Yüksek yargı Alevilerin kontrolünde mi?

eL-İnsaf

Banned
Reaction score
0
Yüksek yargı Alevilerin kontrolünde mi?

Bugünkü yargı krizini doğru anlamak için 18 Ağustos 1995 tarihli CHP İstanbul il kongresine uzanmak gerekiyor. Ne diyordu o günkü CHP'li Adalet Bakanı Mehmet Moğultay: 'Evet. Hükümetten sınavlı 5 bin kişilik kadro çıkarttım. Doğu'dan Güneydoğu'dan gelen insanlar aç mı kalsın, işsiz mi kalsın? Bu kadroyu örgütüme vermeyip de milliyetçilere mi verseydim? Seyfi Oktay ve benim dönemimde de 2 bin hâkim aldık.'

Yargıdaki CHP kadrolaşması, 1991 seçimlerinden sonra oluşturulan DYP-SHP ve DYP-CHP koalisyonlarında göstere göstere yapıldı. 91-94 arasında adalet bakanlığı yapan Seyfi Oktay yaptı. Daha sonra da Moğultay bu görevi üstlendi ve korkunç bir kadrolaşma gerçekleştirildi.

Şimdi bürokratik vesayet rejimini savunan CHP sözkonusu kadrolardan müteşekkil kazanımlarını sonsuza kadar sürdürmek isteyebilir.

Mehmet Moğultay, Tunceli, 1945 doğumlu ve Alevi.. Evli, 3 çocuk babası. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Milletvekilliği öncesinde avukattı. 18'inci dönemde İstanbul Milletvekili oldu.49 ve 50. hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı yaptı. Mehmet Moğultay’ın İSKİ skandalında da adı geçmektedir. İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel'den yüksek maaş aldığı, buna karşılık müteahhitlerle İSKİ arasında arabuluculuk yaptığı iddia edilmiştir.

Yargıya güvenmek şart. Ancak bugün ülkede yaygın olan kanaat şudur: CHP döneminde dar bir zümreden seçilen, özellikle Alevilerden seçilen ve yüksek yargının en hayati noktasına getirilen kişiler yargıyı siyasallaştırdı. Bu nedenle tutarsız ve ideolojik kararlar alınıyor. Üst yargı mensupları, sürekli birbirini seçerek, adeta toplumun dar bir kesiminin sözcüsü haline geldi...

Maalesef Türkiye’de bu algının yaygınlaşmasına biraz da yüksek yargının siyasi tutumu yol açıyor. 28 Şubat döneminde hazırol vaziyetinde askerden brifing alarak 'postmodern darbe'ye zemin hazırlayan yargı, daha sonraki dönemlerde sivil otorite karşısında 'yargı bağımsızlığı'nı savundu. Ne var ki bağımsızlık kadar önemli olan 'yargı tarafsızlığı' üzerinde hiç durmadı. Bu o kadar açık hale geldi ki artık AB raporlarında bile eleştiri konusu oluyor.

Mehmet Moğultay, “Bu kadroyu örgütüme vermeyip de milliyetçilere mi verseydim?” derken, 2000 yargıç kadrosunu sadece bürokratik vesayet rejimini savunan statükocu CHP teşkilatına değil, özellikle yüksek yargı kadrolarını Alevilere verdiğini de itiraf etmiş oluyor.

Yargıtay Onursal Üyesi Emekli Hakim Cevdet İlhan Günay, bir söyleşide, yüksek yargıdaki atama sistemi ve iç yapı hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı ve yüksek yargıdaki 'kast sistemi' eleştirisine sebep olan mevcut seçim sistemi hakkında bilgi verdi. (2 Nisan 2010, Zaman) Yüksek yargıdaki seçim sistemini örnekleriyle anlattı. Günay, yüksek yargıda seçilecek isimlerin ideolojik ve bölgesel olarak araştırıldığını söyledi: "Anayasa Mahkemesi'ne bir arkadaşımızı seçtiler. Kız kardeşi başörtülüymüş, yemin törenine gelmiş. YARSAV'cılar demişler ki: Karısı açık mı kapalı mı ona bakıyorduk. Onu hallediyorduk. Ama kardeşine filan da bakalım, sülalesinde bir şey var mı?"

