yaşlı Kızılderili reisi çadırının önünde torunları ile oturuyormuş az ileride boğuşup duran biri beyaz diğeri siyah iki köpek 12 yaşında olan çocuk kendini bildi bileli hep yanı şeyi yapıyorlar ve dedeleri de bunu izliyor ama çocuk bunu bir türlü anlamıyordu neden çadırı korumak için 2 köpek neden siyah ve beyaz renklerde bunlar diye sürekli düşünüp duruyordu ve dedesine bunu sordu bilge reis önce gülümsedi sonra çocuğun sırtını sıvazlayarak onlar benim için iki simgedir dedi.
çocuk ne simgesi dedi
yaşlı ve bilge reis iyilik ve kötülüğün simgesi aynen içimizde bu köpekler gibi mücadele edip durur iyilik ve kötülük. İşte bunu düşündüğüm için sürekli bu köpekleri yanımda tutarım dedi
çocuk mücadele varsa kazanda var diye düşünüp yeniden sordu
peki dede sence hangisi kazanır mücadeleyi dedi
bilge yaşlı reis derin ve içten bir gülümsemeyle baktı soruyu soran torununa dedi ki ben hangisini daha iyi beslersem o kazanır mücadeleyi.
çocuk ne simgesi dedi
yaşlı ve bilge reis iyilik ve kötülüğün simgesi aynen içimizde bu köpekler gibi mücadele edip durur iyilik ve kötülük. İşte bunu düşündüğüm için sürekli bu köpekleri yanımda tutarım dedi
çocuk mücadele varsa kazanda var diye düşünüp yeniden sordu
peki dede sence hangisi kazanır mücadeleyi dedi
bilge yaşlı reis derin ve içten bir gülümsemeyle baktı soruyu soran torununa dedi ki ben hangisini daha iyi beslersem o kazanır mücadeleyi.