-HaKiKaT-
Altın Üye
- Reaction score
- 0

Partisinin grup toplantısına terörle mücadele süreci hakkında değerlendirme yaparak başlayan Erdoğan, "İçeride olduğu gibi dışarıda da terör örgütü tecrit olmuş, yalnızlaşmıştır. Tekrar söylüyorum; terör bir hak arama yolu değildir. Bunu herkes görmüş, herkes anlamıştır, terör örgütünün insanlık dışı yüzünü artık herkes tanımıştır" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan ifadeler şöyle:
• Siyasetin topyekün güç kaybetmesinden medet uman siyasi aktörler, kendi bindikleri dalı kesmiş olurlar.
• Demokratik işleyişin zaafa uğramasından medet uman siyasi partiler, kendilerini milletimize de dünyaya da anlatamazlar.
• Son günlerde AB'ye yapılan itiraz, Türkiye'nin haysiyetini, itibarını korumaya dönük bir itiraz değildir. Bu itiraz, laikliği korumaya dönük bir itiraz da değildir. Çünkü, AB'nin laiklik karşıtı olduğunu söylemek akla ziyan bir hezeyandır.
• Sizin bu muhalefet tarzınız, demokrasi anlayışınız, siyaset şekliniz Avrupa'da kendisine yer bulamaz, çağdaş dünyada karşılık bulamaz.
• Türkiye, iktidarıyla, sivil toplumuyla, kurumlarıyla AB standartlarına yaklaştı, ama muhalefet değişmemekte ayak diriyor. Gelin siz de kendinizi gözden geçirin.
• Ana muhalefete diyorum ki gelin mugalatayı bırakın; bu kafa karışıklığından kurtulun, zihinleri bulandırmaktan vazgeçin.
• Muhalefetin lideri, 'biz 30 yıl önce neysek, bugün de oyuz' diyor. O zaman sen, aynı yerde patinaj yapmaya devam et. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da benim milletim sana iktidar yolunu açmayacaktır.
Kaynak:AA