Yargıtay Onursal Üyesi Cevdet İlhan Günay, yüksek yargıdaki seçim sistemini anlatırken isimlerin ideolojik ve bölgesel olarak araştırıldığını çarpıcı bir örnekle açıkladı: "Hâkim arkadaşlarımız derlerdi ki, bir yere gelebilmek için TSE damgalı olmak lazım. TSE ama açılımı Türk Standartları Enstitüsü değilmiş. Onun açılımını 'Tunceli-Sivas-Erzincan' şeklinde yaparlardı." dedi.

Yargıda Tunceli, Sivas, Erzincan yapılanması olduğunu tespit eden Cevdet İlhan Günay, bildiklerini şöyle anlattı: " Yargıtay üyeleri gruplaşıyorlar. HSYK'ya kendi elemanlarını gönderiyorlar. O inançta o düşünceden, o bölgeden hemşerilerini, kendilerine yakın insanları seçiyorlar. Yargıtay'da bir dönem doğuda bir ilin ilçesinden 4 tane üye bulunuyordu. Belki o ilçede 4 tane hukukçu vardı, 4'ü de Yargıtay üyesiydi. Bölgecilik, hemşehricilik yapılıyor."

Cevdet İlhan Günay, Yargıda Tunceli, Sivas, Erzincan yapılanması var, diyor. Mehmet Moğultay: 'Evet. Hükümetten sınavlı 5 bin kişilik kadro çıkarttım. Doğu'dan Güneydoğu'dan gelen insanlar aç mı kalsın, işsiz mi kalsın? Bu kadroyu örgütüme vermeyip de milliyetçilere mi verseydim? Seyfi Oktay ve benim dönemimde de 2 bin hâkim aldık.' diyor.. Bu sözleri, üst üste koyunca fotoğraf netleşiyor..

Türkiye demokrasiyle yönetilen bir ülke, ama gerçekte oligarşiyle yönetiliyor. Bürokratik vesayet rejiminde, herkes karşısındakini iktidarda görüyor.. Aleviler ve Sünniler, Kürtler ve Türkler birbirlerini iktidarda görüyorlar. Birbirini suçluyor.. Oysa hiç biri iktidarda değil. Çünkü ABD ve AB Türkiye’yi bürokratik oligarşiyle kontrol ediyor.

Dolayısıyla benim Alevi vatandaşlarımızla bir problemim yok.. Onların da kendilerini özgürce ifade edebilecekleri, sorunlarını gündeme getirebilecekleri ve çözüm üretebilecekleri demokrasiyi savunuyorum ben.

Mustafa Yürekli - Haber 7

bazı yargılar dincilerin elinde olmasaydı haburlarda teröristler serbes bırakılıp
deniz feneri suçluları hala serbest gezip devletten maaş bile çekerken

devletin Tsk nın komutanlarıda gözaltına alınmaz dı

"Yargıya güvenmek şart. Ancak bugün ülkede yaygın olan kanaat şudur: CHP döneminde dar bir zümreden seçilen, özellikle Alevilerden seçilen ve yüksek yargının en hayati noktasına getirilen kişiler yargıyı siyasallaştırdı. Bu nedenle tutarsız ve ideolojik kararlar alınıyor. Üst yargı mensupları, sürekli birbirini seçerek, adeta toplumun dar bir kesiminin sözcüsü haline geldi..." bu cümleyi yazma cürretinde bulunan beyinsizine bir sözüm var elin işte gözün oynaşta olmasın.....BİR yandan alevi açılımı yap diğer yandan alevilerin tamamen siyasi hayattan soğutmak için yargıyı hedef göster ve deki aleviler ülkenin geleceğinde söz hakkına sahip değillerdir.EEEEE bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

TSK yi karalamak bitti simdi sira yargiya mi geldi... simdi yargi mensuplarinimi terorist olarak nitelendirmeye calisiyorsunuz? yazik ki ne yazik.. biz vatan hainlerini dagda ararken asil vatan hainlerinin icimizde oldugunu unutmamamiz gerekiyor... yakinda bunlar ATATURK icinde butur soylemler cikarirsa hic sasmam... nasil olsa akp zihniyeti...

bunu yazan mantık keşke emniyet, milli eğitim, diyanet vb. kurumlardaki fetullahçı kadrolaşmayı da bi araştırsa.

iktidar değişikliğin de senin dediğin bu kurumların kadroları da yeni iktidara göre değişir merak etme çünkü bu hep böyle olmuştur.

