XP de internet sorunu

evardamir

New member
Reaction score
0
Merhaba Arkadaşlar,

Kullanmakta olduğum bilgisayara format atıp,winXP Home edition yukledim ve etkinlestirdim.
Fakat etkinlestirmeden oncede,sonrasinda da internete baglanamiyorum.Herhangi bir web adresi girdigimde karsima "Internet Explorer Arama sayfasını açamadı." hata mesajı geliyor.Bu problemi nasıl çözebilirim.Acil yardımınıza ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkürler,

firefox la denediniz mi Hic
ayrica aygit yöneticisi modemi taniyor ve sürücüsünü yenilemisse AYARLARINIZI KONRTOL EDIN
Internet Explorer 5 ve üstü kablolu agicin için Araçlar menüsünden Internet seçenekleri ' ni tıklatın, Bağlantılar sekmesini tıklatın, LAN Ayarları ' nı tıklatın ve sonra da bunun tersi, geçerli ayarı için Ayarları otomatik olarak algıla onay kutusunun ayarını değiştirin. Tüm iletişim kutularının kapatıldığında, çıkın ve ınternet Explorer'ı yeniden baslatmak icin Tamam ' ı tıklatın. ayrica proxy kullaniyorsaniz portlari kontrol edip 80.portun acik olmasina dikkat edin,

Dostum o kadar çok neden varki..modeminde sorun varmı ilk kontrole burdan başla bence.sona bilgisayarının IP alıyormu ( ağ bağlantılarım-özellikler den bakabilirsin)
Herhangi bir ıp verdinmi yoksa "otomatik "ip mi alıyor..ip verdiyse DNS doğru girmen lazım .Ethernet driveri yüklenmiş görünüyormu.ethernetinde sorun olabilir.bunu kontrol etmek için cmd yani dos ekranına gelip "ping 127.0.0.1 yazıp paketlerin gidip gitmediğini görebilirsin..Birde kablolumu kablosuzmu bağlanıyorsun.kablosuz bağlanıyorsan wireless modem dirverini kontrol et..
sonuç olarak dediğim gibi çok nedeni var.

Geri