xp'den Linux'e geçiş

0ğuzhan

New member
Reaction score
0
arkadaslar xp yüqlü su an sistemimde ama pardus yuklucem ben 128 ram bilgisayarım war sorun olmas inş .. nese xp yi silip pardus yuqlucem ama nasıl yardımcı olacak bi arkadaş warsa cok teşekkürler... :hhman:

YOKMU ANLAYAN ?

ilk linux deneyiminse direk herşeyi silip geçme linuxa çünkü başlı başına farklı bi sistem hem dosya sistemide farklı bilgisayar 128 ram demişsin suse önerirdim ama ağır kaçar bence xp de kalsın linuxa şimdilik 5-6 gb yeter bütün harddiski fat32 ye çevir sonrada linuxu ayırdığın bölüme kur ve eğer bilgilerini yedeklersen iyi olur noolur noolmaz

ya bilgim yoq öncelikle nası fat32 cekıyım :( mesela önce xp cdsini takıp format atıyım ama daha sonra nasıl yapcas .. :(

daha kısa bi yol varmı bilmiyorum ama ben şöle yapmıştım ve böyle yaparsan arşivine hem xpden hemde linuxtan tam olarak yazma silme hakkın olur
harddiskin iki bölüm olduğunu farzediyorum ilk önce win kurulu yerdeki gerekli dosyaları d ye at sonra xp kurulumunda eski xp kurulu yeri fat32 formatla xpyi kur sonra d deki leride win kurulu bölüme at ve c>windows>system32 de diskmngmnt.msc gibi bi program olcak onla d yi formatla ama 3 e böl pardusa ve takas alanına ayıracağın yeri farzedelim 5 gb pardus 500 mb takas alanı(swap)onu ayır fat32 olarak bide geri kalan alanıda yine d olarak kullanmak için fat32 formatla windekileri geri d ye at sonra pardus cd sini tak oldukça kolay bi kurulumu var mouse destekli burda tek dikkat etmen gereken yer o 5 gb ve 500 mb ayırdığın bölümleri seçmen 500 mb swap 5 gb / dizini olarak seçeceksin yanlız dikkat et kurulumda herşeyi düzgünce oku direk geçersen tüm bilgilerin silinebilir

walla ben ce hiç telaşe yapma ikisinide kur neden xp yi kaldıryorsunki:mad: :eek:

ya onu yapsam kasar d de yer yok :S + pardus yerıne başka bi linux kurabilirmiyim :S

Kardeş pardus'u kurayım deme. windowsun da gider.İllaki kuracam dersen cdyi tak .Verilen yolları izle.Ve hakikaten linux bilmeyenler içinzor bir işletim sistemi.Bende şu an linux suse de kurulu.Bölümleri kendi ayarlıyor.windowsa da bir zararı yok. Hangisini istersem kullanıyorum.pardus herşeyi siliyor.suse öyle değil.pardus kurarsan tek işletim sistemi olur.Suse temin edebilirsen onu kurmanı tavsiye ederim.Linux bilgini genişletirsin.Fakat ikisi apayrı bir olay.Kurulumu basit.Sadece verilen yolları takip et.

burak1990' Alıntı:
Kardeş pardus'u kurayım deme. windowsun da gider.İllaki kuracam dersen cdyi tak .Verilen yolları izle.Ve hakikaten linux bilmeyenler içinzor bir işletim sistemi.Bende şu an linux suse de kurulu.Bölümleri kendi ayarlıyor.windowsa da bir zararı yok. Hangisini istersem kullanıyorum.pardus herşeyi siliyor.suse öyle değil.pardus kurarsan tek işletim sistemi olur.Suse temin edebilirsen onu kurmanı tavsiye ederim.Linux bilgini genişletirsin.Fakat ikisi apayrı bir olay.Kurulumu basit.Sadece verilen yolları takip et.

pardusun cd sistemi var mı knoppix deniyodum hersey doluo sonra siyah ekran geliodu :S blmem ki nese bi cd buluyup deniyim .. cd le yapalım işleri olmassa :)

pardusun da windowsa zararı yok ki . ama kardeş . eğer usb modem kullanıyosan boşuna yükleme çünkü linux un hiçbi sürümü usb modem desteklemiyo . ama çıkar yakında...

yok bende ethernet kullanıom modem baskasında :)

vaLLa bende xp kuLLanıyordum .. d: ye kurdum parduşu ve xp den geçenLerin için gerçekten diğerLerine göre gaha koLay .. ayrıca c: de xp var ve xp sadece c: yi gçrüyor parduşu ghörmüyor ama parduş xpyi yani c: yi görüyor dosya aLmana izin veryor.. geçerken tereddüt etme direk geç ama dediğim gibi d: ye kur yerin yoksa siL bazı şeyLeri .. yine yardımcı oLabiLeceğim brşey oLursa yardım etmeye çaLışırım ..

Geri