Wubi İle Windows Üzerinde Linux

bytan

LinuX GeeK
Moderatör
Reaction score
0
41° 0' 0 N, 27° 30' 0 E Amor en el exilio...
Wubi İle Windows Üzerinde Linux

oajqdjln15q6pzzm0fm2.gif

Wubi, Ubuntu tarafından resmi olarak desteklenen Windows kullanıcılarının kolay bir şekilde Windows üzerinde Ubuntu kurmasını sağlayan ücretsiz bir program. Wubi ile çok kolay ve basit bir şekilde sanki bir Windows uygulaması kuruyormuş gibi Ubuntu kurmak ve kaldırmak mümkün. Wubi kurmak için bilgisayarınızdaki hard diskler üzerinde herhangi bir düzenleme yapmanıza gerek yok.

Kurulum için 256 MB RAM ve Windows 98,2000, XP ya da Vista sahibi olmanız yeterli. Programı indirmek için aşağıdaki adrese göz atabilirsiniz.

http://www.wubi-installer.org/

peki yine mevcut windows üzreinde pardus kurmak için yukarıdaki gibi bir program var mı?

ama bende zaten ubuntu'nun kurulum dosyaları mevzut. bu program ıle kurmaya calıstıgımda tekrar ınternetten ındırmeye baslıyo. bosuna zaman kaybı yanı. bende mevcut dosylar ıle kurulum yapamazmıyım. yardımcı olursan ubuntu'yu da denemek ıstıyorum. sımdıden tsk'ler.

ama bende zaten ubuntu'nun kurulum dosyaları mevzut. bu program ıle kurmaya calıstıgımda tekrar ınternetten ındırmeye baslıyo. bosuna zaman kaybı yanı. bende mevcut dosylar ıle kurulum yapamazmıyım. yardımcı olursan ubuntu'yu da denemek ıstıyorum. sımdıden tsk'ler.

Bu program kabaca 1 mb büyüklüğünde bir program.Tabiki koca işletim sistemini kurmak için internetten download etmek durumunda.Bu programın tek esprisi, windows üzerine program kurar gibi işletim sistemini kurması ve harddisk bölme gibi işlerle sizi uğraştırmaması.

Elinizde ubuntu iso'su varsa, cd ye yazdırarak kurulum yapabilirsiniz.

Download edeceği işletim sistemi 700 MB.Aklında olsun =)

=) Nese önemli değil indiririz. Peki ubuntunun en son versiyonunu mu indirecek?..
Windows u açtıktan sonra mı ubuntuya geçecez (Bu geçiş nasıl olacak küçük bi pencerede ubuntumu açılacak yoksa windows media center, oyunlar gibi tam ekran bi uygulama mı?) veya inen dosyayı cd ye çekip direk kurabilirmiyiz?..

Sitesinde Ubuntu 8.10 olduğu yazıyor.Sorduğun sorunun cevabı zaten açık.

Diğer sorularının yanıtıda açık aslında.Kısaca anlatmam gerekirse, ha cd den kurmuşsun, ha wubi ile kurmuşsun.Dosyalar download edildikten sonra reboot isteyecek ve sonrasında boot ekranında ubuntuyu göreceksin.Kurulum devam edecek.Sonrasında ise sistemin hazır.

herkesin sorunlarına cevap vereyim
tabi bildiğim kadarıyla
kurulum bittiği zaman sizden bilgisayarı restart etmenizi isticek boot da 2 tane işletim sistemi çıkacak biri Ubuntu diye onu seçin açıldığı zaman sizi biraz bekletecektir çünkü dil dosyalarını falan kuruyo
ben daha önce ubuntu kurdum şimdi kubuntu kuruyom bakalım nasılmış kubuntu
bende download hızı 100kb/s tabi net tarifesine göre değişir
ve indirirken de neti çok fena kasar ama ben de kasıklık yapmadı ilk defa kuranlar varsa kasıklık yapabilir
onun için önerim pcyi açık bırakın dışarı çıkın gezin 1-2 saat
ama ben oyun falan oynarım yada nette dolaşırım nasıl olsa kasıklık yapmıyo
not:kullanıcı adı ve parola yazılan yerleri boş bırakmayın çünkü açılışta sorcak parolayı ve elbette kullanıcı adını da

sağol arkadaşım paylaşım güzel deneyeceğim...

tesekkurler ılk defa kullanıcam

Geri