YÖK Başkanı’nın maaşı haberi

VAVRULU

Banned
Reaction score
0
YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan’ın göreve geldikten sonra Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’la yaptığı görüşmede maaş zammını da konuştuğunu bana ilettiklerinde buna olasılık vermedim.

Yine de kaynağım, "Peşini bırakma. Bak bakalım bir zam kararnamesi çıkacak mı?" diye uyardı.

O günden beri bu işi takip ettim; kararname taslağı Başbakanlığa gidene kadar sabırla bekledim.

Kararname taslağının yazılmasını YÖK Personel Dairesi’nden isteyen Özcan, oran konusunda Unakıtan’la en yüksek devlet memuruna ödenen aylığın yüzde 200’ü olması konusunda anlaştıklarını da söyledi.

Özcan, yardımcılarına, "Maaşlarınıza zam geliyor" müjdesi vermeyi de ihmal etmedi.

ZAM MÜJDESİ ÖZCAN’DAN

YÖK Başkanı’na, en yüksek devlet memuruna ödenen aylık (ek gösterge dahil), taban aylığı, yan ödemeler ile özel hizmet, makam ve temsil tazminatları toplamının brüt tutarının yüzde 200’ü oranında zam öngören kararname taslağı YÖK’ten Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderildi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, haberimizin ardından, "Yasaya göre artış oranı, en yüksek devlet memuru maaşının iki katını aşamaz" dedi.

İyi de Sayın Çelik, bunu biliyorduysanız o zaman YÖK’ten gelen taslağı neden aynen Maliye Bakanlığı’na gönderdiniz?

21/2/2008 tarihli ve B.08.0.YÖG.0.16.01. 4596 sayılı üst yazınızla gönderdiğiniz taslak, Maliye’den neden aynen onaylandı?

Bilgi için Devlet Personel Dairesi’ne de gönderdiğiniz bu taslağı, mevzuata uygun diye Başbakanlığa yollamadınız mı?

BELGEM SAHTE Mİ

Hemen burada soruyorum; eğer bu elimdeki kararname sahteyse herkesten, gazetemden, okurlarımdan özür dilemeye hazırım.

Ama yok öyle değilse, "İki katını geçemez" diyen Hüseyin Çelik’in buna yapacağı bir açıklama var mı?

Üst yazısında ne var doğrusu çok da ilgilenmedim; çünkü biliyorum ki Bakanlar Kurulu üyelerinin imzalayacağı evrak üst yazı değil, kararname taslağının kendisi.

Şunu da biliyorum; haber bizim gazetede manşet olunca bazı gazeteler taşra baskılarından konuya vakıf oldu.

Eğitim muhabirleri hemen harekete geçip gecenin yarısı bürokratları aradılar.

Acaba, yüzde 200 oranı o zaman mı fark edildi de bu nedenle mi Çelik, doğrudan maaş rakamı verdi?

Çünkü, Çelik bilmeli ki, bürokratların maaş atışları, öyle, "6.600 YTL" diye yazılarak yapılmaz; artış oranı katsayıya, ek ödemelere, vs. bağlanır.

O nedenle bakan 6.600’ü neye göre çıkardı bilmek isterim.

Kararname, "Yüzde 200" dediğine göre net artış oranı 1993’teki düzenlemeye göre yüzde 135 daha fazla.

Yüzde 135 nasıl oluyor da yüzde 30 artış gibi sunuluyor?

Hani bilen bir maliyeci de bunu açıklasa çok sevineceğim.

Yoksa, "iki katını" yüzde 200 diye anlayan bir YÖK Başkanımız ve bu hatayı fark etmeyen bürokratlar silsilemiz var deyip, Allah hepimizi korusun diye dua mı edeceğiz?

Çünkü, orana bakarak, Başbakanlık Müsteşarı’nın maaşının yüzde 200’ünün yaklaşık 15 bin YTL tutacağını belirtmek kadar doğal ne olabilir ki?

Şükrü KÜÇÜKŞAHİN

vay bee adamlara dünyayı versen doymuyacak kardesim....Hatırlarmısınız bir ara basbakan TAYYIP de asgari ücretle artık halkımız geciniyor demisti ve eklemisti "Bir simit 25 kurus bir bardak cay 25 kurus buna 4 kısılık bır aile 3 ögünden 24 smit (ögün basına 2 simit) 12 cay yapar..gunluk 9 ytl yapar 9 x 30= 270 ytl) Ustune para bile kalıyor :D:D.....Simdi cay 50 ykr simit 75 ykr oldu....ettı gunluk 24 ytl 24 x 30= 720 ytl nerdeyse 2 asgari ucret )) eeee demek ki simit cay hesabı YÖK baskanınada yetmemis de yüzde 200 zam istiyormus :D:D az bile yüzde 500 vermeliler

bu kadarına da pes doğrusu
Allah gözünü doyursun

Hürriyet muhabirlerini komik duruma düşürdü

YÖK Başkanının maaşı haberi 'matematik hatası' çıktı
Zam hesaplanırken yapılan büyük bir hesap hatası, Hürriyet muhabirlerini komik duruma düşürdü.
Reklam
Hürriyet'ten tuhaf hesap hatası. Gazete, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın maaşının Bakanlar Kurulu kararıyla arttırılacağını duyurdu. Ancak zam hesaplanırken yapılan büyük bir hesap hatası, Hürriyet muhabirlerini komik duruma düşürdü.

YÖK yasasına göre, YÖK Başkanı'nın maaşı, en yüksek devlet memuru maaşının 2 katını geçemiyor. Haberi yazan muhabir, buradan yola çıkarak, YÖK Başkanı'nın maaşına yüzde 200 zam yapılacağını bildirdi.

Hürriyet'in hesabına göre en yüksek memur maaşı, Başbakanlık müsteşarına ait. Bu rakam 5 bin 150 YTL. Bu paranın iki katı, 10 bin 300 YTL oluyor. Hürriyet, "iki katı" ifadesini yüzde 200 olarak algılayınca, ortaya 15 bin 450 YTL gibi uçuk bir rakam çıkıyor. Buna karşılık iki katının oransal karşılığı yüzde 100. Yüzde 200 zam yapılması durumunda ise 3 katı zam yapılmış olur. Bu da yasal olarak mümkün değil.

Bu arada Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan zam oranının ise yüzde 30 dolaylarında olduğu belirtiliyor. Yani, halen 5 bin 200 YTL maaş alan YÖK Başkanı'na yüzde 30 zam yapıldığında, maaşı, 6 bin 609 YTL oluyor. Hürriyet'in iddia ettiği gibi zam yapılsa bile YÖK Başkanı'nın maaşı 15 bin 450 YTL değil en fazla 10 bin 300 YTL olabiliyor. Öteyandan YÖK'e yakın kaynaklar ise, "Hürriyet muhabirleri galiba matematik bilmiyor." yorumunda bulunuyor.

kaynak:Haber aktuel

Geri