- Reaction score
- 0
Nuri Bilge Ceylan bize umut verdi. Tek bir cümle ile umudu kırık ruhumuzu yıkadı.
Burası bizim vicdan coğrafyamız.
Tükenmiş Batı’ya bu coğrafyanın ne olduğuna dair kısa ve öz tek bir cümle ile kudretli bir sonsuzluk türküsü okudu.
İçimizdeki hainlerin azgın köpek salyaları gibi köpürdüğü bugünlerde ihtiyacımız olan bir nefesti.
Nuri Bilge Ceylan nefesi tükenenlere tertemiz bir hava üfledi.
Ortak aşkımızın ılık ve kutsal ruhundan bir nefeslik hava...
Bosna’dan Bağdat’a, Diyarbakır’dan Kâbil’e Müslüman kanı döken gözü dönmüş katillerle işbirliği yapan; kendi halkını aldatan bu çeteye karşı durmamız şart.
Her yanımızı her şekilde ahlaksızca kuşatan bu hainlere taş atacağız.
O taşlar kelimelerimiz olacak.
Namuslu ve vicdanlı edilmiş tek bir cümle neleri sarsabilir?
Namussuz ve vicdansız her şeyi ve herkesi...
Bu coğrafyayı aşağılayarak “Batı”nın gözüne giren Orhan Pamuk’u yere göğe koyamayan o liberal aydınlara bakıyorum Nuri Bilge’nin bu çıkışı karşısında sus puslar.
Neden?
Utancınızdan mı acaba? Yoksa...
Tutkuyla sevilen yalnız ve güzel bir ülkeye sahip olamamak mı sorun acaba?
Haftalardır olan bitene, yazılan çizilene bakıyorum.
Tavrınız hainliğinizin tescilidir.
Bir tarafta “bir başka türden” darbe yapmaya kalkışan vizyonsuz, basiretsiz, halkından kopuk örümcek kafalı adamlar...
Öbür tarafta küresel bir çeteye yamanmaya çalışıp artık işi birbirinden rol kapmaya götüren ve Müslümancılık oynayan hainler...
Ve bu tabloda daha da acıklı halde olan kim biliyor musunuz?
Halkını namuslu bir şekilde aydınlatmak ve bu ülke için bir şeyler yapmak yerine “kıyakçılık” yapan aydınlar.
“Kıyakçı”lık nedir bilir misiniz?
Anadolu’da kavruk kalan inekleri döllemek için boğa getirirler ama boğa bir türlü o devasa cinsel organını hayvanın içine sokamaz.
“Kıyakçı”lar çağırılır hemen.
Bu adamlar elleriyle o devasa organı kavruk ineğe sokuverirler.
Fethullah Gülen medyası ve AKP medyasında yazan çizen bazı “aydın” kalemlere bakıyorum da siz işte tam da busunuz.
Sizler “kıyakçı”sınız.
Benim güzel ve yalnız ülkemi hem içeriden hem dışarıdan iğfal etmek isteyenlerin kıyakçıları.
( 28.05.2008 / SeRDaR AkiNaN )
Burası bizim vicdan coğrafyamız.
Tükenmiş Batı’ya bu coğrafyanın ne olduğuna dair kısa ve öz tek bir cümle ile kudretli bir sonsuzluk türküsü okudu.
İçimizdeki hainlerin azgın köpek salyaları gibi köpürdüğü bugünlerde ihtiyacımız olan bir nefesti.
Nuri Bilge Ceylan nefesi tükenenlere tertemiz bir hava üfledi.
Ortak aşkımızın ılık ve kutsal ruhundan bir nefeslik hava...
Bosna’dan Bağdat’a, Diyarbakır’dan Kâbil’e Müslüman kanı döken gözü dönmüş katillerle işbirliği yapan; kendi halkını aldatan bu çeteye karşı durmamız şart.
Her yanımızı her şekilde ahlaksızca kuşatan bu hainlere taş atacağız.
O taşlar kelimelerimiz olacak.
Namuslu ve vicdanlı edilmiş tek bir cümle neleri sarsabilir?
Namussuz ve vicdansız her şeyi ve herkesi...
Bu coğrafyayı aşağılayarak “Batı”nın gözüne giren Orhan Pamuk’u yere göğe koyamayan o liberal aydınlara bakıyorum Nuri Bilge’nin bu çıkışı karşısında sus puslar.
Neden?
Utancınızdan mı acaba? Yoksa...
Tutkuyla sevilen yalnız ve güzel bir ülkeye sahip olamamak mı sorun acaba?
Haftalardır olan bitene, yazılan çizilene bakıyorum.
Tavrınız hainliğinizin tescilidir.
Bir tarafta “bir başka türden” darbe yapmaya kalkışan vizyonsuz, basiretsiz, halkından kopuk örümcek kafalı adamlar...
Öbür tarafta küresel bir çeteye yamanmaya çalışıp artık işi birbirinden rol kapmaya götüren ve Müslümancılık oynayan hainler...
Ve bu tabloda daha da acıklı halde olan kim biliyor musunuz?
Halkını namuslu bir şekilde aydınlatmak ve bu ülke için bir şeyler yapmak yerine “kıyakçılık” yapan aydınlar.
“Kıyakçı”lık nedir bilir misiniz?
Anadolu’da kavruk kalan inekleri döllemek için boğa getirirler ama boğa bir türlü o devasa cinsel organını hayvanın içine sokamaz.
“Kıyakçı”lar çağırılır hemen.
Bu adamlar elleriyle o devasa organı kavruk ineğe sokuverirler.
Fethullah Gülen medyası ve AKP medyasında yazan çizen bazı “aydın” kalemlere bakıyorum da siz işte tam da busunuz.
Sizler “kıyakçı”sınız.
Benim güzel ve yalnız ülkemi hem içeriden hem dışarıdan iğfal etmek isteyenlerin kıyakçıları.
( 28.05.2008 / SeRDaR AkiNaN )