Yüz YıLLık Sorun Bitsin Artık !

oLdness_07

The Darkness
Altın Üye
Reaction score
0
Bulut Geçti Gözyaşları Kaldı Çimende,Gül Rengi Şar
Beş aylık zorlu pazarlıktan sonra Ermenistan’la problemleri çözmeyi hedefleyen protokoller 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde açıklandı. Aslında nisan ayında parafe edilen bu protokoller Ermenistan’daki aşırı milliyetçilerin, diasporanın ve Azerbaycan’ın tepkileri üzerine geciktirildi. Rusya’nın ve Amerikan’ın da ilk kez bu sorunun çözümüne samimi destek vermeleri nedeniyle süreç gelişti.

Rusya’nın samimi gayreti olmadan ne Ermenistan’ı ne de Azerbaycan’ı masaya oturtup sonuç almak mümkün olamazdı. Rusya, o coğrafyada hâlâ belirleyici en önemli aktör. AK Parti hükümetinin ve Sayın Başbakan’ın Rusya ve Putin ile geliştirdiği olumlu diyalog Türk-Rus ilişkilerinde karşılıklı güven duygusunu geliştirdi. Bu güven ortamı zedelenmez ise Kafkasya’daki birçok kördüğüm Türkiye ve Rusya’nın katkıları ile çözülebilir.
AK Parti’nin iktidara geldiği Kasım 2002’den bu yana Türkiye’nin “komşular ile sıfır problem” stratejisinin doğru ve etkili bir strateji olduğu birçok örnekle kanıtlandı. Suriye örneği, Irak ve İran örneği. Yunanistan örneği gibi. Türkiye-Ermenistan arasındaki sorunlar köklü ve yıllardır iki ülkeye de her alanda zarar veren sorunlar. Bugüne kadar hiçbir iktidar halının altına süpürülüp bekletilen bu sorunlarla uğraşmaya cesaret edemedi. Sorunlar görmezlikten gelindi. Ama bu sorunların yüzünden Türkiye uluslararası platformlarda sıkıntılı dönemler geçirdi. Bu sorunlar her uluslararası platformda Türkiye’nin karşısına engel olarak çıkartıldı. Bu sorunlar yüzünden ülkemiz büyük fırsatlar kaçırdı. Bu sorunların hem ülkemize hem de Ermenistan’a çok büyük ekonomik ve diplomatik maliyetleri oldu. Azeri-Ermeni savaşı ve savaştan sonra Dağlık Karabağ’ın Ermenistan tarafından işgal edilmesi ile birlikte iki ülke arasındaki sorunların artık çözülemeyeceği fikri güçlendi.
Sayın Cumhurbaşkanı’nın bir futbol maçı bahanesi ile Erivan’a yaptığı ziyarette resmen başlattığı barış çabaları ile işte bu günlere gelindi.
Bu atılan adımları Batı dünyası, “Yüzyıllık düşmanlığı sona erdirecek adım” olarak değerlendiriyor. Türkiye’deki muhalefet ve Azeri kardeşlerimiz biraz kaygılı. Bence bu kaygıya gerek yok. Sınırların tanınması, diplomatik ilişki kurulması ve kapıların açılmasını kapsayan bu protokole üçüncü bir ülkeyi kapsadığı için Ermenistan’ın Karabağ’dan çekilme şartını teknik olarak koyma şansı yoktur.

Türkiye, protokolleri paraf etmeden önce Erivan’dan Karabağ için söz almıştır. Karabağ konusunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Bakü’ye verdiği güvenceler devam ediyor. Kim ne derse desin, Karabağ anlaşmazlığı bu sürecin bir parçası. Başbakan’ın “Meclis onayı olmadan yürürlüğe girmez” açıklaması da Karabağ sorununa işaret ediyor. Dağlık Karabağ sorununun çözümünde bir ilerleme sağlanmaz ise hükümet protokolü, Meclis onayına sunmayacaktır. Bu protokoller bizim, Ermenistan’ın ve Azerbaycan’ın kamuoylarında tartışılacaktır. Başlatılan bu sürecin sabote edilmemesi, çok önemlidir.
Azeri dostlarımız Türkiye’ye güvenmelidir. Biz onları hiç yarı yolda bırakmadık. Orası bizim ikinci vatanımızdır. Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi tüm bölge ülkelerinin hayrınadır.

