Yandaşlar Darbe İddiasız Ne Yapacak?

Not: Ağır insan derken sosyal bilimlere, tarihe, dini inanç sistemlerine, siyasi oluşumlar ve içeriklerine, kültürü oluşturan genel unsurlara bilgi ve ilgi açısından yeterince hakim demeye çalıştım. İyi yetişmiş insan polemiğe girmez. Polemiğe gireceği tarihi karekterleri, geniş kitlelere mal olmuş değerleri kaşımaz. Bunlar üzerinden örneklemeler yapmaz demek istedim. Ben ağır bir insan değilim. Umarım bu forumda değerli insanlardan bir çok yararlı bilgiler öğreneceğim.

Sevgili dostum olimpiyat, söylediğin, işaret ettiğin bazı noktalarda sana katılıyorum ve doğru aktardığın bilgiler için, gerçekçi bakış açın için teşekkür ediyorum. Fakat bir yandanda yeterince donanımlı olmadığını düşünüyorum. Ağır insan kendisini polemiğe sarmaz. Bazı düşünce sistemlerini genele mal etmemeliyiz. Pkk nın adını işçi sınıfıyla anması, sol eğilimde olduğunu söylemesi, bence elbetteki gerçekçi değil. Var oluş nedeni, eylemleri, halkı ve işçi sınıfını savunmayı amaçlamıyor. Eğer birazcık olsun söylendiği gibi olsaydı bence şu an pkk TÜRK ve kürt halkına zarar veren bir pozisyonda ve dış destekli olmazdı. Ve şu an toprak ağalarıyla savaşıyor olurdu. Falan filan. Parti tüzüğünde Karl Marks görüşlerine yer verse, Che Guevara hayranı olsa, halktan söz etse ne yazar.

bende zaten önceki postumda solu KULLANIYOR demişim değilmi kürt faşizminin kralını yapıyorlar hatta kendi halkını bile bu faşizme destek vermesi için öldürüyorlar...

olay şuki sen ben solcu kürt isek biazi bağrına basmaya hazır zemin belli...

bu ülkede hiç bir zaman türk faşizmi olmadı ne osmanlıda ne cumhuriyet tarihinde bir amerika bir almanya olmadık

soluna sağı faşizmle suçlaması ülkede PKK nın probaganda araçları yönünden süper destek oldu...

sanki bu ülke azınlığpa değişik ırktaki insanlara nazi işkencesi yapıldığını iddia eden kimdir?

sen dini bağları yok etmeye çalışıcaksın bide kendinden olmayanları faşistlikle suçlayacaksın...

meclisteki bir başka türünde kendinden başka herkezi Atatürk düşmanı gösterecek... Kendini Atatürkü veliahtı gösterecek başarılı olsada olmada asla demokratik olarak başkanı değişmeyecek padişahlık sistemi devam edecek...

Bu kafa bu ülkeyi kana buladı senelerce bu kafa geriye götürdü senelerce bu kafa kavga ve karmaşa yarattı ... öylede devam edecek gibi gözüküyor

Apo itine dışarda yazarlık teklif edenler hangi görüşten bi bak?.... (İtalya’da Komünistlerce yayımlanan “İl Manifesto” adlı gazete) bu iş böle ...

PKK solun hayali meşur tabirleir olan halkların özgürlüğü faşitler,işçi gariban hakları, demokraitk özgürlük, deyip faşizmin kralını yapıyorlar... sol geyikleri pkk ya şirinlik ve dokunulmazlık getiriyor... PKK dan solu çek 2 günde çöker....

PKK SÖYLEMDE SOLCU EYLEMDE FAŞİST BİR ÖRGÜT....

hee sennide tanımış oldukk

demek ataürkle içki içmek yönünden ortak yönünüz var
tebrik ederim büyük Atatürkçümüşsün Amerikan kültür emperyalizmi sembolü coni örümceği avatarlı Atatürkle ortak içki yönlü arkadaş ... aynen devam...