Ama yargıda CHp nin yaptığı kadroloşma yargıyı CHP nin arka bahcesi haline getirdi.Ve değişmeside zor

İşte bu yüzden darbeciler ve CHP yargı reformuna direniyor. Yargıda reform demek CHP nin hayat damarlarının kesilmesi demek

Kimse askeriyeye ya da yargıya karşı değil , sadece birilerinin Türkiye de azınlık olmasına rağmen , aynı kültürel olguları içermemelerine ve aynı anlayışa sahip olmamalarına rağmen , halkın büyük çoğunluğunu ilgilendiren konularda karar verme yetkisine sahip olması ve halkın istediği şeylere karşı çıkması , istemediği şeylere ise ses çıkarmaması karşı olunan şeydir...
Bu, bu zamanın konusu da değildir geçmişten beri Türk Devletlerinin belası olmuştur ,
1402 Ankara Savaşında osmanlı yenilmiş , sonra devleti zar zor Çelebi Mehmet toparlamıştır tam nefes aldım derken alevi olan Şeyh Bedrettin Osmanlının zayıf halini fırsat bilip isyan etmiştir,
20. yy başları ve aslen bir alevi oluşumu olan İttihatçılar Osmanlıyı 1.Dünya Savaşına sürüklemiş ve 10000 lerce müslümanın şehit edilmesine , Balkanlar ve arap topraklarının kaybedilmesine sebep olmuşlardır ...
Ey Müslüman Türk uyuma geçmişini bil geleceği öngör...

" Mehmet Moğultay: 'Evet. Hükümetten sınavlı 5 bin kişilik kadro çıkarttım. Doğu'dan Güneydoğu'dan gelen insanlar aç mı kalsın, işsiz mi kalsın? Bu kadroyu örgütüme vermeyip de milliyetçilere mi verseydim? Seyfi Oktay ve benim dönemimde de 2 bin hâkim aldık.' diyor.. Bu sözleri, üst üste koyunca fotoğraf netleşiyor.."

arkadaşlar işin özü yukarıdaki cümledir
anlayın artık chp ve yandaşları ve yalakaları ve yobazları ve şakşakcılarının neden statükoyu ve ergenekonu savunduğunu

arka bahçelerine beton dökeceğiz suyunuzu keseceğiz sizin artık Türkiye bunlar gibi pisliklerden kurtulacak tam demokrasi için tükürün yobazların yüzüne ...........

eL-İnsaf çok doğru söylüyorsun hala avrupa insan hakları mahkemesinde encok dava kaybeden ülkelerden biriyiz

ve hala şuanki anayasayı destekleyen şakşakcılar yokmuu bunlara ödetmeli bu cezaları

Yüksek Yargı Alevilerin kontrolündeyse ANAYASA BAŞKANI KİM????? Haşim Kıllıç değilmi ? Tarikat bağlantılı olduğuna dair bir sürü haber çıktııııı...

Peki yaaa Cumhurbaşkanı kimmm? Bir Tane Alevi Cumhurbaşkanı varmı/olmuşmu?

Başbakanınıdan bakanlarına

Valisinden Emniyet Müdürlerine kadar bir tane ALEVİ varmı?

Valilerin mezun okullar hangileri ? % kaçı imam liseli? %60 mı ? % 70 mi? yoksa %90 mı?

Bir tane alevi olsa kıyameti koparırsınız, neden bu kadar korkuyorsunuz?

