by.erce
New member
- Reaction score
- 0

Manisaspor teknik direktörü Yılmaz Vural, FANATİK'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Giray Bulak’ın yerine göreve gelen Manisaspor’un çiçeği burnundaki teknik direktörü Yılmaz Vural, “Futbol sahada değil, masa başında oynanıyor” diyerek FANATİK’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.
O Türkiye’nin en renkli teknik adamları arasında... Kimi zaman sahadaki şovlarıyla gündeme geldi... Kimi zaman futbolcusunu döverek dikkatleri çekti... Kimi zaman sinir küpü, kimi zaman da karıncayı incitmeyecek yufka bir yüreğe sahip görüntü çizdi... Köln Spor Akademisi’ni bitirdikten sonra 22 yıldır Türk futbolunun içinde yer alan Yılmaz Vural, bu kez çok iddialı ve ses getirecek açıklamaların altına imza attı.
“Tecrübelerime dayanarak çok rahat ifade edebilirim ki; Süper Lig’in son altı haftasında futbol sahada değil, masa başında oynanıyor. Bunu herkes dışarıdan rahatça görebilir. Ama ben içinde yaşayanlardanım. Acı ama gerçek bu. Bunu defalarca yaşadım. Geçen yıl Antalyaspor’un nasıl küme düşürüldüğünü en iyi ben bilirim. Ligin bitimine üç hafta önce üzerimizde oyunlar oynandığını kamuoyuna açıklamıştım. Ama ben söyledim, ben dinledim. Bu işin sorumluluları; kimse ki, kim oldukları belli, şimdiden önlemleri alsın.”
‘Aynı hataya düşmeyeceğim’
“Geçen yıldan çok büyük tecrübeler edindim. Bu sezon aynı hataya düşmeyeceğim. Ayrıca Süper Lig istatistiklerine baktığımızda 3 puanlı sistemde genelde 39 puanı bulunan ligde kalıyor. Bugüne kadar 39 puan ve üstünde üç takım ligden düşmüş. Bunlardan biri Malatyaspor 44 puanla, diğeri Bursaspor 40 puanla ve geçen yıl da Antalyaspor 39 puanla Süper Lig’e veda etmiş. Şu anki tabloda bu sezon da 39 puanla ligde kalınır görünüyor. Vestel Manisaspor olarak kendimize son 4 haftaya girerken 39 puan hedefi koydum. Çünkü Gaziantep, Beşiktaş, Konyaspor ve Kasımpaşa ile oynayacağımız son 4 haftada gerilim ve stres yaşamak istemiyorum.”
‘Manisaspor’un lobisi yok’
“Başta da söyledim, son haftalarda sahadaki oynadığınız futbolun karşılığını almanız mümkün olmuyor. Bu nedenle hedef için dış etkenler devreye giriyor. Ancak gördüğüm kadarıyla Vestel Manisaspor’un bu konuda lobisi yok. Bu işlere eğilimli insanları yok. Futbolun temiz yüzünü göstermek için çalışıyorlar. O’nun için o hedefi tutturmak zorundayız. Aksi halde sezon sonunda ligden düşecek takımlar arasında biz de yer alabiliriz”
Elendiği için sevindi
“Fortis Türkiye Kupası’ndan elendiğimiz için sevindim. Nedeni ne şu; Vestel Manisaspor, dar bir kadroya sahip. Son lig maçını 13 kişi oynadık. Kısacası bu kadro tablosu bizi iki kulvarda mücadele etmemize engel teşkil ediyordu. Kupayı kazanıp ya da final oynayıp 1. Lig’e düşeceğimize, Süper Lig’de kalmayı tercih ederim. Çünkü bu ligin getirisi daha fazla.
FANATİK