ATATÜRKLE EN AZINDAN İÇKİ YÖNÜNDEN ORTAK YÖNÜMÜZ VAR DİYEREK FİKİRLERİNİ ÇOK GÜZEL BENİMSEMİŞSİN:)
sen git PKK nın yapılanmasını kuruluşu konrelerini amaçlarını sonraları nasıl taktik değiştirerek devam etitklerini provakasyon ve probaganda temellerini iyice bir öğren sonna pratikte bir kaç uygulamaya geç sonra bir iki kelime konuşursun pkk silahlı örgütten ibaret olsaydı TSK 5 günde bitirirdi işlerini... kullandıkları taktikler arasında kendini basit bir örgüt gibi göstermekte var türk hallkına he kürt halkınada tam tersi fazlasıyla tsk ya karşı güçlü gösterip göz dağı verdiler gücüne temeh etmeyenide yok ettiler göz korkuttular... PKK silahlı siyaset yapar attığı her kurşun hesaplanmıştır ve amacı vardır böylece kamuoyunu bazı saftirikleri (!) güderler ... max güç asla kullanmazlar kendinide unutturmaya başladıllarında eylem yaparlar kışın ideolojik eğitim yenileme için dağa çekilirler meclisteki siyasi partilerinin ilçe teşkilatları asker alma dairesi igbi adam toplar dğaa gönderir ... karlar erirken eylem hazırlığına giderler yazın terör estirrler türkiyeye karşı maşa ve koz olarak yabancı ülkeler tarafından kullanılıp destek görürler bunun karşılığı.... anlayacağın klavyeyle vatan kurtararak yemezler deiyerek olmuyor bu işler... bildiğin birşey varsa konuş yada sonsuza kadar sus... .... boşa muhabbet uzatma heyecanlı atışmalarını akranlarınla devam ettir..

şişenin dibini görene kadar devam Atatürkçülüğe... ki ayıklar işine baksın... hadi kal sağlıcakla

Hiç bir yorumuma tutarlı sağlam bir cevap veremediğin gibi ustalıkla başardığın çevir gazı yanmasın sanatın ile konuyu nereden nereye getirdin hayret verici... Olsun ama ben sana yine cevap vereyim.

Evet niye bu kadar üsteledin ki, içtiğimiz içkiyle bile olsa ortak noktamız varmış ne mutlu... Ama diorum işte sende o bile olmadığı gibi Atatürk avatarının altında Atatürk fikirlerine karşı yorumlar yapman ne kadar samimi olduğunu gösteriyor. Bu 1.

2. si ise pkkyı siyasi bir parti olarak görmen rengini çok net belli etti zaten o yüzden bu sözlerinden sonra Atatürk ilkeriyle çatışman çok normal. Devam devam durmak yok kolpalara devam...

Benim avatarıma gelirsek orda çok ince bir espri var ama malesef sen onu bile anlamadığın gibi sana yazdığım her mesaj "BALYOZ" etkisi yaptığı için "ne yapsamda ne yapsam" durumuna düşüp avatarıma çatman aslında senin kolpalarının çok net kanıtıdır.

Aslında avatarımı sen çok iyi anladın ama dediğim gibi ah o kolpalar yokmu. Ayrıca beni açıklama yapma durumuna sokman bil ki benim deil senin eksikliğindir...

Daha önceki tartıştığımız konulardan sıyrılıp yukarda pkkyı anlatmaya çalışmışsın. İyide anlattıkların bir siyasi parti deil terör örgütü faaliyetleridir. Sen bunları yazdıktan sonra pkkyı terör örgütü deilde hala bir siyasi parti olarak görüyorsan, bu senin bırak rengini belli etmeyi, rengini tastik eder benden söylemesi... Bunun üzerine bana vatanseverlik nameleri sergiliyeceksen bir başka büyük çelişkiye düşersin...

Gerçi başbakan apo itine sayın dediyse senin pkkya siyasi parti demen normaldir heralde...

Evet aslında bu mahbbeti akranlarımla devam etsem iyi olacak. Çünkü sen akranım olsaydın islami terör örgütleri ve hükümetin haburdaki başarısızlığı konusundaki fikirlerime karşı tutarlı yanıtlar verirdin yada bir erdemlilik örneği gösterip kabul ederdin. Saygınlığına saygı katardın. Malesef kolpaların akranım olmadığını gösterdi...

Ayrıca içki içmeyip içen insana bu kadar takılıosan sende bir gariplik vardır. İçindekiyle deil dışındakiyle mi ilgileniosun anlamadım ki...

Geri