Bir Türk Dünyaya Bedel tabiiiiiiiiiii asıl korkunuz Alevilik değil TÜRKLÜK demiiiii

Yakın Köylümüz olan Anamızdan Gelsin izleyin:

http://www.youtube.com/watch?v=V4nB...8A041E4C7&playnext_from=PL&playnext=1&index=9

Yüksek Yargı Alevilerin kontrolündeyse ANAYASA BAŞKANI KİM????? Haşim Kıllıç değilmi ? Tarikat bağlantılı olduğuna dair bir sürü haber çıktııııı...

Peki yaaa Cumhurbaşkanı kimmm? Bir Tane Alevi Cumhurbaşkanı varmı/olmuşmu?

Başbakanınıdan bakanlarına

Valisinden Emniyet Müdürlerine kadar bir tane ALEVİ varmı?

Valilerin mezun okullar hangileri ? % kaçı imam liseli? %60 mı ? % 70 mi? yoksa %90 mı?

Bir tane alevi olsa kıyameti koparırsınız, neden bu kadar korkuyorsunuz?

Bir Türk Dünyaya Bedel tabiiiiiiiiiii asıl korkunuz Alevilik değil TÜRKLÜK demiiiii

Yakın Köylümüz olan Anamızdan Gelsin izleyin:

YouTube - kangalkocakurt.com kocakurt köyü atatürk

Bir tane başbakan olmaması kimseden değil halktan dolayıdır. Halk seçmedi kimseye bir şey diyemessin.

Yok arkadaşım %99'u evet evet yanlış okumadın eğer matemetikten çakıyorsan
81 vali içerisinden 12 tanesinin yüzdeye vurduğunda %99 ettiğini hesaplayabilirsin.:redface:

12 vali imam hatip mezunu - Hürriyet
(Kaynağa laf yok :) )

Ya arkadaşım senin yaşının 15 felan olduğunu düşünmeye başladım. Tam ülkü ocaklarında kafa yıkama yağlama çağı.
Tek türk sen ve senin görüşlerine katılanlar di mi? Yani bu kadar saçma bir cümle senden beklenirdi zaten. Kimseden korkumuz yok Allah'a çok şükür.
Ayrıca bir türk dünyaya felan bedel değildir. Daha adam akıllı teknoloji üretemiyoruz neye bedeliz. Anca kendi göğsümüzü kabartmak için uydurduğumuz bir şey. Eskiden olsa katılırdım belki bu söze. Ama artık kullanmak seni pohpohlamaktan başka bir şey değil. Böyle gazlı sözlerle kendimizi bi yere getiremeyiz. Zaten türk gençliği de artık avrupa özentisi oldu çıktı. Özelliklede okuduğum okul içerisinde gördüğüm o gençlik bu ülkenin geleceğine dair ne kadar iyi düşüncelerim varsa hepsini silip süpürüyor.

Son olarak vermişsin bir tane video linki,ninem ezberlemiş bir şiir onu okuyor. Bak anadolu insanı böyle diye paylaşımlar yanlış. Anadolu denilence sanki herkes aynı görüşte mi? Bu kadın ak partiye oy verse cahil olur. Vermese anadolu kadını di mi?

Kimse askeriyeye ya da yargıya karşı değil , sadece birilerinin Türkiye de azınlık olmasına rağmen , aynı kültürel olguları içermemelerine ve aynı anlayışa sahip olmamalarına rağmen , halkın büyük çoğunluğunu ilgilendiren konularda karar verme yetkisine sahip olması ve halkın istediği şeylere karşı çıkması , istemediği şeylere ise ses çıkarmaması karşı olunan şeydir...
Bu, bu zamanın konusu da değildir geçmişten beri Türk Devletlerinin belası olmuştur ,
1402 Ankara Savaşında osmanlı yenilmiş , sonra devleti zar zor Çelebi Mehmet toparlamıştır tam nefes aldım derken alevi olan Şeyh Bedrettin Osmanlının zayıf halini fırsat bilip isyan etmiştir,
20. yy başları ve aslen bir alevi oluşumu olan İttihatçılar Osmanlıyı 1.Dünya Savaşına sürüklemiş ve 10000 lerce müslümanın şehit edilmesine , Balkanlar ve arap topraklarının kaybedilmesine sebep olmuşlardır ...
Ey Müslüman Türk uyuma geçmişini bil geleceği öngör...

