Yılan Hikayesi

admiral

New member
Reaction score
0

Siyah-Beyazlılar'da adeta yılan hikayesine dönen teknik direktör arayışlarında gündeme gelen son isim Alex McLeish oldu. Mustafa Denizli defteri tamamen kapanırken, yerli olarak tek aday kaldı: Samet Aybaba...

Mustafa Denizli, Rıza Çalımbay, Ralf Ragnick, Eriksson, Zico derken Beşiktaş’ta yeni bir teknik adam daha gündeme geldi: Alex McLeish. İngiliz Mirror Gazetesi’ndeki habere göre takımı İskoç çalıştırıcıya emanet etmek isteyen Siyah-Beyazlı yönetim, anlaşma konusunda aceleci davranıyor. Ancak, geçtiğimiz sezon Aston Villa’yı çalıştıran ve sezon sonunda bu ekiple yolları ayrılan McLeish, hemen karar vermek istemiyor.

Ezeli rakibe gitti

İskoçya’da Motherwell ve Hibernian’ı çalıştıran Alex McLeish, 2001’den 2006 yılına kadar Glasgow Rangers’ta görev yaptı. 2007 yılında 10 aylık İskoçya Milli Takımı serüveni yaşayan 53 yaşındaki teknik patron, 27 Kasım 2007’de Birmingham City’nin başına geçti. 2010-11 sezonunda bu takımla Lig Kupası’nı kazanmasına rağmen Premier Lig’e veda etmekten kurtulamayan McLeish, ertesi sezon ezeli rakip Aston Villa’nın başına geçtiği için Birmingham taraftarlarını oldukça kızdırmıştı. McLeish, geçtiğimiz sezon ligi 16. sırada tamamlayınca Aston Villa’yla da yolları ayrıldı.

Favori Aybaba

Başkan Fikret Orman, önceki gece İzmir’de yaptığı konuşmada, “Ben yerli isim istiyorum. Ancak medya kısa sürede yıpratıyor. Bu yüzden yabancı hoca düşünüyorum” diyerek zorunlu olarak yabancı bir teknik direktör düşündüğünü söylemişti. Ancak yönetimdeki büyük bir bölüm, kesinlikle Türk bir teknik adamla çalışılması görüşünde. Mustafa Denizli’nin yönetimin şartlarını kabul

etmemesi nedeniyle bu defter tamamen kapandı. Takımın başına geçmek için hiçbir şart öne sürmeyen Samet Aybaba ise yeniden favori konumuna geldi. Genç bir kadroyla yola devam edilmesi konusunda yönetime ‘tamam’ diyen Aybaba, imza atmaya hazır.

Karaman nereden çıktı!

Bu arada dün internette, Hikmet Karaman’ın Beşiktaş’ın yeni teknik patronu olacağı yönünde haberler çıkması, Siyah-Beyazlılar’ı adeta küplere bindirdi. Taraftarlar, bu konuyla ilgili yaptıkları yorumlarda, “Hikmet Karaman da nerden çıktı! Eğer yönetim kariyerli bir teknik direktör getiremiyorsa, bu zor günlerde takımı Beşiktaş’ın evladı bir hocaya emanet etmesi şart” şeklinde görüş belirttiler.​

Geri