xp de sürücü ismi değiştirme yardım lütfen

özgür

New member
Reaction score
0
xp de sürücü harfi değiştirme yardım lütfen

arkadaşlar benim sorunum şu ben vistayı kaldırıp xp ye döndüm buraya kadar normal ama sorun benim programfiles ve windows dosyaları yerel disk d içinde onun adının c olması gerekmiyormu c nin içinde ise benim diğer dosyalarım yer alıyor yani sistem kurulu olduğu sürücüye d ismi vermiş bunu değiştirebilirmiyim yardımlar için teşekkürler :durdurun:durdurun:durdurun:durdurun

syla8k.jpg

2qn8mex.jpg

Uyarı Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni veya başka bir yöntemi kullanarak kayıt defterini hatalı olarak değiştirirseniz önemli sorunlar oluşabilir. Bu sorunlar, işletim sisteminizi yeniden yüklemenizi gerektirebilir. Microsoft bu sorunların çözülebileceğini garanti etmemektedir. Kayıt defterini değiştirmek kendi sorumluluğunuzdadır.
1. Bilgisayarın ve sistem durumunun tam bir sistem yedeklemesini yapın.
2. Administrator olarak oturum açın.
3. Regedt32.exe'yi başlatın.(baslat/calıstıra yazıyorsun)
4. Aşağıdaki kayıt defteri anahtarına gidin:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices
5. MountedDevices öğesini tıklatın.
6. Güvenlik menüsünde, İzinler'i tıklatın.(sağ tık izinler )
7. Administrators (Yöneticiler) grubunun tam denetimi olduğunu doğrulayın. Bu adımları tamamladıktan sonra, bunu geri çevirin.
(administrators (xxxxxxxx/administrators) e tıkla asagıdan tam denetime tıkla uygula de cıkan sorulara tamam de ve tamama tıkla)
8. Regedt32.exe'den çıkın ve Regedit.exe aracını başlatın.
9. Aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulun:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices
10. Değiştirmek istediğiniz (yeni) sürücü harfini bulun. "\DosDevices\C:" öğesini arayın.
11. \DosDevices\C: öğesini sağ tıklatın ve Yeniden Adlandır'ı tıklatın.

Not Bu kayıt defteri anahtarını yeniden adlandırmak için Regedt32 yerine Regedit kullanmalısınız.
12. Sürücü harfini "\DosDevices\Z:" gibi kullanılmayan bir sürücü harfi olarak yeniden adlandırın.

Bu, C sürücü harfini boşa çıkarır.
13. Değiştirilmesini istediğiniz sürücü harfini bulun. "\DosDevices\D:" öğesini arayın.
14. \DosDevices\D: öğesini sağ tıklatın ve Yeniden Adlandır'ı tıklatın.
15. Bu öğeyi "\DosDevices\C:" gibi uygun (yeni) sürücü harfiyle yeniden adlandırın
16. \DosDevices\Z: değerini tıklatın, Yeniden Adlandır'ı tıklatın ve değerin adını "\DosDevices\D:" olarak değiştirin.
17. Regedit aracından çıkın ve Regedt32 aracını başlatın.
18. Yönetici izinlerini önceki izin düzeyine (büyük olasılıkla Salt Okunur olmalıdır) döndürün.
19. Bilgisayarı yeniden başlatın.

Canım kardeşim Diskinizin D bölümüne kurmuş olduğunuz sistemden bilgisayarınız açılıyor.
Hiç rahatsızlık vermesin size devam ediniz.Değişiklikle sistemi bozabilirsiniz.
Kolay gelsin,

arkdaşlar herkeze teşekkür ederim ilginiz için zararı olmazsa böyle kullanarım

kedma arkadaşımın anlattığı çok karışık geldi bana teşekkürler

Bilgisayarımı Sağ Tıkla
Yöneti Tıkla
Açılan Pencerede Sol Tarafta Altta Disk Yönetimini Tıkla
Açılan Pencerede (sağdaki) C: Yi Sağ Tıkla
Sürücü Harfi Ve Yolu Değiştiri Tıkla
Açılan Pencerede Değiştiri Tıkla
Açılan Pencerede ( D: Yi Veya C: Yi ) Seçme .. W Veya X Gibi Bir Harf Seç
Değiştiri Tıkla

Iki Disk Içinde Aynısını Yap ( C Ve D Için )
Sonra Hangisinin C: Olmasını Istiyarsan Ona Tekrar Yukardaki Işlemi Uygula Ama Seçeceğin Harf C Olsun

Geri