Hangi azınlıkmış o?Türkiyedeki toplam alevi nüfusu 20 milyona yaklaşıyor.AKP ninmeşhur %47 oy aldığı seçimde kazandığı toplam oy 16.340.534 kişi.AKP bu oyu aldığında ezici çoğunluk oluyorduda aleviler neden azınlık oluyormuş??
Artı alevi kardeşlerimiz hiç birzaman baş belası olmadılar.Aksine devşirme osmanlı bu toplumun başına bela oldu.

crack man trafoya yazdığın cevap çok güzel olmuş
aynı düşünceleri daha öncede ben yazmıştım sonra baktım hala aynı seviyesiz konular
koyverdim gitti artık pek kaalee almıyorum he he diyip geçiçen

Sizde Karar Verin...

Alevileri Seviyor Musunuz Sevmiyor musunuz...

Onur Öymen Olayında Sayenizde Ortalık Birbirine Girdi...

Alevi Açılımı Yapmaya Kalktınız...

Şimdi ALevileri Küçümsüyorsunuz... ???

Ne İş İşinize Geldi Mi Aleviler Ülkeyi Yönetir Ama İşiniz'e Gelmeyince Dinsizlerdir ???

Ayrıca CHP'nin Arka Bahçesi Diyor El-insaf???

CHP'nin Arka Bahçesi Neden Kapatmadı AKP'yi O Zaman..???

Daha Sonra Darbeciler Neden Tek TEk Dışarı Çıkartılıyor ???

Deniz Fener'i Ne Oldu, Melih Gökçeğin Vurgunu Neden Ortada Yok, AKP'nin Milletvekillerinin Usülsüzlük Davaları Neden Hala Ortada ???

Bunlar CHP Yargısı Tarafından Mı Yoksa...

Yargının İçinde F Tİpi Yapılanmadan Dolayı mı...

Bir tane başbakan olmaması kimseden değil halktan dolayıdır. Halk seçmedi kimseye bir şey diyemessin.

Yok arkadaşım %99'u evet evet yanlış okumadın eğer matemetikten çakıyorsan
81 vali içerisinden 12 tanesinin yüzdeye vurduğunda %99 ettiğini hesaplayabilirsin.:redface:

12 vali imam hatip mezunu - Hürriyet
(Kaynağa laf yok :) )

Ya arkadaşım senin yaşının 15 felan olduğunu düşünmeye başladım. Tam ülkü ocaklarında kafa yıkama yağlama çağı.
Tek türk sen ve senin görüşlerine katılanlar di mi? Yani bu kadar saçma bir cümle senden beklenirdi zaten. Kimseden korkumuz yok Allah'a çok şükür.
Ayrıca bir türk dünyaya felan bedel değildir. Daha adam akıllı teknoloji üretemiyoruz neye bedeliz. Anca kendi göğsümüzü kabartmak için uydurduğumuz bir şey. Eskiden olsa katılırdım belki bu söze. Ama artık kullanmak seni pohpohlamaktan başka bir şey değil. Böyle gazlı sözlerle kendimizi bi yere getiremeyiz. Zaten türk gençliği de artık avrupa özentisi oldu çıktı. Özelliklede okuduğum okul içerisinde gördüğüm o gençlik bu ülkenin geleceğine dair ne kadar iyi düşüncelerim varsa hepsini silip süpürüyor.

Son olarak vermişsin bir tane video linki,ninem ezberlemiş bir şiir onu okuyor. Bak anadolu insanı böyle diye paylaşımlar yanlış. Anadolu denilence sanki herkes aynı görüşte mi? Bu kadın ak partiye oy verse cahil olur. Vermese anadolu kadını di mi?

