admiral
New member
- Reaction score
- 0
Aziz Yıldırım'a yapılanların büyük bir haksızlık olduğunu iddia eden İspanyol yıldız, “Başarısını kıskandılar” iddiasında bulunurken, “O, hayatımda gördüğüm en iyi başkandı” dedi .
Fenerbahçe’ye gelişi her şeyiyle olay olan Daniel Güiza ile yeni takımı Getafe’nin kampında buluştuk. İspanya Gol Kralı olarak geldiği Fenerbahçe’de beklentileri karşılayamayan İspanyol golcüyle bunun nedenlerini konuştuk.
Neden olmadı Güiza, ne yanlıştı sana göre?
“3 yıllık kontratım vardı, aslında mutluydum. Kulüpte kriz yaşandı, yöneticilerimiz hapishaneye girdi. Bu durumda takımdan bazı oyuncuların, özellikle maliyetli isimlerin ayrılması gerekiyordu. Lugano, Santos gibi. Normalde oynamaya ihtiyacım vardı ama oynatılmadım. O nedenle de İspanya’yı tercih etmek zorunda kaldım. Biraz da doku uymadı diyebilirim asıl sebebi bu.”
Fenerbahçe’yi tercih etmende Aragones etken miydi?
“Tabii ki Aragones önemli bir sebepti. Ama asıl neden Fenerbahçe büyük bir kulüp. Ben de kulüp için geldim doğrusu bu.”
İspanya’da kral olmuştun. Türkiye’de gollerini atamadın. Sorun sistem miydi? Tek forvet oynamak olumsuz mu etkiledi?
“Yapamadım. Çünkü her futbolcunun bir dönemi var. Benim futbol hayatımda geriye dönüp baktığınızda bu tür inişler çıkışlar var. Bu dönem de öyle oldu. Bunları unutmak istiyorum. Çünkü tekrar zirve yapıp gönlümde bir daha Türkiye’ye dönmek var.”
Teknik direktör değişikliklerinden nasıl etkilendin?
“Aragones İspanyol olduğundan benim için daha farklı. Ama Aykut hoca da çok değerli, ona da saygı duyuyorum.”
Beşiktaş veya Galatasaray’dan bir teklif gelirse döner misin?
(Soruyu Türkçe sorarken anlıyor ve kalbini göstererek, “Fenerbahçe’den başka bir takımda oynamam” diyor ve ekliyor “Yine de profesyonelim, bunu da unutmamak lazım. Çünkü bir futbolcu için oynamamak, sakatlıklar çok kötüdür. Ancak kulüp adına kesinlikle kötü bir şey söyleyemem, çok mutluydum. Başkan çok iyi biriydi beni de çocuğu gibi seviyordu.”
İstanbul’un en çok neyini özlüyorsun?
“Tek kelime yeterli bence; her şeyini. Bir de arkadaşım vardı 20 tane köpeği olan. Onlara yiyecek veriyorduk. Sokak köpeklerine bakıyorduk. Bunlar güzel duygular asla unutamam.”
İstanbul’dan arayanlar oluyor mu?
“Lisan sorunu var. O nedenle fazla temasım yok. Tercüman Umut arıyor ve o bana arkadaşlarla ilgili de bilgi veriyor.”
Aziz Yıldırım’ın yaşadıkları için ne düşünüyorsun?
“Kesinlikle başkana yapılan haksızlıktı. Çok önemli, çok büyük bir insan. Önünü kesmek istediler, başarısını kıskandılar bence. Aziz Yıldırım şimdiye kadar çalıştığım kulüpler içinde hayatımda gördüğüm en iyi başkandı benim için. Maliyetli bir oyuncu olmama rağmen ayrılırken el sıkıştık. Mutlu bir şekilde ayrıldım ve bir tek kuruş alacağım kalmadı. Çok ciddi bir kulüp olarak hiçbir sorunum olmadı bu konuda.”
Türkiye ligini izleyebiliyor musun?
“Çok fazla değil doğrusu. Çünkü İspanya’da aynı zamanda oynuyorduk ara sıra takip ettim.”
Yıldızın parladığı takım Getafe’ye geri döndün neler hissediyorsun?
“Kendimi yuvama dönmüş gibi hissediyorum. Bildiğim tanıdığım bir yer ve tekrar bir çıkış yapacağım Getafe’de”
Yeniden gol kralı olmayı umut ediyor musun?