Yine Tekrarlanıyorum.. Yakında Ermeni Soykırım Yasa Tasarısını TBMM'den Geçirmeye Kalkmazlarsa Gelin Yüzüme Tükürün :goz:

niyet okumaktan ne zaman vazgeçeceksiniz herşey karşılıklıdır biz birşey isterken onlarda kendi lehine birşey isteyecektir o dediğin tasarıyı bü ülke yıllar yılı reddetmiştir ama dünyaya hakim olanlar bu tasarıyı sürekli karşımıza getiriyorlar o getirenler kızılderelilere zencilere yahudilere yapılan soykırımları niye o milletlerin önüne sunmuyorlar?çünkü herkesin gözü bizim millette eğer biz kend içimizdeki sorunları aşarsak önümüzde kimse duramaz asıl korkuları bu

Sorunun kaynağına bakın, dostlarımız amerika ve avrupayı göreceksiniz...Terör sorunu dış kaynaklı olduğu için bitmez....

açılım açılım olmaktan çıkıp ver kurtula dogru emin adımlarla ilerliyor. sakın bunu da kimse duymasın.

niyet okumaktan ne zaman vazgeçeceksiniz herşey karşılıklıdır biz birşey isterken onlarda kendi lehine birşey isteyecektir o dediğin tasarıyı bü ülke yıllar yılı reddetmiştir ama dünyaya hakim olanlar bu tasarıyı sürekli karşımıza getiriyorlar o getirenler kızılderelilere zencilere yahudilere yapılan soykırımları niye o milletlerin önüne sunmuyorlar?çünkü herkesin gözü bizim millette eğer biz kend içimizdeki sorunları aşarsak önümüzde kimse duramaz asıl korkuları bu

Açıklasınlar O Zaman Açılımı.. Neden 1 1,5 Aydır Açıklanmıyor.. Önce Kürt Açılımı Dediler Astılar Kestiler Sonra Demokratik Açılım Oldu Sıra Ermeni Açılımı... Utanın Artık.. Yıllarca Bizi Bizi Kestiniz Diye Ne Haller'e Getirdiler... Şimdi Onları Kabul'e Kalkıyoruz.. Gerçekten Türklüğünüz'e İnanmıyorum...

Açıklasınlar O Zaman Açılımı.. Neden 1 1,5 Aydır Açıklanmıyor.. Önce Kürt Açılımı Dediler Astılar Kestiler Sonra Demokratik Açılım Oldu Sıra Ermeni Açılımı... Utanın Artık.. Yıllarca Bizi Bizi Kestiniz Diye Ne Haller'e Getirdiler... Şimdi Onları Kabul'e Kalkıyoruz.. Gerçekten Türklüğünüz'e İnanmıyorum...

durmak yok
açılıma pardon yola devam

sevgili kardeşim bu işler kolay değilki 1-1.5 ayda çözülecek işler mi bunlar sence?25 yıldır terörle mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz ordumuz çok büyük bir mücadele örneği vermiştir ve dünyada gerilla savaşına en az kaybı veren ülke bizim güzel ülkemizdir fakat bu terör sorununu içeride bazı mihraklar bitmesini istemiyor bu dıştaki mihraklardan daha fazla gibi görünüyor ben de 3-4 ay sonra ALLAH nasip ederse asker olacağım benim türklüğüme inanmayabilirsin canın sağolsun diyeceğim birşey yok ama şunu bilesinki bu vatan toprakları için canımı seve seve veririm hepimiz kardeşiz birbirimizi ayırmayalım ak partili cumhuriyet halk partili milliyetçi hareket partili diye biz hepimiz biriz bu vatan toprakları için çalışmalıyız gücümüzü onun içi harcamalıyız burada birbirimizi kırarak değil saygılarımla