bu ulkede toplasan 14 milyonsunuz dinci olarak... ikincisi demisin ki bir turk dunyaya bedel deildir diye... sen hic turkluk destanini okumadin herhalde.. yada bu dunyadan haberin yok... hic ATATURK u duymadin herhalde... dunya adamin karsisinda korkudan saygidan hazirolda duruyordu... butun dunya gelmis gecmis en buyuk devlet adami ve komutan oldugunu kabul ediyor... demissin birde utanmadan ne teknolojimiz var diye... gecmiste bu ulke ucakta uretti helikopterde tankta tufekte... ama gecmisin tayyip beyinli satilik siyasetcileri hep bir sekilde ulkeyi gerilestirdiler... fabrikalari kapattirdilar... niye cunku buyuk baslari abd ole istedi... bu tayyip deilmi turkiyenin ticare gelecegini satan ? kira falan deme... adam senin ticari bolgelerini kiraya verdi... ekonominin can damarlarini verdi... 50 yil ve daha fazlasina... yani artik bu ulke 50 yil ekonomik acidan gelisemeyecek... abd ve diger ulkeler ne isterse onu yapacak... somurge gibi yasiyacaksin... ve kuvvetle muhtemel o 50 yil icinde seni iligine kadar kurutacaklardir... birde adama 15 yasindamisin diye sormussun.. ole dusundugunu soylemissin... nicedir senin yorumlarini okuyorum ve gordugum kadariyla sen 15 inde altindasin... daha ergenlik cagindasin ki bazi seyleri daha dusunemiyorsun...

crackman arkadaş
yazdıkların bazı muhalefet şakşakçıların zoruna gidiyor anlaşılan

crack man bir tane alevi olsaydı matematiğin %100 olurdu eminim.

Bir tane vali gösteremedin bir tane emniyet müdürü gösteremedin bir tane cumhurbaşkanı gösteremedin bir tane başbakan bakan gösteremedin bir tane anayasa başkanı gösteremedin bir tane genel kurmay başkanı gösteremedin eminimki bir tane olsaydı ortalığı yıkardınız çünkü bir tanesi bile sizleri korkutmaya yetiyor....

bu ulkede toplasan 14 milyonsunuz dinci olarak... ikincisi demisin ki bir turk dunyaya bedel deildir diye... sen hic turkluk destanini okumadin herhalde.. yada bu dunyadan haberin yok... hic ATATURK u duymadin herhalde... dunya adamin karsisinda korkudan saygidan hazirolda duruyordu... butun dunya gelmis gecmis en buyuk devlet adami ve komutan oldugunu kabul ediyor... demissin birde utanmadan ne teknolojimiz var diye... gecmiste bu ulke ucakta uretti helikopterde tankta tufekte... ama gecmisin tayyip beyinli satilik siyasetcileri hep bir sekilde ulkeyi gerilestirdiler... fabrikalari kapattirdilar... niye cunku buyuk baslari abd ole istedi... bu tayyip deilmi turkiyenin ticare gelecegini satan ? kira falan deme... adam senin ticari bolgelerini kiraya verdi... ekonominin can damarlarini verdi... 50 yil ve daha fazlasina... yani artik bu ulke 50 yil ekonomik acidan gelisemeyecek... abd ve diger ulkeler ne isterse onu yapacak... somurge gibi yasiyacaksin... ve kuvvetle muhtemel o 50 yil icinde seni iligine kadar kurutacaklardir... birde adama 15 yasindamisin diye sormussun.. ole dusundugunu soylemissin... nicedir senin yorumlarini okuyorum ve gordugum kadariyla sen 15 inde altindasin... daha ergenlik cagindasin ki bazi seyleri daha dusunemiyorsun...