(Gülerek) “İnşallah, neden olmasın. Çok fazla gol atınca belki Başkan Aziz Yıldırım beni tekrar Fenerbahçe’ye alır. Türkiye’ye yine dönmek isterim ve belki de yarım kalan bir hikayeyi tamamlarım. Çünkü Fenerbahçe’ye borcum var, skorer olarak kalbim öyle söylüyor.”
Bir golcü olarak Ronaldo mu, Messi mi?
“Tartışmasız Messi.”
Emre büyük kayıp Topal erken döndü
Arda ve Emre için neler söyleceksin?
“Emre kariyerli bir futbolcu. Bir büyük takımdan, bir büyük takıma geldi. Atletico da köklü ve büyük bir kulüp. Ama Fenerbahçe için kötü oldu gitmesi, yeri zor doldurulur. Arda için şunları söyleyebilirim ilk sezonunda çok başarılı oldu kendi takımı adına ve taraftarlar onu çok destekliyor, seviyor. Daha da başarılı olur. Çabuk uyum sağladı.”
Mehmet Topal’ın dönmesi sence doğru mu ya da erken miydi?
“Bana göre kalmalıydı. Bu onun için kariyeri adına daha iyi olurdu. Ancak bazı futbocuların yurt dışında uyum sorunu oluyor ya da ailesi eşi istemiyor, bu tür sorunlar yaşanabiliyor. Kendisi için daha iyisi olduğunu düşünüp döndü ama benim fikrim daha sonra olmalıydı. Çünkü Valencia’da iyi işler yaptı, yarım bırakmamalıydı.”
Büyüklük sıralaması!
Büyük transfer olarak geldin ama zararına satıldın. Bir burukluk var mı, kendini borçlu hissediyor musun?
“Profesyonel futbol sonuçta bir endüstri, bir iş. İş hayatında bazen zarar eder, bazen kazanırsınız. Herkes kazanmak ister. Ben de aldığımın hakkını vermek isterim ve bunun için de çaba gösterdim. Şimdi zarar etti diyebilirsiniz ama tersi de olabilirdi, daha fazlasına beni satabilirdi. İyi bitmedi ama bunu benim hatam olarak görmeyin, bazen bunlar yaşanıyor. Bakın Beşiktaş’a büyük paralara birçok futbolcu transfer edildi, kimse bir şey söylemedi. Beşiktaş’ın durumu ortada ve zarar etti, Fenerbahçe olunca gündem oluyor.” (Bu arada elini yukarıdan aşağıya hareket ettirerek “Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş” diyor. Sıralama yan yana değil, yukarıdan aşağıya. “Böyle bence, bu gerçek” diyor.)
Alex, bir forvet için büyük nimet
Alex gibi çok önemli bir isimle oynayan bir golcü nasıl başarısız olur?
“Tabii ki Alex’le oynamak büyük bir şanstı. Bunun sebebi Alex değil kesinlikle. O, üzerine düşeni her zaman yaptı, hiçbir sıkıntım olmadı. Çok büyük bir futbolcu ve bir forvet için nimet. Ama aşı tutmuyor. Ben de onu yaşadım.”
Semih’le bir arada fazla oynayamadın?
“Normalde Alex arkamızda olup çift forvet oynamalıydık Semih’le birlikte. Çünkü Fenerbahçe gibi büyük takımlar böyle oynamalıydı. Ve bu sistemi rahatlıkla kaldırabilirdi ama yapılmadı. Yapılsa çok farklı olurdu benim için de Fenerbahçe için de.”
‘O zaman beni geri çağırsın’
Bucaspor maçı, uzun süre oynamadıktan sonra oyuna girip attığın gol ve ağlayışın. Ve maç sonrası Aykut Kocaman “Güzia her zaman Güiza’dır” demişti neler söyleyeceksin.
“Çocuk gibi ağladım gerçekten. Çok kritik bir goldü ve beklentisi yüksek bir futbolcu için bir şeyler yapamamanın etkisiyle bu golü atıp kazanmamız beni çok duygulandırdı ve ağladım. Doğal bir şey. (Bir an duraksıyor ve ardından göndermesini yapıyor) Ayrıca da Aykut hoca benim çok önemli bir isim olduğumu düşünüyorsa (gülerek) o zaman beni tekrar Türkiye’ye çağırmalı”