xp kapanmıyor!!!!

seagate75

New member
Reaction score
0
--------------------------------------------------------------------------------

selam arkadaşlar..Ben xp pro kullanıcısyım bir sorunum var
xp kapattığım zaman ''bilgisyarınızı güvnel kapatabilirsiniz diyor''ve o yazı ekranda öylece kalıyor ve de bilgisayar hala çalışmaya devam ediyor..taa kii açma/kapama düğmesine bir sür bastıktan sonra sonra panaıyor..bunun sebebi nedir?biostan mı yoksa bir yazılım mı çakışıyor?

baslat>>>>denetim masasi>>>guc secenekleri>>gelismis>bilgisayarimin guc dugmesine bastigimda

yukaridaki yollari izle ve "bilgisayari kapat" secenegini isaretle,

olmazsa yardim etmeye calisiriz

kolay gelsin

söylediklerini yaptım ama yine olmadı.sanırım donanımla ilgili bir problem var ne dersiniz?

Görüntü özelliklerine gir
ekran koruyucu altında bulunan güç e tıkla
APM ye gel
APM desteğini etkinleştiri işaretle
aynı yere git.gelişmiş sekmesine tıkla. bilgisayarımın güç düğmesine bastığımda yazan yeri bilgisayarı kapat olarak seç
Kendi kendine kapanmayan bilgisayar
Eğer 'Kapan!' dediğinizde XP kapanıyorsa ama bilgisayarınız kendiliğinden elektriği kesip kapanmıyorsa, sakın suçluyu bilgisayar olarak tesbit etmeyin. Birçok insan buna sinir oluyordur eminini. Tekrar rahatlamak için Control Panel'den Power Options'a (Güç Özellikleri) girin, APM'yi aktif hale getirin. Artık sizin bilgisayarınız da XP'den aldığı komut doğrultusunda kapanacaktır.
KAPANMAYAN BİLGİSAYAR
Windows XP’den çıkarken bazen bilgisayarın otomatik kapanmadığı olur. Bu sorunu halletmek için Regedit’den “HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop” anahtarına ulaşın ve “PowerOffActive” DWORD değerini bulup değerini “1” olarak değiştirin.

benimde kapanmıyor ama Kolayı war Fişi Çekiyorum :D

dostum kullanici ayarlarina gir. system yöneticisinden. sonra üstten 3. yü yani senin konto resminin üstüne tikla . iki secenek gelcek ikisinide isaretle-
Ayarlar degismis anlattigim ufak bi isler korkmamna gerek yok kolay gelsin-

ah ah
şu Windows sorunları hiç bitmez mi yav

denetim masasına gir program ekle kaldır dan acer cyristal eye webcam driver 2 tane kurmuşun birini kaldır...ok

Geri