sevgili kardeşim bu işler kolay değilki 1-1.5 ayda çözülecek işler mi bunlar sence?25 yıldır terörle mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz ordumuz çok büyük bir mücadele örneği vermiştir ve dünyada gerilla savaşına en az kaybı veren ülke bizim güzel ülkemizdir fakat bu terör sorununu içeride bazı mihraklar bitmesini istemiyor bu dıştaki mihraklardan daha fazla gibi görünüyor ben de 3-4 ay sonra ALLAH nasip ederse asker olacağım benim türklüğüme inanmayabilirsin canın sağolsun diyeceğim birşey yok ama şunu bilesinki bu vatan toprakları için canımı seve seve veririm hepimiz kardeşiz birbirimizi ayırmayalım ak partili cumhuriyet halk partili milliyetçi hareket partili diye biz hepimiz biriz bu vatan toprakları için çalışmalıyız gücümüzü onun içi harcamalıyız burada birbirimizi kırarak değil saygılarımla

Meraklanma Arkadaşım.. Bende Üniversite Okumasam Senin Gibi Olacağım.. Ama AKP'nin Yaptığı Sadece Oy Toplama Kim Bu AKP'ki Ermenistan Kapılarını Açıyor.. Azeri Türklerini Yok Sayıyor.. Ayrıca İslam Elden Gidiyor Diye One Minute Unutma Derim Sana.. Neden Türklük Elden Giderken One Minute Demiyor Kanı Türk Değil mi Yoksa ??

Meraklanma Arkadaşım.. Bende Üniversite Okumasam Senin Gibi Olacağım.. Ama AKP'nin Yaptığı Sadece Oy Toplama Kim Bu AKP'ki Ermenistan Kapılarını Açıyor.. Azeri Türklerini Yok Sayıyor.. Ayrıca İslam Elden Gidiyor Diye One Minute Unutma Derim Sana.. Neden Türklük Elden Giderken One Minute Demiyor Kanı Türk Değil mi Yoksa ??

sevgili kardeşim ben de üniversite okudum herşey üniversite okumakla olmuyor öyle çok üniversite okuyup doktora vs. yapanlar varki dünyadan haberleri yok.herşey güçle alakalı ne kadar güçlüysen dünyada o kadar söz sahibi olursun bunu sen de bilirsin ak parti bu ülkenin başına geçtiği zaman bu milletin ne durumda olduğunu bilmen lazım ben eskiye dönmek istemiyorum durum bundan ibaret one minute dedi orada bütün yaptıkları katliamı suratına söyledi israil cumhurbaşkanına bunu diyebilen var mı bırakın yüzüne karşı medyada gördün mü?islamiyette ırkçılık yoktur türk,arap,zenci,beyaz kim olursa olsun kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur islamiyet nerede katliam varsa onu reddeder başbakanımızda bir müslüman türk evladı olarak orada bunu dile getirmiştir sadece şunu sormak istiyorum orada onları söylemeseydi erdoğanı her zaman dediğinizgibi vatan haini ilan edecektiniz dimi?

sevgili kardeşim ben de üniversite okudum herşey üniversite okumakla olmuyor öyle çok üniversite okuyup doktora vs. yapanlar varki dünyadan haberleri yok.herşey güçle alakalı ne kadar güçlüysen dünyada o kadar söz sahibi olursun bunu sen de bilirsin ak parti bu ülkenin başına geçtiği zaman bu milletin ne durumda olduğunu bilmen lazım ben eskiye dönmek istemiyorum durum bundan ibaret one minute dedi orada bütün yaptıkları katliamı suratına söyledi israil cumhurbaşkanına bunu diyebilen var mı bırakın yüzüne karşı medyada gördün mü?islamiyette ırkçılık yoktur türk,arap,zenci,beyaz kim olursa olsun kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur islamiyet nerede katliam varsa onu reddeder başbakanımızda bir müslüman türk evladı olarak orada bunu dile getirmiştir sadece şunu sormak istiyorum orada onları söylemeseydi erdoğanı her zaman dediğinizgibi vatan haini ilan edecektiniz dimi?

