİMSEYİ TERÖRİST İLAN ETMENE İZİN VEREMEM.
SİZE GÖRE CUMHURİYET NE YAZIYORSA DOĞRU ÖTEKİLER YALAN.MERAK ETTİĞİN SORUNUN YANITLARI FORUM İÇİNDE AYRINTILARI İLE MEVCUTTUR.BİR ZAHMET OKUYUVER.HALA CEVAP BULAMAZSAN ONDAN SONRA CEVAPLARIZ.
BİZ ŞUNU BİLİRİZ:
BİLMEMEK AYIP DEĞİL ÖĞRENMEMEK AYIP TIR.

SEN KİMLE KİMİ BİR TUTUYORSUN.AÇILAN KONU İLE BAĞDAŞTIRDIĞIN CÜMLE ALAKALI KONULARI OLUŞTURMASADA ÇAMUR ATMAK GAYESİ İLE BİLE SÖYLEDİĞİN KELİME BENCE SUÇ TEŞKİL ETMEKTEDİR.
AKP SAVUNUCUSU DEĞİLİM AMA ONLARA OY VERMİŞ BİR VATANDAŞ OLARAK KİMSEYİ TERÖRİST İLAN ETMENE İZİN VEREMEM.
SİZE GÖRE CUMHURİYET NE YAZIYORSA DOĞRU ÖTEKİLER YALAN.MERAK ETTİĞİN SORUNUN YANITLARI FORUM İÇİNDE AYRINTILARI İLE MEVCUTTUR.BİR ZAHMET OKUYUVER.HALA CEVAP BULAMAZSAN ONDAN SONRA CEVAPLARIZ.
BİZ ŞUNU BİLİRİZ:
BİLMEMEK AYIP DEĞİL ÖĞRENMEMEK AYIP TIR.

çümkü öteki gazetelerin kimlere yağ çektiği çok net belli. yada hangi şirketlerin elinde olduğu belli. şimdiye kadar yalan haber yapan halkın duygularını sömüren gazetelerle işim olmaz benim. kusura bakma arkadaş. takip edeceksin hepsini.

en doğru yorumu çıkarmak çıkarmamak sana kalmış. gerisini kendin düşüneceksin

akp savunucusu diğilsen neden oyunu onlara verdin? bu nasıl bir zihniyet? savunuyorsan neden dürüstçe beğeniyorum verdim demiyorsun yada savunmuyorsan neden oyunu veriyorsun arkadaş? bu nasıl çelişki? nasıl bir zihniyettir?

Daha iyisi mi vardı.Bu sefer çoğunluk olduk.Hemen aklına Aziz Nesin gelmesin.Bizler sizlerden iyi biliriz oraları.Siyaset ayrı,halk ayrıdır.Ben beni en iyi yöneteceğine inandığım kişiye oy veririm.Daha iyisini görürsem bir dahaki seçim de veririm.Tamam mı?

ya bu köşe yazarları cok acayip ha..özellikle cumhuriyetin..bir günde şeriatı getirdiler..türkiyeyi malezya yaptılar.türkiyeyi iran yaptılar..bunların derdi türkiyenin şeriata felan geçmesini önlemek değil.bunların derdi mevkii kaybetmemek..patronlarına yalakalık çekmek ...