14 milyon dinci ne demek ya? Kim saymış bunu? Hem olalım veya olmayalım ne yapıcam ben bu bilgiyi hangi sözüme karşılık yazdın bunu?
Bir türk dünya ya bedel değildir yineliyorum. Kimse kendi doğacağı ırkı dini vatanı seçemez. Türk olduğun içinde doğar doğmaz tüm dünya ayaklarına kapanmıyor. Benim için öncelik insan olabilmektir. Bana en büyük lider olarak Atatürk'ü göstermişsin.
Sana bu konuda bir şey diyemem çünkü bize okullarda hep böyle öğretildi. Atatürk'ten önce yetişen liderlerimiz yok bizim. Atatürk büyük lider değildir demiyorum ama ondan büyük liderlere sahibiz.
Bana göre gelmiş ve geleceklerde Dahil En Büyük Lider Peygamber Efendimiz.
He sen diyeceksin mesela o başka. O zaman Osman Gazi? 2.Mehmet? daha niceleri...
Ama zaten herkes biliyor ki lider saydıklarımız hiç bir zaman ırk gözetmediler.
Ama onların ırkından değil diye kimseye karşı çıkalmasını istemezlerdi.
gecmiste bu ulke ucakta uretti helikopterde tankta tufekte..
Kendi yazmışsın geçmişte. Ben bugüne bakıp konuşuyorum. Ayrıca söylesene fabrikaları kapatanlar kimler ve Erdoğan neden bunlara benziyor. İsim ver lütfen. Ben o insanların düşüncesini benimseyen bir insan da değilim.

Erdoğan hakkında söylediklerin senin siyasi görüşlerin katılmıyorum. Özelleştirmeleri savunuyorum. Çoğu dünya ülkesinde var. Bu örneği daha önce de verdim gene verim.
Önceden sınırsız internet 256 kb idi. Devlet şimdi gelip senin net bağlantının arttırılması için ayrı sağlığın için ayrı vs vs. Ne oldu 20 yıllığına kiraya verildi Türk Telekom. Abd'ye değil Araplara zaten dediğim gibi milliyete bakmıyorum fikirler önemli. Şimdi TTNET'i ve Türk Telekom'u hepimiz görüyoruz heralde. Fark öyle böyle değil. Çok büyük bir değişim yaşandı. 20 yıl sonra herhangi bir parti başta olucak ve zaten o zaman isterse ordaki adamlar yok kardeşim zamanın hükümeti yanlış yaptı ben vermiyorum daha kimseye deme hakkına sahip. O zamanın teknolojisiyle devlete kaldı. Ben(vatandaş) aldığım hizmetten memnun oldum ve devlet hiç bir harcama yapmadan hem para kazandı hem teknolojisini geliştirdi. Araplar'da o 20 yıllık süre içerisinde gelipte ordaki herkesi arap yapmadı. Gene biz çalışıyoruz orda.

Düşünememek başkadır. Görmemek bambaşka. Senin önüne tapu gibi belge koyduklarında sen ona rağmen o belgeleri tüm bağnazlığınla kabul etmessen. O belgeleri ergenlik çağında gören çocuğa kurban ol.

Ben ergenliğimi geçirdiğim süreden bu yana ne kadar gerçek varsa gördüm Allah'ın izniyle.
At gözlüklerini at Türkiye.

crack man bir tane alevi olsaydı matematiğin %100 olurdu eminim.

Bir tane vali gösteremedin bir tane emniyet müdürü gösteremedin bir tane cumhurbaşkanı gösteremedin bir tane başbakan bakan gösteremedin bir tane anayasa başkanı gösteremedin bir tane genel kurmay başkanı gösteremedin eminimki bir tane olsaydı ortalığı yıkardınız çünkü bir tanesi bile sizleri korkutmaya yetiyor....

Belirtiyorum yüzde bilmem kaçının sunni olduğu bir ülkede alevi başbakan seçilememişse bu milletin suçu mu? Millet istediğini seçiyor. Sen nasıl seçiyorsan ben de seçiyorum. Kimseyi yargılayamassın. Seçilmemiş birinide gösteremem elbet. Bu ülke'de sol partilerin iktidar olduğu dönemlerde oldu. O zaman onlar gelipte bir tane alevi emniyet müdürü seçmemiş,vali yapmamış, benden ne bekliyorsun? Vallahi bir alevi başbakan olucak diye korkmam. Bak ağız değiştirdin demin türklerden korkuyorduk şimdi de alevilerden korkuyormuşuz. Bu ülkede halk onu seçmişse ben, o ülkeme bişe yapıcak diye korkmam. Zaten benim ülkem onun görüşünü benimsemiş. Millet ne istiyorsa o.

Eeeeee o zaman neden korkuyorsunuz ?niye ortalığı velveleye çevriyorsunuz? neden ortalığı karıştırıyorsunuz?

Geri