Üniversite Okumak Konusunda Demedim Okuyorum Okumasam Bende Gidecem Dedim.. Ayrıca AKP'nin Geldiğinden Memlekette Milli Sermaye Vardı Batık Ama ayakta Durmaya Çalışan.. Bu KAdar Büyük Kriz Mi Vardı ?? Dünya'da 10. Avrupada 2 veya 3. Kriz En Çok Yaşayan Ülke Miydik.. ?? Ayrıca One Minute Dedi Bir Tek Neden Tayyip Dedi ?? Seçimler Olduğundan Mı Kendi Başbakanları Bile Ses Çıkarmadı Ama Bizim 2.peygamber Çıkardı Oy İçin Olduğunu Anlayamadıysan Ne Diyeyim Sana Bravo... Ayrıca İslam'da Öyle Bişey Yoksa dediğin Gibi.. Neden Azeriler Katledilirken Ses Çıkmıyor Neden Doğu Türkistan'a Ses Çıkmıyor Bunlar Müslüman Değil mi ?? Yoksa Türk Olduklarından Mı Ayrım Oluyor :goz:

Üniversite Okumak Konusunda Demedim Okuyorum Okumasam Bende Gidecem Dedim.. Ayrıca AKP'nin Geldiğinden Memlekette Milli Sermaye Vardı Batık Ama ayakta Durmaya Çalışan.. Bu KAdar Büyük Kriz Mi Vardı ?? Dünya'da 10. Avrupada 2 veya 3. Kriz En Çok Yaşayan Ülke Miydik.. ?? Ayrıca One Minute Dedi Bir Tek Neden Tayyip Dedi ?? Seçimler Olduğundan Mı Kendi Başbakanları Bile Ses Çıkarmadı Ama Bizim 2.peygamber Çıkardı Oy İçin Olduğunu Anlayamadıysan Ne Diyeyim Sana Bravo... Ayrıca İslam'da Öyle Bişey Yoksa dediğin Gibi.. Neden Azeriler Katledilirken Ses Çıkmıyor Neden Doğu Türkistan'a Ses Çıkmıyor Bunlar Müslüman Değil mi ?? Yoksa Türk Olduklarından Mı Ayrım Oluyor :goz:

azerilere,doğu türkistandaki kardeşlerimize ses çıkmıyorsa bu müslümanların yanlışıdır bizi başkaları ilgilendirmez biz müslümanlar herkese yardım elini ulaştırmalıyız

azerilere,doğu türkistandaki kardeşlerimize ses çıkmıyorsa bu müslümanların yanlışıdır bizi başkaları ilgilendirmez biz müslümanlar herkese yardım elini ulaştırmalıyız

Tayyibin Neden Çıktı O Zaman Müslümanlara ?? Neden Çıkmadı Azeriler için Doğu Türkistan İçin ??? Bizi İlgilendirmiyor Nasıl İlgilendirmiyor Bizi Zamanında Arkamızdan Vuran Filistin'e One Minute Ama TÜRK kardeşlerimize Ananıda Al Git Ne Güzel Siyaset Ya :goz:

Sorun çözmek herşeye he demekse tebrik etmek lazım sizinkileri
üstlerine adam tanımayız......

bak sana bir örnek vereyim:bu ermanistan ile ilgili olan ilişkilerde atılan adımları farklı yöne çekmek istiyorlar bunu bizzat medya yapıyor başbakanımız bunu söyledi ermenistan dağlık karabağdaki işgali sona erdirmedikçe sınırlarımız açmayız ve şimdi ne diyorlar türkiye sınırlarını açıyor böyle birşey yok ermenistan cumhurbaşkanı bile söyledi ilişkilerimiz dağlık karabağdan bağımsız diye fakat bunlar kimseye inanmaz bunlar niyet okumayı severler ve kendi nasıl görmek istiyorlarsa öyle söylüyorlar

Geri