XP de DVD rom ve sanal DVD rom görmemesi

osman0119

New member
Reaction score
0
Ben iki işletim sistemi kullanıyorum. Bu sorun XP de var, Windows7 de herhangi bir sorun yok.
XP deki problem;Bilgisayarım içinde DVD rom görünüyor ancak cd veya dvd yi tanımıyor.
Donanımlarda da başında(!) var. Driver güncellemeye çalıştım olmadı,
sürücünün üzerine sağ tıklayıp özelliklere tıklayınca fotodaki uyarı çıkıyor.
http://i32.tinypic.com/166gqbr.jpg
Bunun dışında sanal sürücü programı da var, ve sürücü yüklü görünüyor ancak bilgisayarımda sanal sürücüyü göremiyorum.
İçine iso dosyası göndersem bile çalışmıyor tabiiki. Yardımcı olursanız memnun olurum.

hocam orda yazıyo zaten.

kayıt defterinde problem var senin.

kayıt defterin zarar görmüş.

kod 19 diye araştır google da büyük ihtimal çözümü bulursun...

Teşekkür ederim bir araştırayım. Sonucu yazarım.

Sitenin birinden aşağıdaki uygulamayı yaptım. Ama Class altındaki bütün LowerFilters ve UpperFilters lerin hepsini sildim(silmeden Class'ın yedeğini aldım)Bilgisayarı yeniden başlattım. Sorun çözüldü ancak maus ve klavye çalışmıyor. Class'ın yedeğini registry e nasıl ekleme yapabilirim. Windows7 nin registry si windows7 yi açıyor. XP nin registry sine nasıl ekleyebilirim.

"1. Başlat> çalıştır

2. kayıt defterini açıyoruz (regedit yazıp> ok)

3. Kayıt defterinde klasör şeklinde görülen aşağıdaki dizini buluyoruz

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class and select the {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} bende aynı isimli klasörden alt alta 8-10 tane veardı (her şeyi sadece en üsttekine uyguladım)

4. klasöre sağ tıklayıp ver diyoruz ve uygun bir isimle (CDDVD gibi) masaüstüne kaydediyoruz (sorun çıkarsa, geri yükleyebilmek için)

5. sağ tarafta LowerFilters ve UpperFilters'i siliyoruz

6. kayıt defreri penceresini kapatıp, restart yapıyoruz..."

Yalnız çok tehlikeli bir işlem bilinçsiz olarak yapılırsa ilgili sistem çalışmıyor. Ben bahsedilen registry de CLASS altındaki dosyalarda bulunan bütün LowerFilters ve UpperFilters lerin hepsini sildim. Yeniden başlattığım zaman problem kalktı DVD rom'u gördü ancak bununla birlikte maus ve klavyede çalışmadı. Şimdi XP üzerinde klavye ve maus ile hiç bir işlem yapamıyorum. Dolayısı ile CLASS'ın yedeğini almıştım ama bu yedeği registry'e geri yükleyemiyorum. XP pert durumda, İkinci işletim sistemim Windows7 onunla da XP'inin registry'sine müdahale edemiyorum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. XP' yi kullanamıyorum. Yardım edebilecek arkadaşlara teşekkür ederim.

Geri