''Yüzüklerin Efendisi''

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Jackal47

New member
Reaction score
0
Bir kaç gün önce yabancı basının gözdelerinden olan The Indepentedda bir yazı okumuştum.Yazıda yazarın J.R.R Tolkien olan Yüzüklerin Efendisi üçlemesi hakkında bir komplo teorisi belirtilmişti.Yazıya göre Orta dünya Haritasının Dünya haritasına çok benzediğini ve Kötü Güç die adlandırılan Mordorun harita yorumlandığında Anadoluya benzediğini ve coğrafik konumununda bu tezi desteklendiği görülmüştür.Yazıda ayrıca Kötü Güçlerin kusatıpta alamadığı Minas-Trithin Viyana ile aynı konumda olduğu gösterilerek bu konuya dikkat çekilmiştir.Bildiğimiz gibi Osmanlılarda Viyanayı 2 kez kusattığı halde alamamıstır.Ayrıca bir kaç ayrınıtıyı yorumladığımızda bu tezin doğruluğu kanıtlanmıştır.Ayrıca bir kaç ayrıntı daha vardır.Eğer bu Kehanet doğruysa bazı kesimlerin Üstad die nitelendirdiği J.R.R Tolkien MÜslüman ve Türk alemini kötülemiştir

Anti-Müslümanlık ve Anti-Türklük anlayışının hristiyan edebiyatındada yer tuttuğunu acı bir şekilde görüyoruz

Sizin yorumlarınızıda bekliyorum şimdiden teşekkürler:hh?
.

Önceden duymuştum..Ama bunların bu şekilde biyere varamicaklarını farketmiş olmaları gerek artık...Acizliklerini nasıl saklicaklarını şaşırdılar..Öle ki saklama yöntemlerini bile saklamak zorunda kalıyolar...

Neyse, belkide biz çok komlpo teorisi üreten bir milletizdir..;)
Paylaşımın için saol..Düşünmek gerek..Gerekirse de tepki koyulmalı..

Kardeş sen Hiç yüzüklerin efendisi kitabını okudun mu? Okuduysan en arka sayfasında ortadünyanın haritsaına baktın mı?

Belliki okumamış ve haritayıda görmemişsin o yüzden böyle saçma teorilere inanman normal.Yok öyle bişey orta dünyanın bizim dünyamızla bir benzerliği yok senin anlattığın manada.

Güncel bölümü asılsız iddaaların kaynaksız bir şekilde dillendirildiği bir yer değildir bölümün kurallarını oku.Kaynak göstermeden açılan konular kilitlenir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri