Yıl: 1986, Yer:Şeref Stadı

icemen

New member
Reaction score
0
Beşiktaş ve Fenerbahçe...

Türk futbolunun lokomotifleri...

Bugüne kadar yüzlerce maç oynandı...

Ve bu haftasonu bu maçlara yeni birtanesi daha eklenecek...

Fakat maça 2 gün kala neredeyse herkes ayrı bir gergin, her yerde ayrı bir plan yapılıyor...

Kimi gazetede komplo teorileri, kimisinde oyuncuların paralarını alamadığından dolayı isyanda olduğu, kimisinde de erkenden gelen transfer dedikoduları...

Bizler de derbi yaklaşırken tarihin tozlu sayfalarında gözümüze çarpan bazı detayları sizlere sunmak istedik...

İşte o zamanların derbileri ve efsaneleri...

YIL 1986, YER ŞEREF STADI...

Tarihi stadyum yıkılıp yerine otel yapılmadan önce Türk futboluna o tarihe kadar damga vuran ve deyim yerindeyse Şeref Stadı`na "Şeref" veren büyük topçular birarada.

Kimler yokki o gün orada...

Cihat Arman, Lefter, Fikret Kırcan, Çengel Hüseyin, Naci Özkaya, Faruk Sağnak ve Hakkı Yeten (Baba Hakkı)

-SON KEZ FORMALARINI GİYDİLER-

İşte bu büyük isimler efsane stadın soyunma odasında son kez soyunup formalarını giydiler...

-SON PENALTI-

Ardından Beşiktaş`ın efsanesi Hakkı Yeten (Baba Hakkı) topu aldı ve penaltı noktasına dikti. Fenerbahçe`nin "Uçan Adam" lakaplı kalecisi Cihat Arman da kaleye geçti. Şeref stadı`ndaki son penaltıydı bu.

Futbol yaşamlarında Beşiktaş ve Fenerbahçe`nin sembolü olan iki dev adam son penaltı için karşı karşıya...

Baba Hakkı`nın bu penaltısı yan direğe çarpıp ağlara gitti.

- DEVLER "ELVEDA" DİYOR-

Şeref Stadı`ndaki "ELVEDA" buluşmasında Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray`ın unutulmaz yıldızları Hakkı Yeten, Cihat Arman, Lefter, Çengel Hüseyin, Fikret Kırcan, Naci Özkaya ve Faruk Sağnak, ellerini öpen genç kuşağın kızlı erkekli seyircilerine yaşamlarının son futbol gösterisini sundular...

-"ŞEREF"E ŞEREF VERENLER-

Türk futbolunun unutulmazları tarihi Şeref Stadı`na şeref verirken o günün gençleri merakla, saygı ile onları selamladı.

Ve bir tarih artık tarihe karışacak Şeref Stadı`na son kez ayak bastı...

-GERÇEK BİR EFSANE "BABA HAKKI"-

Beşiktaş`ın bu sezon ki formalarından damalı formayı sezon başında Hakan Aksoy şöyle açıklamıştı "Şeref’iyle oynayıp Hakkı’yla kazananların takımı Beşiktaş, elde ettiği mirasını geleceğe taşıyor bu formasıyla. İlhamını Siyah beyaz baklava dilimli kazağıyla rakiplerinin karşısına çıkan Baba Hakkı’dan alan bu formanın anlamı çok derin."

Peki Baba Hakkı`nın karşısına çıkan rakipler, ya da onunla aynı takımda olan oyuncular Beşiktaş`ın bu efsane oyuncusu için neler söylemişti?

Şevket Yorulmaz anlatıyor;

"Baba Hakkı, Şeref Stadı`nın sahaya inen merdivenlerinde göründüğü anda kıyamet kopardı...Titrerdik...Korkardık ve yenerdik...

Çengel Hüseyin anlatıyor...

"Birgün Baba Hakkı dışarı diye bağırdılar...Oyunu durdurdu...Tribünlere gitti ve sen dışarı çık dedi...Adamı kovdu ve sahaya dönüp hakeme devam edebiliriz dedi..."

Faruk Sağnak anlatıyor;

"Fenerbahçe ile oynuyorduk...Hakkı kaptan bir vole attı, top Cihat Arman`ın yanından geçip ağları deldi ve dışarı gitti.Hakem aut dedi...Baba Hakkı çıldırdı...Haydi çocuklar dedi...Bir başladık...Bir orta Hakkı kaptandan bir harika kafa golü ve hakeme gidip, "İstersen bunu da sayma" dedi.Kazandık...

(Uçan Adam) Cihat Arman anlatıyor;
"Birgün Beşiktaş-Fenerbahçe maçında Baba Hakkı ile topa sıçradık...Bir baktım tribünlerde herkes gülüyor...Pozisyonlar devam ediyor ve gülüşmeler sürüyor...Hakkı ile tarihi kapışmalarımızın bu sonuncusunda meğer baklavalı kilotum alttan yırtılmış ve benim şort İskoç eteğine dönüşmüş...Hakkı`nın yardımı ile şortumu çengelli iğne ile iliştirdim ve devam ettim..."

(Ordinaryus) Lefter anlatıyor;
"Çok gençtim...Her klüp peşimde idi...Ciddi ciddi Beşiktaş`a gidiyordum...Korktum...Heybetinden çekindim...Baba Hakkı`nın olduğu yerde belki elim ayağım birine dolanır dedim ve Beşiktaşlı olmaktan vazgeçtim...
"

unutulmaması gereken günler

Faruk Sağnak anlatıyor;

"Fenerbahçe ile oynuyorduk...Hakkı kaptan bir vole attı, top Cihat Arman`ın yanından geçip ağları deldi ve dışarı gitti.Hakem aut dedi...Baba Hakkı çıldırdı...Haydi çocuklar dedi...Bir başladık...Bir orta Hakkı kaptandan bir harika kafa golü ve hakeme gidip, "İstersen bunu da sayma" dedi.Kazandık...

Tee O zamanlardan sevmiyomuş bizi hakemler=)

ŞEREF'inizLe Oynayın HAKKI'nızLa Kazanın.. Ahh EskiLer Ahh..

Geri