Şizofreniyle kişilik bölünmesi yani senin tabirinle çift kişilik aynı olgu olmakla beraber terfi olarak algılıyorsan bu durumu öncelikle seni tebrik etmek isterim bi konu okunursa içeriğine göre yorum yapılır okunmazsa etikete göre yorum yapmaya çabalanır
Hep ikinci seçenekte kalmaya mecbur hissetmenize sebeb olan unsur ne çok merak ediyorum
şizofreniyle kişilik bölünmesi aynı şey demek.. bi araştır bakalım öyle mi?
ben de sizi tebrik etmek istiyorum şizofreniyle çift kişilik deliliğin aynı şey olduğunu iddia ettiğiniz için.
Şizofreni Ne Değildir ?
-
Şizofreni kişilik bölünmesi demek değildir. Maalesef pek çok kişi şizofreni hastalarını bazı zamanlar normal yaşam sürdüren bazen de birden tehlikeli bir caniye dönüşen kişiler olarak hayal etmektedir. Bunun gerçekle alakası yoktur!
kaynak:
http://www.sizofreni.web.tr/pap/pap_ndnd.html
çift kişilik delilik:birbiriyle bir sekilde birlikte ve yakın olmak zorunda kalmıs (akrabalık da olabilir) iki insanın iliskisinde; zamanla, psikotik seviyedeki bireyin kendi hezeyanlarını digerine bulastırması durumu ile olusan cifte delilik..(istersen psikotik ve hezeyan kelimelerinin de anlamını yazayım da sonra yanlış kullanma yine)
sizde yorum yaparken; konu içinde geçen kavramların anlamını öğrenin ondan sonra yorumunuzu yapın.
konuyu okudum başlığa göre yorum yapmak istedim bu seni niye rahatsız etti?
bizi tek bir doktrine bağlı olmakla suçlayan yazar acaba çok mu farklı. kendisi ampulun ışığından başka doktrin tanımazken bizimle aynı hataya(!) düşmüyor mu?
bizim saçma sapan laiklik anlayışımız var da kendilerinin saçma sapan bir demokrasi ve din anlayışı yok mu?
"Menderes'i niye bu kadar seviyorsunuz?" diye sorduğum Balıkesirli bir köylüden şu cevabı almıştım: "Adam bizi devletin dayağından kurtardı." Halka dayak atana kaba saba bir devlet vardı, evet. Vergi veremeyecek kadar yoksul musun? Al sana dayak! Çocuğuna Kur'an mı öğretiyorsun? Al sana dayak! Yol inşaatında çalışırken yorulup şöyle bir soluklanayım mı dedin? Al sana dayak! Özlediğiniz tek parti döneminde işler böyle yürüyordu işte. Ha, bir de köylülere zorla klasik müzik dinletmek gibi 'medenileştirme operasyonları' vardı tabii ('Çocuklarımız namazı öğreneceğine baleyi öğrensin' diyen dinozor hanımın kulakları çınlasın). şeklindeki sallamalarına cevap vermeye bile gerek yok. bu yalanlarla sadece kendi doktrinlerine inanan insanları kandırabilrler...
islamiyete topyekün savaş ilan eden ab-d'nin emir kulluğunu içine sindiren bir yazarın laikleri islamiye topyekün savaş ilan etmekle suçlaması ise sadece komik...
içeriğe uygun cevap yazabildim mi?