Yakın Çekim - Bilgi Lazım - Öneri

Boss09

New member
Reaction score
0
Merhabalar ;

Amatör fotoğrafçılık ile uğraşmaktayım.Çok yakın plan resimler çekmem gerkiyor.Mesela burnumun üstündeki siyah noktaları çekp göndermek istiyorum. Bu konuda yani yakın plan resimde bir makina önerebilirmisiniz. En fazla ayırdığım bütçe 500,00 TL ' dir. Benim araştırmalarım sonucu SONY DSC-W330B Fotoğraf Makinesi nde karar kıldım.sizce nasıl bir makina benim işimi görür mü veya sizin önereceğiniz bir makina varmı ?

Çok yakın plan çekim yapacaksan o makina seni memnun etmez. Ayrıca 500 TL de işini görmez.

kendi makinamı rahatlıkla önerebilirim arkadaşım..canon ıxus75..

fiyatı da aşağı yukarı senin ayırdığın bütçe kadar bişeydir..

gerek makro gerek normal çekimlerde harika sonuçlar alırsın..özellikle makro çekimlerini çok beğeneceğinden eminim..

peki benim dediğim özeelliği nasıl senin makinanın çok yakın çekim özelliği nasıl

albümüme bak orada çektiğim fotoğrafların içinde makro olanları var..kendin karar verirsin artık..

makro çekim yakın resim çekim mi demek oluyor .......birde albüme nasıl bakabilirim albümün linkini yazarmısın.........canon makinan kaç megapiksel.............

o zaman şu sonucu çıkarıyorum benim almayaı düşündüğüm makina 14.1 piksel carz zeiss optik var...demek ki seninkinden daha iyi çeker...seninkide mükemmel çekiyor..o zaman sony daha iyi çeker...mesela atıyorum kolundaki kılları çektiğin zaman çok yakın plan olarak nasıl çok net çekiyor mu bozulma yapıorum

arkadaşım senin almayı düşündüğün makinayla benim makinayı karşılaştırıyorum sony daha üstün duruyor..

ikincisi olayı tamamen piksele indirgeme..makinaların üzerinde yazan pikseller gerçek değerini vermeyebiliyor çoğu zaman..bizim için önemli olan çözünürlük dereceleri ve sensör boyutu..zaten çözünürlüğü yüksekse sensör boyutuda büyüktür demektir..

şimdi benim makinamın en yüksek çözünürlük değeri 3072 x 2304

sony'nin ise 4320 x 3240

açıkça görülüyor ki benim makinamdan çok daha iyi..

sony'de eğer şarj edilebilir li-on pil kullanılıyorsa hiç kaçırma derim..ama kalem pil kullanıyorsa hiç bulaşma....küçük bi araştırma yaptım 450-500 arasıymış fiyatı..

benden bu kadar ..kararı sen vereceksin..;)

anladım sony nin makro çekimleri çok ama çok yakın plan çekimleri nasıldır acaba...birde panoromik çekim özelliğiolanlar var onlar nasıl bilgin varmı

senin bahsettiğin çok çok yakın çekimleri bu tür amatör makinalarla yapamazsın..

aradığın özellik 1cm'den çekim yaptığında bile mükemmel sonucu verebilecek makinalarda olur ancak..

yani bahsettiğim makinalar profesyonel makinalardır onlara da senin ayırdığın bütçe malesef yetmiyor..;)

makinaları incelediğin sitede ürün özelliklerine bak..orada yazar(iyi bi siteyse yazar ama)

panoramik çekimlere gelince..hemen hemen her makinada var artık o özellik..anlayacağın ekstra bi değer katmıyor alacağın makinaya..;)

tripod yada üçayak dediğimiz tripodun küçültülmüş hali olan aksesuar kullanılarak yaparsın o çekimi..

mainadaki görüntüyü kaydırırsın..kadrajda belli bir yeri işaretliyerek yani..biraz zahmetli bi iştir..ama güzel sonuçlar verir..

peki bazı sonylerde carz seiss lens bazılarında sony lens kullanılmış hangisi daha iyidir

carl zeiss bilinen ve çoğu profesyonelin kullandığı bir markadır ve lens piyasasında söz sahibidir..

sony'nin de tercih etmesinin sebebi bu olsa gerek..

ama tabi marka mı yoksa kullanılan malzemenin çekim kalitesine etkisi mi dersen ikinci şık derim her zaman..

peki son sorum sonw330 sence işimi görür mü

sen bana nasıl fotoğraflar çekeceğini bi söylesene..

burnundaki siyah noktaların sanatsal değerle ya da estetikle bi ilgisi olmadığını sende kabul edersin sanırım..=)

ben çok çok yakın plan resimler çekecem mesela kolundaki kılların resmi çekilecek kıllar tek tek görülecek sadece örnek bu

o zaman gidiceksin sony'i satan yere..kolundaki kılların fotoğrafını çekeceksin..sonra adama diyceksin ki bu görüntüyü pc'ye atabilirmiyiz..atıcaksın pc'ye ve büyüteceksin ekranda..bakacaksın görüntüde büyütülünce dağılma oluyor mu olmuyor mu, net mi değil mi..

eğer beklediğin gibi çıkarsa ürün alacaksın ve güle güle kullanacaksın..;)

Professional Makineler ; 2,000 TL'den baslıyor ve her mesafe icin farklı mercek alman lazım.O paraya gidip digital makine al bence.

Geri