Yalnız Yaşama Kılavuzu

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
Katılım
7 Kas 2006
Mesajlar
26,181
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Ayağın taşa mı çarptı, dön kalbine bak. ETTİN Mİ B









Yalnız yaşamanın altın kurallarından biri, evin seçileceği bölgenin kişinin her türlü ihtiyacını giderebileceği bir yer olması: Eczane, market, fırın ve fatura ödeme merkezlerinin yakınlarında konuşlanın.





Yalnız yaşamaya başlamadan önce, bu evin ne tür bir yer olması istediğinize karar vermelisiniz. Bol misafirli, partisi eksik olmayan bir ev mi, yoksa sadece tek başınıza kalacağınız bir kale mi?





Hem duygusal hem de konumsal bağlamda kendinize yakın bir arkadaşınıza ya da aile bireyine mutlaka yedek anahtar bırakın. Anahtarınızı içeride unuttuğunuzda ya da acil bir durumda çok işe yarayacaktır.





İnternetten gerekli numaralara ulaşmak çok kolay ama siz yine de biraz antika düşünmeye gayret gösterin. Taksi duraklarının, elektrikçilerin, tesisatçıların kartlarını alın.





Evinizin elektrik sigortalarının ve su anahtarının yerlerini mutlaka öğrenin, sizin katınızda mı, yoksa apartmanın bodrum katında mı duruyorlar? Hangisi size ait? İleride ihtiyacınız olabilir.





Arka arkaya kötü ihtimalleri sayıyor gibi görünebiliriz ama ecza dolabınızda ağrı kesicilerin, varsa alerji ilaçlarınızın ve temel ilk yardım malzemelerinin bulunduğundan emin olun.





Anahtar ya da şarj aletleri gibi sürekli kaybolma eğilimde olan eşyaları her zaman belli bir yere koyun. Gerektiğinde kimseye soramayacaksınız.





Televizyonun ya da bilgisayarın karşısında yemek yemeğe alışmayın. Kendinize düzenli olarak sofra kurmayı sürdürün.





Market alışverişleriniz sırasında kendinize listeniz dışından bir şeyler alın. Poşetleri boşaltırken onu görmek keyif verir.





Mutfağınızda her an yiyecek bir şey olsun. Her şey bitse bile, bakliyatların tam olduğundan emin olun.





Evinizde izlemediğiniz bir film, henüz görmediğiniz bir dizi mutlaka olsun.





Tek başınıza yaşamanın güzel yanlarından biri, evi dilediğince dağıtabilme özgürlüğüdür. Yine de siz arada düzenlemeyi ihmal etmeyin.





Tost makinesi, kettle ya da basit bir elektrikli Türk kahvesi cezvesi, yalnız yaşayanın hayat kurtarıcı aletlerindendir.





Kendinizi eve kapatmayın. Hafta sonlarını ya da mesai sonrası saatleri bir kurs ile değerlendirin.





Fazla yalnız kalmaya başlayınca, bir süre sonra insanlarla iletişim kurmakta zorluk çekebilirsiniz. Kendinizi çok yalnızlığa alıştırmayın, arkadaşlarınızla görüşmeyi ihmal etmeyin.





Kriz derken, tatlı krizlerden bahsediyoruz! Evinizde atıştırmalık tatlı bir yiyecek ya da basit bir tatlı yapacak malzeme bulundurun.





Kedilerle aranız iyiyse, evinizi bir kediyle paylaşın. Bu evinize bağlanmanızı ve sorumluluk almanızı sağlayacaktır.





Köpeklerle aranız iyiyse ve durumunuz uygunsa evinizi bir köpekle paylaşın. Köpeğinizi sıklıkla yürüyüşe çıkarmanız gerekeceği için bu sizi daha aktif ve sosyal yapacaktır.





Sabahları erken saatte uyanmanız gerekiyorsa, yalnızca tek bir alarma güvenmeyin. Bilgisayarınızı da kurun ya da telefonla uyandırma servisinden yararlanın.





Yemekleri birden çok sefer ısıtarak yemek hoşunuza gitmiyorsa, az yemek pişirmeyi öğrenmelisiniz. Tek kişilik öğünler hazırlamaya gayret gösterin.





Sizi kimsenin görmeyeceğini unutmayın, istediğiniz kadar saçmalamanın tadını çıkarın.





Özellikle banyonuzu ve mutfağınızı her zaman temiz tutun.





Eski gazete ve dergileri, alışveriş fişlerini ya da market broşürlerini biriktirmeyin, mümkün olduğunca erken kurtulun.





Ne de olsa yalnız yaşıyorsunuz diye sizde kalmaya başlayan ve bir türlü gitmek bilmeyen arkadaşlara dikkat edin.





Duvarlarla ya da yastıklarla konuşacak kıvama geldiyseniz, mutlaka evden ayrılıp sevdiğiniz bir arkadaşınıza gidin.





Çevrenizde karışan insanlar olma ihtimaline karşı: Bu evde siz yaşayacaksınız, kendi zevkinize ve kullanımınıza göre düzenleyin.





Kira ya da fatura gibi masraflarınızı otomatik talimat ile ödeyin. Bu şekilde bir faturayı ödemeyi unutup elektriksiz kalmazsınız.





Evinizin ışıklandırmasına dikkat edin. Tepe ışıkları yerine yerden aydınlatmayı tercih edin, özellikle yatağınızın yanına bir lamba bulunsun; kimse sizin için ışığı kapatmayacak.





Çamaşır makinesinin dolmasını beklemek tek kişi için biraz daha uzun sürer. Ancak boşaltma işlemini de tek bir kişi yapacağı için o da sürüncemede kalır. Kendinize çamaşır günleri belirleyin.





Kendinizi tek bir odayla kısıtlamayın. Bir süre sonra diğer odalar size çok boş gelebilir.





Mum yakan birisiyseniz, yatmadan önce hepsini söndürdüğünüzden emin olun.





Evinizde mutlaka yedek çarşaflar, havlular ve yorgan olsun, aniden gelecek misafirlerinizi yatırabilecek durumda olun.





Fırın, kolay ve tek kişilik öğünler hazırlamak için iyi bir yoldur. Bir fırın edinin.





Televizyonun karşısında uyumayı alışkanlık haline getirmeyin. Her zaman belli saatlerde, aynı yerde uyumaya özen gösterin.




Evinizde sizi sakinleştirecek, uyumanıza yardımcı olacak ya da karın ağrılarınızı hafifletecek melisa, kantaron, papatya gibi bitkiler bulundurun.





Mümkünse bir bulaşık makinesi edinin. Eğer değilse, bulaşıklarınızı biriktirecekseniz bile, illa ki yedikten sonra ılık sudan geçirin; sonra çok zorlanırsınız.

http://aktif.tr.msn.com/tuyo-gallery.aspx?cp-documentid=160484060&page=2










Damacananızdaki su bitmeden yenisini ısmarlamaya çalışın, bir pazar günü evde susuz kalmayın.





Evde sizden başka kimsenin olmamasının yarattığı sessizliğin ve sakinliğin tadını çıkarın. Pencerenin önüne kurulun, çayınızı için, gazetenizi okuyun.





Market alışverişlerinizde almanız gerekenleri not edin, evde poşetleri boşaltırken çok önemli bir şeyi almadığınızı fark edince kimseye “hadi gidip alıver” diyemezsiniz.





Her gün evinizi havalandırın, yarım saat bile olsa bir ev işiyle ilgilenin.





 
deneriz bunu hocam
 
Geri
Üst