Yalova Termal'i görmüş müydünüz?

nozz

New member
Reaction score
0
Geçenlerde arkadaşlarla Yalova Termale yaptığımız gezinin fotoğraf ve notlarını sizlerle paylaşmak istedim. İşte burada

i40084_IMG0804.jpg

Burası pendik sahil. Pendik'ten hızlı feribota bindik. Feribotlar çok modern. Araç geçiş ücreti 35 ytl şahıs geçiş ücreti 5 ytl. Öğrenci indirimli 4 ytl. Yolculuk yaklaşık 45
dakika sürüyor.
i40085_IMG0809.jpg

Ve yalova sahiline yanaşıyoruz.
i40086_IMG0818.jpg

Ylova'dan Termal ilçesine aracımızla geçiyoruz. Yalova-Termal yolu kenarındaki ağaçlar gölge yapıyor ve adeta Termal'e gidene kadar güneşi görmüyorsunuz.
i40087_IMG0822.jpg

Termal'de kaplıca çevresinde doğa ve çevre düzenlemesi mükemmel
i40088_IMG0831.jpg

i40090_IMG0834.jpg

Burası Çınar otel önündeki çınar çok büyük ve gölgesinde altında yüzlerce kişiyi serinletiyor.

Dostum Neden SÖlemedin Bana Ben Yalovadayim Herkesi Beklerim Yalovaya Cok GÜzeldir Burasi Temali CinarciĞi ...gecelerİ ..:)

TŞk Ederİm ArkadaŞimm Gayet GÜzel Bİr Memleket Allah Bİzede Nasİp Eder Gİtmeyİ İŞallah

i40093_IMG0838.jpg

i40097_IMG0844.jpg

Termal suyla beslenen havuzda yüzdükten sonra dolaşmaya çıkıyoruz.
i40106_IMG0848.jpg

i40112_IMG0850Custom.jpg

Burada ayaklarınızı kaplıca suyuna sokabiliyosunuz. Ayrıca göz ve mide sağlığı için ayrı sular da varmış.
i40113_IMG0871Custom.jpg

Burası da Atatürk kşkünün girişi
i40115_IMG0873Custom.jpg

i40117_IMG0876Custom.jpg

Termal havuzun uzaktan görüntüsü. 1,5 saat yüzdük, suyu çok sıcacıktı. Yakın fotoğraf çekmedik. Keşke çekseymişiz.
i40118_IMG0877Custom.jpg

Aşıklar yolu...
i40128_IMG0895Custom.jpg

Termal den çıktık ve karşımızda. Gökçe barajı
i40139_IMG0906Custom.jpg

i40141_IMG0908Custom.jpg

Termalden Yalovaya gelirken Kadıköy yazan yerden sapıp Kurtköy denilen bir köy içinden geçip bir alabalık tesisinden geçiyoruz. Mantarlı kaşarlı alabalığı ve doğası

mükemmeldi. Çok da tenhaydı.
i40142_IMG0913Mekan o kadar sakindiki oranın kelebekleri bile bu sükunetten etkilenmişlerdi. Custom.jpg

i40143_IMG0932Custom.jpg

ve dönüş yolu Yalova'nın kenar mahallelerinin içinden geçerken depremde zarar görmüş ve hala yıkılmamış binaları da gördük.

Sonuç İstanbul'dan günübirlik gidilebilecek mükemmel bir yer. Ben ilk defa gittim hayran oldum. Şehrin gürültüsünden akaçmak için ideal yerlerden biri. Eskiden termal denince aklıma sadece yaşlıların gittikleri kaplıcalar gelirdi. Ama bu düşüncemin yanlış

olduğunu Termal'i görünce anladım.

Yalova yanlız çok çabuk toparlamış kendini... eski güzelliğine kavuşmaya başlamış... İnsanların içindki burukluklar geçmişmidir onu bilemem tabi.....

gerçekten çoook güzel bi yermiş yaaa inşallah bir gün bende gezerim Yalova'yı

ben i de bkleyin lemm geleceğim çınarcıga hackhell gecesi düzenleriz...çok özledim walla çınarcıgı

ooo süper yermiş çağırıyor arkadaşlar ama gelemiyoruz işten güçten inş bu yaz sonu gelecem bi göremedik iskelesi dışında tskrler dostum

HAŞAVRİ' Alıntı:
Dostum Neden SÖlemedin Bana Ben Yalovadayim Herkesi Beklerim Yalovaya Cok GÜzeldir Burasi Temali CinarciĞi ...gecelerİ ..:)

:) kardeş memleketiniz çok güzelmiş ee gelsek diyorum hani ilgileneceksen:)

biraz kaba oldu ama:)

kım ıstıyorsa gelsın ben yardımcı olurum her türlü kızlarla gelın ama :)

hocam ellerine sağlık.ben bu kadar güzel olacağını tahmin etmiyodum açıkcası....

Siz Yalovaya geliyorsunuz ve bir haber bile vermiyorsunuz ayıp yahu ....

Ya Sudüşen Şelalesi'ne ne demeli...

Sudüşen Şelalesi ve şelale yolu da mükemmel. Canımızı tehlikeye atacak kadar da maceralı.

Arap turistlerin çokluğu da sizi Arap ülkesinde tatil yapıyormuşsunuz hissi veriyor.:cool: Buna Termal Belediyesi de ayak uydurmuş.

ehhehehe canım memleketim bende yalovalıyım 19 senedir ve hala burdayım süper bi yer hepinize tavsiye ederim ama sabahla kalmayın akşamda çınarcığa geceler çok hareketli çünkü :D :cool: dım tıs dım tıs felan işte..

Geri