XP'de VERiLER KAYBOLMADAN FORMAT

bayvolk

New member
Reaction score
0
Slm arkadaşlar windows xp HOME EDİTİON kullanan dell inspiron 1300 laptopum var.Noldu bilmiyorum ama pc bir gün açılmadı.Mavi bir ekranda kayıt defteri arızası çıkıo ve hiçbir şekilde açılmıyor.Format atçam ama içindeki bilgilerim gitçek onu da istemiyorum.İçindeki bilgiler gitmeden kurtaRMA KONSOLUYLA FALAN BUNUN BİR YOLU VARMI? LÜTFEN YARDIM EDİNNN....şİMDİDEN TEŞEŞEKKURLER.:

bilgiler silinmeden format atma imkanın yok.Ancak aktarma yöntemi ile alabilirsin onuda herkes yapamaz.Sen en iyisi bi bilgisiyarcıya git onlar yapar.

bayvolk' Alıntı:
Slm arkadaşlar windows xp HOME EDİTİON kullanan dell inspiron 1300 laptopum var.Noldu bilmiyorum ama pc bir gün açılmadı.Mavi bir ekranda kayıt defteri arızası çıkıo ve hiçbir şekilde açılmıyor.Format atçam ama içindeki bilgilerim gitçek onu da istemiyorum.İçindeki bilgiler gitmeden kurtaRMA KONSOLUYLA FALAN BUNUN BİR YOLU VARMI? LÜTFEN YARDIM EDİNNN....şİMDİDEN TEŞEŞEKKURLER.:

bılgıler D surucusunde ıse sende sadece C ye format at arkadasım.yok eger C de kalsın dıyorsan format ekranındakı R yı kurtarma konsolunu sec...

üzerine kurulum yap kardesim ya sorunun kesin cozulur.
bilgisayarın acılınca da bilgilerini baska bi yere yedekle sonra istediğin gibi formatını at okey..

Yada Wİndows Kurulumu Esnasinda Onarma SeÇenegİ Gelİr Bu Şekİlde De Deneyebİlİrsİn Omaz İse ArkadaŞin DedİĞİ Gİbİ Üzerİne Kurulum Yapip Yedeklerİnİ Aldiktan Sonra Formatlarsin

bjk19o3_' Alıntı:
bilgiler silinmeden format atma imkanın yok.Ancak aktarma yöntemi ile alabilirsin onuda herkes yapamaz.Sen en iyisi bi bilgisiyarcıya git onlar yapar.

Yanlışın var arkadaşım. Daha evvelki veriler silinmeden yani c sürücüsünde bile olsa format atma şansın var. Kurulum aşamasından bi önceki safhada yani önkurulumda bunu seçebilirsin. Biçimlendirmeden yapacaksın yani kısacası, c'deki veriler silinsin mi diye soracak zaten, onu pas geçiceksin. Saygılar.

irfanfatih' Alıntı:
Yanlışın var arkadaşım. Daha evvelki veriler silinmeden yani c sürücüsünde bile olsa format atma şansın var. Kurulum aşamasından bi önceki safhada yani önkurulumda bunu seçebilirsin. Biçimlendirmeden yapacaksın yani kısacası, c'deki veriler silinsin mi diye soracak zaten, onu pas geçiceksin. Saygılar.

abi format demek komple silmek demek. snn dediğin üzerine kurmak oluor. format söz konusuysa format ztn tüm biilgilerin silinmesi demek. eer snn dediini yaparsa üzerine kurar.

Kardeş, arkadaş onu yapmak istemiyor, yani verileri dursun istiyor, senin deyiminle FORMAT ATMAK İSTEMİYOR, öyle olunca mecburen FORMAT ATMADAN kuracak xp'yi. Saygılar.

kardes buyuk bir ihtimal senin rem bozuk ola bilir bence remini kontrol et en basta

1.cisi mavi ekrana düşmüşse mavi ekranda üstte yazan yazı cok önemlidir o yazıyı bi arama motorunda arayıp neyden kaynaklandıgını bulabilirsin
2.cisi sistemde bi bozukluk varsa format atmana gerek yok xp cd sinden ön yükleme yaptıgında önarımı ac ordan r ye basarak onarma sayfası cıkar ordan windowsu secersin oraya da CHKDSK /R Yazarsın windowsu onarır.
3.cüsü harddisk deki bilgilerin cok önemli ise benimde kullandıgım usb notebook harddisk kutusu al usb den bagla en kolay yolu hem lazımda olur sana bilgilerini al sonra formating..

kardeş cd den çalışan bir işletim sistemi bul, linux yada windows tabanlı olabilir, açılışta bilgisayarı görmesini sağla. bilgisayar yavaşta olsa bir işletim sisteminde açılacaktır. o sayede belgelerini d sürücüsüne yedeklersin. kolaygelsin...

hiç format atmaya gerek yok
sırayla
başlat-çalıştır'dan
sfc /scannow yaz tamam de
xp cd'ni cd-room'a tak işlem tamamdır biraz zaman alır ama format işlemide uzun sürüyor biliyorsun
kolay gelsin

Yeni kuracağın windows'u kurma seçenklerinde ilk önce R (yani kurtarma yöntemi) seçeneğini seçme ve biçimlendirme bölümüne kadar gel oradan c'yi biçimlendir dedikten sonra sana uyarı verecek orada R seçneğini seç. Normal kurulum yapıyormuş gibi devam edeceksin ve daha sonra kurulum bitince önceki eski kullandığın windowsunu geri göreceksin.Yani windowsunu onarmış olacaksın.Bu yöntemden daha iyi bir yöntem yok.Çok kez yaptım hiç bir sorun çıkmadı ve bütün dosyalarıma hiç bir sorun olmadan kurulum yaptım.

Geri