Bırakın ne yazdıklarını felanda bu FETHULLAH hoca bu adamlar sayesinde CENNETE gidecek,
hakkında bukadar dedikodu gıybey var,yalan doğru bilen yok,hesap gününde bayabi alacaklı oldu.
Evvel zamanda yaşamış iki adam var birine halk itibar ediyormuş,öbür vatandaşda devamlı hakkında
karalamalar,dedikodular,''o bişey bilmiyor,sizi kandırıyor vs.vs.'' halka şikayette bulunuyor.
Fakat diğer zat bunları bilmesine rağmen kendi hakkında kötü konuşan adamı nerede görse selam veriyor,hal hatır soruyormuş.Gel zaman git zaman muhalif zat düşünmüş,ben bunun için herşeyi söylüyorum,etmediğimi bırakmıyorum,bu adam bana hiç bir karşılık vermiyor ,hatta selam verip hatırımı soruyor.Tamam demiş bundan sonra hakkında hiçbirşey söylemiyeceğim ve eleştirmeyeceğim.Zaman geçmiş,halkın sevgisini kazanmış zatımız diğerinden selamı sabahı kesmiş
Yolda karşılaşmışlar ve muhalf zatımız sormuş,ben senin için demediğimi bırakmıyordum sen nerde görsen bana selam verip halimi soruyordun,şimdi hakkında kelime etmiyorum ama sen benden selamı sabahı kestin nedendir? demiş.
Muhterem cevap vermiş;Sen hergün benim günahımı alıyordun,hakkımda gıybet ediyordun, ahirette bunlar bana sevap olarak senden alınıp verilecekti,yani sen bunları yapmakla bana iyilik ediyordun
onun için sana selam veriyordum,ama bunları bıraktın bana bir faydan kalmadı daha sana neden selam vereyim? demiş.
Selamı herzaman verelim ama kimseninde niyet okuyuculuğunu yapıp günahını almayalım.
SAYGILAR.

Bırakın ne yazdıklarını felanda bu FETHULLAH hoca bu adamlar sayesinde CENNETE gidecek,
hakkında bukadar dedikodu gıybey var,yalan doğru bilen yok,hesap gününde bayabi alacaklı oldu.
Evvel zamanda yaşamış iki adam var birine halk itibar ediyormuş,öbür vatandaşda devamlı hakkında
karalamalar,dedikodular,''o bişey bilmiyor,sizi kandırıyor vs.vs.'' halka şikayette bulunuyor.
Fakat diğer zat bunları bilmesine rağmen kendi hakkında kötü konuşan adamı nerede görse selam veriyor,hal hatır soruyormuş.Gel zaman git zaman muhalif zat düşünmüş,ben bunun için herşeyi söylüyorum,etmediğimi bırakmıyorum,bu adam bana hiç bir karşılık vermiyor ,hatta selam verip hatırımı soruyor.Tamam demiş bundan sonra hakkında hiçbirşey söylemiyeceğim ve eleştirmeyeceğim.Zaman geçmiş,halkın sevgisini kazanmış zatımız diğerinden selamı sabahı kesmiş
Yolda karşılaşmışlar ve muhalf zatımız sormuş,ben senin için demediğimi bırakmıyordum sen nerde görsen bana selam verip halimi soruyordun,şimdi hakkında kelime etmiyorum ama sen benden selamı sabahı kestin nedendir? demiş.
Muhterem cevap vermiş;Sen hergün benim günahımı alıyordun,hakkımda gıybet ediyordun, ahirette bunlar bana sevap olarak senden alınıp verilecekti,yani sen bunları yapmakla bana iyilik ediyordun
onun için sana selam veriyordum,ama bunları bıraktın bana bir faydan kalmadı daha sana neden selam vereyim? demiş.
Selamı herzaman verelim ama kimseninde niyet okuyuculuğunu yapıp günahını almayalım.
SAYGILAR.

Arkadaşım bırak anlatılan hikayeler geçmişini de gerçek dünya ile tanış...
Fethullah Gülen in Cennete gitmesi ne seni ne beni ilgilendirir. Herkes kendinden sorumludur. Kimin iyi kimin kötü olduğuna kim karar veriyor?

Allahım sana kul olmayı beceremeyenlerin, başkalarına köle olması midemi bulandırıyor.

türkiyeden kaçmış kaçyıldır ayak basamıyan fettullahı nasıl savunuyolar neyini seviyolar anlamam bikaç konuşmasını dinledim ufak veletler gibi zırlıyo anlatırken konuşurken milleti etkilemek için dini inançlarını kullanıp. yurtdışındak gurbetçi vatanını özlemiş olan milletin paralarını türk şirketi kuracağız hepimiz bir olalım ortak olalım falan die kandırıyo şirket adı da yimpaş tır.kanser değilmiydi bu adam geberemedi zaten başımızdakininde daha önceden fettullahın kucağında resimleri vardı tabii kayboldu

Geri