xp format lütfen yardım

kutik

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar ne olur bir yol gösterin lütfen!
Bilgisayarıma format atmak istiyorum. Xp cd’sini sürücüye koyup reset atıyorum,bilgisayar başlarken sürekli f8’e basıyorum cd den ön yükleme için bir tuşa basın yazısı çıkıyor sonra ‘’kur bilgisayarınızın donanım yapılandırmalarınızı inceliyor’’ diye devam ederken birden bilgisayar kendini resetliyor ve yeniden açılıyor hiç bir şey olmamışcasına açılıyor xp yi
Kuramıyorum lütfen yardım?
teşekkürler

f8 bilgisayarını güvenli modda açmak için kullanılır.Açılışı cd romdan başlatarak format at.Tekrar aynı sorunla karşılaşırsan cd de problem olabilr.Başka bir xp cd si bulup öyle dene.

bios ayralarında boot options dan first boot device olarak cd yi ayarla,
ki yazdığına göre zaten ayrlı f8 olayına hiç girme arkadaşın dediği gibi güvenli mod da ve ya diğer modlar için kullanırız biz onu,
aynı hatayı veriyorsa cd ni deiştir,
yine aynı hatayı veriyorsa ve cd aynı kopya yani daha öncekinde çoğaltım deilse, ramlarin, kontrol et iki parça ram kullanıyorsam çakışma yaptığı içim sorun veriyordur yok ramlerde prblem yok(ramlerini çıkartıp daha önce kullanmadığın bi ram tak) ve yine de aynı hatayı veriorsa sabit diskine low level format atmayı dene yok yine olmuyorsa cd romunu deiştir

hocam bendede ona bnzer bişiler oluo aslında ben anlatıım kuru gectikten sonra restart atıo ve cd den önyükleme icin bi tuşa basın yazısı cıkıo ve ondan sonrası hep o ekran gelio

yardım lütfen

arkadaşım

ya chipset yada hdd arızalı oyüzden böe oluyor büyük ihtimal lakin küçükte olsa power güççekeceği sıra reset yaptığından onda yada işlemciyede güç bineceği sıra olduğundan onda bir ısınma yada bozulma söz konusu ola bilir ama önce hdd yi dene

Geri